Winnaars Nederpopprijs krijgen les van muzieklegendes

Zwolle – Tijdens de finale van de Nederpopprijs op 4 juli jongstleden bleken de bands Flo (NL) en Keefman (BE) duidelijke winnaars. Met de winst van de Nederpopprijs op zak treden beide bands in beide landen regelmatig op en is hun bekendheid bij het grote publiek in een sneltreinvaart gekomen.

Logo VEB.jpg

De beide aankomende talenten krijgen door het winnen van de Nederpopprijs begeleiding vanuit het bestuur van deze stichting. Dit houdt onder meer in dat zij naast hun geldprijs van 1000 euro per band en een fotoshoot door een professionele fotograaf een steuntje in de rug krijgen van de twee ervaren muziekrotten Fer Abrahams en Jan van der Plas, beide (voormalig) docenten aan de Rockacademie in Tilburg. Beide hebben hun sporen in het Nederlandse muziekklimaat al jaren duidelijk achtergelaten en waren snel bereid nieuw talent te begeleiden toen de Nederpopprijs hen daarom vroeg. Op zondag 15 november aanstaande worden beide bands een dag lang door Fer en Jan onderwezen.

Winnaar Flo

De Nederlandse winnaar Flo is opgericht in 2008. Flo wil pure Nederlandstalige poprock muziek maken, variërend van gepassioneerde, kleine liedjes tot grootse, meeslepende rocksongs. De band bestaat uit vijf getalenteerde en ervaren muzikanten die alle songs zelf schrijven. Het afgelopen jaar betrad Flo verschillende podia door heel het land.

Winnaar Keefman

De jury was ook dol enthousiast over de Belgische band Keefman. “Met ‘magere meisjes’ als beste song van de wedstrijd. Als band die garage rock’n roll en gepolijste popliedjes bij elkaar laat passen, wint ook Keefman de nederpopprijs. Een groep waar we nog van gaan horen.” Aldus de jury van de Nederpopprijs. In november brengt Keefman het nummer ‘magere meisjes’ op singel uit.

Nederpopprijs 2010

De organisatie reikt volgend jaar opnieuw de Nederpopprijs uit aan bijzonder talent. Dankzij de samenwerking tussen de organisatie en Fer Abrahams en Jan van de Plas is de toekomst van de Nederpopprijs zeer zonnig. Volgend jaar dagen we wederom Nederlandstalige bands uit Nederland en België uit om een gooi te doen naar het hoofdpodium. Verrassend nieuws over de vernieuwde opzet van de finale in 2010 volgt binnenkort.

Artikel delen:

Reageer