Standbeeld voor wethouder Kenkhuis

Zwolle – De wethouder van cultuur, Hennie Kenkhuis verdient een standbeeld vanwege de ernorme snelheid waarmee hij thans de nieuwbouwlocatie van Hedon wil zeker stellen. Hij kan nu echter twee vliegen in één klap vangen door op de Grote markt z’n St. Michaelsengel toch in een Zwols historisch verantwoorde uitvoering te laten wijzigen.
cartoon_hedon_engel.jpg
Artikel delen:
Reacties 16
 1. Sommige bestuurders zien nieuwe prestige projecten die ze in hun stad weten te realiseren toch al als een blijvend standbeeld voor zichzelf??
  Moeten we het nieuwe Hedon dan straks het “HerryKenk-huis” gaan noemen? haha


  ⚠️ Meld

 2. pff, wat een onzin zeg. Er wordt al jaren gepraat in de gemeenteraad over een nieuw Hedon. Bij de opening van het huidige gebouw had Niek vd Sprong, de toenmalige directeur, de bouwtekening al klaar voor de grote zaal die aan het bestaande gebouw gebouwd zou worden.


  ⚠️ Meld

 3. @zwollenaar, dus ons vooruitziend college van B&W had bij de oplevering al kunnen weten dat het gebouw al te klein was?…noemen we dat bestuursvisie??


  ⚠️ Meld

 4. Sterker nog, ze wisten dat! Bonjour zou maar 1 jaar blijven en daarna zou Hedon op die plek gaan bouwen. Naar mijn idee zijn al die onderzoeken naar andere locatie’s gewoon een zoethouder. In Zwolle heeft men jarenlang de boel bestuurd als een groot dorp met dito dorpse en lakse wethouders.
  Nu is er eindelijk verandering in gekomen en is er ineens wel ruimte voor festivals, hoogbouw, een groter Hedon en wie weet wat nog meer voor moois! Zwolle maakt (op veel gebieden) een inhaalslag zoals dat nu geformuleerd wordt.


  ⚠️ Meld

 5. Als er iemand géén standbeeld verdient, is het Hennie Henkhuis wel. Die verdient het eerder om naar huis gestuurd te worden. Via dit project probeert hij z’n zwabberige imago weer wat op te vijzelen, maar niemand vergeet het geschutter (lees: presentatie) van o.a. de Herman Brood Experience. Zelfs door zijn eigen partij niet gesteund. Dat zegt genoeg lijkt me. Vervangen deze man svp.


  ⚠️ Meld

 6. Klopt Observer. Maar vanwege zijn prestaties verdient deze man het om naar huis te worden gestuurd. Het wachtgeld moet hij dan gewoon weigeren, omdat hij totaal niet presteert.


  ⚠️ Meld

 7. Sorry hoor Martijn, maar waarom naar huis sturen? Op basis waarvan? Omdat er geen geld is gegaan naar de Herman Brood Experience? Dat lijkt me deze wethouder niet aan te rekenen. Volgens mij doet dhr Kenkhuis uitstekend zijn werk en Hedon is inderdaad al een dossier dat al jaren speelt en er niet nu even in een maand doorheen komt. Overigens is dat laatste nog de vraag aangezien er komende maandag pas echt over een groter Hedon in de raad wordt gesproken.


  ⚠️ Meld

 8. Ze mogen wat mij betreft alle wethouders hier in deze stad naar huis sturen .En dan op hun plaats echte alledaagse burgers uit Zwolle op hun plaats die ook weten wat er echt nodig is in deze stad.Er wordt hier door de gemeente niet ver genoeg vooruit gezien in de toekomst.Alles wat hier is gerealiseerd is binnen de kortst mogelijke tijd te klein of uit zijn voegen gegroeit.Waarom niet direct het groots aanpakken zodat je heel heel ver vooruit kan dat scheelt bakken geld.Alles wat later allemaal weer moet worden uitgebreid is dan wat de kostprijs betreft stukken duurder


