Contracten voor Hulp bij het huishouden in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag ondertekenden wethouder Dannenberg en negen zorgaanbieders in het stadhuis van Zwolle de contracten voor de hulp bij het huishouden. De voorziening hulp bij het huishouden is een onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) waarvoor de gemeente sinds 2007 verantwoordelijk is.

Bij de ondertekening waren alle zorgaanbieders aanwezig die de hulp bij het huishouden in de gemeente Zwolle gaan uitvoeren. De nieuwe aanbesteding voor de hulp bij het huishouden was nodig omdat op 1 januari 2010 een wetswijziging bij de Wmo wordt ingevoerd. Deze wijziging houdt in dat zorgaanbieders alleen een hulp in loondienst mogen inzetten en geen (goedkopere) alfahulpen. Daarbij is als gevolg van de verwachte prijsstijging voor hulp bij het huishouden en door het aflopen van de huidige raamovereenkomsten, met ingang van 2010, gekozen voor een nieuw inkoopronde voor hulp bij het huishouden.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. allemaal spin-offs van RIAGG, ZwolsePoort, Dimence?
  zorg is HOT, althans het organiseren daarvan, daarna chillen in POPPE, haha


  ⚠️ Meld

 2. Citaat:
  “De nieuwe aanbesteding voor de hulp bij het huishouden was nodig omdat op 1 januari 2010 een wetswijziging bij de Wmo wordt ingevoerd. Deze wijziging houdt in dat zorgaanbieders alleen een hulp in loondienst mogen inzetten en geen (goedkopere) alfahulpen”.

  Is het werken met onderaannemers dan ‘beter’?
  Het één mocht niks kosten, het volgende kost meer..
  De voorspelling m.b.t. kwaliteit en continuïteit mag een ieder zelf invullen.  ⚠️ Meld

 3. Hoe zijn de contracten voor het personeel?
  Hoeveel gaan zij er op achteruit?
  En de clienten, wat mogen zij verwachten?
  Erg onduidelijk dus dit bericht!


  ⚠️ Meld

Reageer