Wijkboerderij De Klooienberg heeft nieuwe impuls nodig

Zwolle – CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum slaat samen met Wijkorganisatie Holtenbroek N.U. de handen ineen om wijkboerderij De Klooienberg nieuw leven in te blazen.

Op de boerderij is het oorverdovend stil. Het lijkt wel of zowel het vee als de vrijwilligers de boerderij hebben verlaten. De Wijkorganisatie en het Kamerlid schreven samen een brief aan de wijkwethouder. In deze brief vragen zij hem met klem een bijeenkomst te organiseren waarin de gemeente, exploitant Travers Welzijn en vertegenwoordigers uit de wijk over de toekomst van de wijkboerderij zullen spreken. Vrijdag 13 november komt Van Hijum naar De Klooienberg. “Ik wil weten wat de stand van zaken is. Het is tijd dat de Klooienberg een nieuwe impuls krijgt”, zegt Van Hijum. Van Hijum adopteerde de wijk Holtenbroek in 2004 en zet zich regelmatig in voor ‘zijn’ wijk.

Wijkbewoners en Kamerlid Van Hijum (CDA) maken zich zorgen om de toekomst van wijkboerderij De Klooienberg. Volgens hen ligt de boerderij er zieltogend bij. Op wat kippen en geiten na lijkt al het vee te zijn verdwenen en ook vrijwilligers lijken de boerderij te hebben verlaten. Daarom moet er nu gauw duidelijkheid komen van exploitant Travers Welzijn over diens plannen voor de boerderij.

Al in 2004 werd door een adviesgroep een analyse gemaakt van de situatie. De conclusie luidde dat modernisering hard nodig is. Omdat de wijkbewoners herhaaldelijk aan de mouw van Travers Welzijn trokken, maar er desondanks geen verbetering kwam, besloten zij dat het tijd was de politiek op de hoogte te brengen.

De boerderij is sinds jaar en dag een trefpunt voor veel wijkbewoners. Daarom moeten de activiteiten snel weer op gang komen. Daarbij zijn dieren, zoals koeien, paarden, pony’s , geiten, kippen en konijnen en natuurlijk vooral ook kinderen van essentieel belang. De Wijkorganisatie en Kamerlid Van Hijum zijn graag bereid mee te denken over de toekomst van de boerderij. Zij denken bijvoorbeeld aan het weer regelmatig organiseren van een kinderdisco of het openen van een theehuis als aanvulling op het activiteitenaanbod.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Jammer dat het met de wijkboerdeij zo slecht gaat. Was altijd een bloeiende kinderboerderij. Hopelijke krijgt van Hijum er weer schot in.


    ⚠️ Meld

  2. Ik fiets er dagelijks langs, en ik moet zeggen dat ik de boerderij één van de mooiste plekjes in zwolle vind. Een soort kijkje in het verleden, toen zwolle nog klein was, en de boerderij midden in een weiland met koeien stond. Het zou best jammer zijn dat dit verdwijnt. Ik hoop dat er een mooie initiatief komt om in ieder geval het gebouw te redden. Misschien een alternatieve, biologische stadsboer aantrekken om millieuvriendelijk vlees, groente en fruit te kweken. Een kinderboerderij die falliet gaat kan je misschien vervangen.


    ⚠️ Meld

Reageer