Het weer: wisselvallig

Zwolle – Vrijdag is er een afwisseling van wolken en zon. Op veel plekken wordt het een droge dag, maar in de kustprovincies is een enkel buitje zeker mogelijk. Bij een matige zuidwestenwind wordt het gemiddeld 11 graden. In de avond draait de wind naar het zuiden en trekt flink aan.

05-11-2009_weerfoto__kerkbrugje_.jp.jpg
Kerkbrugje

In de nacht naar zaterdag gaat het vanuit het westen regenen. Zaterdagochtend is het volop herfst met regen en wind. In de middag trekt de ergste regenval naar Duitsland weg, maar het duurt waarschijnlijk tot de avond voordat het echt droog wordt. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden. Zaterdagnacht klaart het goed op en kan het afkoelen tot een graad of 3. Overdag is het meest droog met af en toe zon. Een enkel buitje is niet helemaal uitgesloten, vooral in het noordwesten. Met een oostenwind wordt koelere lucht aangevoerd, waardoor het kwik bij 8 graden blijft steken.

De komende week begint fris met in de nachten temperaturen rond of net boven het vriespunt. Gedurende de week loopt het kwik weer iets op. Het weerbeeld blijft vrij wisselvallig met elke dag kans op buien.

Artikel delen:

Reageer