Rijbewijs ingenomen van beginnend automobilisten

Zwolle – Een 19-jarige automobilist uit Epe probeerde er vrijdagochtend 6 november vandoor te gaan toen de politie hem rond 02.30 uur wilde controleren in de binnenstad van Zwolle. Hij kon echter staande gehouden worden op de Katerdijk.

 

De blaastest op straat wees uit dat de beginnend bestuurder teveel had gedronken. De ademanalyse op het bureau kon niet worden uitgevoerd, omdat de man niet voldoende meewerkte. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook een 18-jarige beginnend bestuurder uit Oldebroek kon zijn rijbewijs inleveren. Hij werd staande gehouden op de A28. Hij reed even daarvoor met hoge snelheid door Zwolle. Bij de ademanalyse blies hij 425 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Het rijbewijs van de man kon niet worden ingevorderd, omdat hij die kwijt was. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het rijbewijs van de man kon niet worden ingevorderd, omdat hij die kwijt was. Er is proces-verbaal opgemaakt.

  Dus als je gepakt wordt met dit soort idiote dingen is het devies: zeggen dat je je rijbewijs “kwijt” bent?!?

  Dan kun je als je weer nuchter bent lekker verder rijden! En als je gepakt bent met meer dan 50 km/uur overschrijding krijg je wel een bekeuring voor het niet kunnen tonen van je rijbewijs/legitimatie, maar vervolgens kun je wel gewoon weer verder rijden. Ze hebben immers je rijbewijs niet ingenomen. En als je verderop in een standaard controle meegenomen wordt kun je gewoon je rijbewijs laten zien!


  ⚠️ Meld

 2. maar vervolgens kun je wel gewoon weer verder rijden. Ze hebben immers je rijbewijs niet ingenomen

  Ik begrijp wat je bedoelt, belanchelijk inderdaad. Maar ook al hebben ze je rijbewijs ingenomen kun je ook nog gewoon blijven rijden. Ik ben bijvoorbeeld in 20 jaar nog nooit naar mijn rijbewijs gevraagd, behalve 1 keer toen er iemand van achteren bij me naar binnen wilde rijden.


  ⚠️ Meld

 3. Ja, dat klopt. Maar als je rijbewijs is ingenomen en je wórdt gecontroleerd (inderdaad de kans is bijzoooooonder klein) dan maak je je schuldig aan een misdrijf.
  Zou liegen dat je je rijbewijs kwijt bent ook een misdrijf zijn?

  Een misdrijf is wel even wat anders dan een overtreding!

  Ik ben in de 12 jaar dat ik mijn rijbewijs heb wel al hier en daar een alcohol controle tegengekomen waar me ook naar mijn rijbewijs gevraagd is.


  ⚠️ Meld

 4. plantje het zal echt niet zo zijn dat hij gewoon kan doorblijven rijden naar zijn tijdelijk rijverbod, als het echt zo is dat het rijbewijs moest worden ingevorderd, dan werd als alternatief zijn auto in beslag genomen en bij het politie bureau neer gezet, totdat hij zijn rijbewijs kwam brengen, of een bewijs van verlies/diefstal.

  Ik denk dat we het bovenstaande niet zo letterlijk moeten nemen


  ⚠️ Meld

 5. In dit specifieke geval sowieso niet. Ik had het meer over de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur overschrijden. Maar je hebt gelijk: als je dan je rijbewijs niet kunt overleggen wordt je auto in beslag genomen.

  My bad!


  ⚠️ Meld

 6. Maar ook al hebben ze je rijbewijs ingenomen kun je ook nog gewoon blijven rijden. Ik ben bijvoorbeeld in 20 jaar nog nooit naar mijn rijbewijs gevraagd, behalve 1 keer toen er iemand van achteren bij me naar binnen wilde rijden.

  Tja en als je zonder rijbewijs bij iemand anders naar binnen rijdt heb je niet alleen een misdrijf gepleegd maar draai je ook op voor alle schade.Want er is geen verzekering die dat dekt.Enkele duizenden euros blikschade is nog wel te over zien maar hoe staat het bij lichamelijk letsel of erger?Je zult dan een rijbewijs niet meer nodig hebben want een auto zal je nooit meer kunnen kopen  ⚠️ Meld

Reageer