  ⚠️ Meld

 9. Er bestaat geen opleiding tot stadsbestuurder dus wethouders zijn en blijven amateurs he?
  Zij leunen daarom heel sterk op het specialisme van hun ambtenaren dus die hebben eigenlijk de werkelijke macht in Zwolle he?
  Daarnaast zullen raadsleden die wethouder die hun partijgenoot is niet gauw afvallen dus heeft de wethouder vaak de vrije hand.
  En als er eens een groep mondige burgers een procedure begint tegen een twijfelachtige College beslissing dan heeft de gemeente een legertje juristen die wat krom is weer rechtbreidt.
  Daarnaast is het goed je te realiseren dat onze stadsbestuurders gekozen worden en geleverd worden uit de bestaande politieke partijen.
  Als je dan nagaat dat nog geen 10% van de Zwolse bevolking lid is van zo’n politieke partij mag je je serieus afvragen of zij zich wel de echte volsvertegenwoordiging mogen noemen.


  ⚠️ Meld

 10. @pieters
  3 maart 2010. Ben je dan verkiesbaar? Zou Zwolle zo te lezen heel wat opleveren! Het maakt me niet uit bij welke partij je je dan aansluit.


  ⚠️ Meld

 11. @patrick; het gaat mij niet om het feit over die Herman Brood-zaak wel of geen geld krijgt. Als wethouder moet je je dermate goed voorbereiden op de zaken. Dat heeft deze man totaal niet gedaan. Als je op zo’n leeftijd nog staat te schutteren voor het college, en dat ook nog live op internet, moet je je gewoon doodschamen. Komt ook nog bij dat deze man totaal geen uitstraling heeft. Iets wat een bestuurder wel moet hebben. Als ie dat niet heeft dan moet hij zorgen dat hij presteert, echter doet hij ook dat niet.

  Lekker makkelijk om bij de Zwolse bevolking een wit voetje te halen door het Hedon-verhaal aan te pakken.


  ⚠️ Meld

 12. Ja mensen laten we iedereen naar huis sturen en op wachtgeld zetten.dan nemen we weer nieuwe Wethouders die jaren ingewerkt moeten worden enz enz.Iedereen vecht voor zijn eigen hachje,maar iedereen kan niet op zijn wenken bedient worden.Gisteravond nog met oud Wethouder Gerard van Dooremolen gesproken.Nu hij weg is zeggen er een heleboel mensen hoe goed hij was en zo gewoon.Ook deze Wethouders zijn natuurlijk vaak afhankelijk van hun ambtenaren,maar ze dragen wel de verantwoordelijkheid.Hennie Kenkhuis is ook een heel normaal mens die ook fouten kan maken,maar ook in Den Haag zijn de ministers afhankelijk van hun ambtenaren.Wij in Westenholte hebben een goede wijkwethouder die luistert naar wat er leeft in de wijk en dat heeft hij mede te danken aan zijn wijkmanager en wijbeheerder.Zo werkt het nu eenmaal.Van mij mag hij blijven.Wat er in Maart gebeurd na de verkiezingen weten we natuurlijk niet,maar ik verwacht in ieder geval Martijn in de raad.


  ⚠️ Meld

 13. @Martijn Ik heb het debat over de HBE niet gezien, maar zelfs als dat al iets minder sterk zou zijn, dan vind ik dat je iemand niet op 1 debat moet beoordelen. Ik heb dhr Kenkhuis wel in andere debatten gezien en hij komt op mij juist over als een zeer eerlijke en prettige persoon, die over het algemeen zeer goed weet waar hij het over heeft en daarmee een aanwinst is voor de stad.

  Verder vind ik het raar dat je een wethouder beoordeelt op uitstraling. Het is geen Popstars of X-Factor. Het klopt ook niet dat dhr Kenkhuis met Hedon ‘een wit voetje’ wil halen. Hedon staat in het college-akkoord van 2006. Hij is dus in feite verplicht dit onderwerp aan te snijden. Het is een moeilijk onderwerp en het is goed dat hij dit doet.


  ⚠️ Meld

Reageer