Zilver voor InteraktContour bij Niek de Jong Prijs 2009

Zwolle – InteraktContour heeft de tweede plaats veroverd bij de uitreiking van de Niek de Jong Prijs 2009. Woensdag 4 november ontving Arno Prinsen, initiator van het project van InteraktContour, een cheque t.w.v. € 2.500,- tijdens de prijsuitreiking op het kantoor van Zorgverzekeraars Nederland in Zeist.

Het Zwolse InteraktContour was één van de vijf genomineerden, uit een selectie van 67 ingezonden projecten. Met het boek ‘Heb ik een probleem dan?’ en de bijbehorende methodiek om mensen met niet-aangeboren hersenletsel te helpen, dong InteraktContour mee naar de hoofdprijs van € 10.000,-. Een veel voorkomend probleem bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel, is dat zij geen of beperkt ziektebesef hebben. Hulpverleners vinden dit vaak moeilijke cliënten, omdat hij of zij niet wil meewerken en zelf geen probleem ervaart. De methodiek om deze groep cliënten toch op een goede manier te helpen, wordt inmiddels binnen heel InteraktContour toegepast als onderdeel van het competentiegericht begeleiden.

Jury

Tijdens de prijsuitreiking werd van ieder project een kort filmpje vertoond en vond een live gesprekje plaats met de initiatiefnemers. De jury besliste vervolgens wie de winnaar was. De jury bestond uit juryvoorzitter Ton van Houten (bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid/vicevoorzitter ZN), Atie Schipaanboord (directeur Beleid & Innovatie Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie NPCF), Ruud Koolen (hoofdredacteur Skipr) en Wout Dekker (secretaris jury/manager Communicatie en Public Affairs ZN).

Niek de Jong Prijs

De Niek de Jong Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt door ZN voor ‘goed nieuws in de gezondheidszorg’. De prijs is in 2000 geïntroduceerd ter gelegenheid van het afscheid van Niek de Jong, de toenmalige algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en mensen met een lichamelijke beperking. InteraktContour biedt de juiste begeleiding vanuit de wensen en behoefte van de cliënt; bij de cliënt thuis, in een woonvoorziening, of op één van de vele activiteitencentra. De stichting is werkzaam in de provincies Utrecht, Flevoland, Overijssel en Gelderland.

Het boek ‘Heb ik een probleem dan?’ is te bestellen via www.interaktcontour.nl.

Artikel delen:

Reageer