De Iselanders in volle vaart vooruit!

Zwolle – Vrijdagavond was het uitermate gezellig in de grote en volle zaal van Partycentrum De Bierton aan de Schellebergweg in Zwolle-Zuid. De tijd vliegt. Het was al weer tien jaar geleden, dat het, thans veertig leden tellende, Shantykoor De Iselanders op 18 mei 1999 werd opgericht.

iselanders_7448_470.jpg
Voorzitter Henk Drost (links) en oud-wethouder Gerard van Dooremolen

Met de presentatie van de nieuwe, tweede, CD tijdens een gezellige feestavond met leden, introducees, genodigden en belangstellenden, werd dit 10-jarig jubileum gevierd. Het Shantykoor "De Iselanders" is een gemengd koor met een veelzijdig repertoire op het gebied van shantyliederen. Het Nederlandse lied, een vlotte meezinger of een oude bekende uit vervlogen tijden wordt echter niet geschuwd. Jaarlijks treedt het koor rond de 15 keer op. Deze optredens zijn op festivals, zoals de Pyratendag in Meppel, de Botterdagen in Elburg, etc. Ook wordt er regelmatig in verzorgings- en verpleeghuizen een optreden verzorgd. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwe CD, welke is opgenomen in de Hervormde kerk in Windesheim. Een bijzonder fraaie kerk welke onderdeel uitmaakte van het door de volgelingen van Geert Groote in de 14e eeuw gestichte klooster. Maar dit even ter zijde.

iselanders_7560_470.jpg

iselanders_7569_470.jpg
De afscheid nemende dirigent Flip Jonkman ontvangt een blijvende herinnering …

iselanders_1691_470.jpg

Na de eerste CD in 2004, getiteld "Iselanders Ahoy", is op de nieuwe CD met de titel "10 jarig bestaan 2009" de stijgende lijn in zangkwaliteit van het koor duidelijk hoorbaar. Het kon haast niet anders dan dat "De Iselanders", de laatste keer onder de bezielende leiding van een zeer enthousiaste Flip Jonkman, op deze avond enkele nummers van de nieuwe CD ten gehore zouden brengen. De avond werd aan elkaar gepraat door Zwollenaar in hart en nieren, Wichert aan het Rot, die elemoale in zien nöppies was. ‘IJ mocht Swols proaten. Met zijn "mooie" gedichten en wieze proat, kreeg hij menig keer de zaal op zijn hand.

iselanders_7505_470.jpg
Wichert aan het Rot …

Voor dirigent Flip Jonkman was het zijn laatste optreden met de Iselanders, hij nam op deze jubileumavond afscheid. Hij heeft meerdere koren en een daar van is het 54 leden tellende Shantykoor "De Stuwgangers" uit Vilsteren. Een mannenkoor met veel power en kwaliteit. Ook zij maakten vanavond deel uit van het programma. Als een van de genodigden was de oud-wethouder van Zwolle, Gerard van Dooremolen, sinds kort gepassioneerd campinghouder in het Zuiden van Duitsland, aanwezig. Hij kreeg van voorzitter Henk Drost de opdracht de eerste nieuwe CD uit het net te vissen. Hetgeen hem zonder veel moeite lukte.

iselanders_7403_470.jpg

Gerard van Dooremolen gaf tussen de regels door nog wel even aan, dat hij bij het horen van een van de liederen toch zijn emotie moest bedwingen. Het was een geslaagde en succesvolle avond waar alle Iselanders met veel plezier op terug kunnen kijken. Met de thans aanwezige kwaliteit zal de in volle vaart ingeslagen weg naar het derde lustrum nog wel een of meerdere CD-tjes opleveren.

iselanders_7509_470.jpg

iselanders_7503_470.jpg

iselanders_7468_470.jpg

iselanders_7511_470.jpg

iselanders_1730_470.jpg

iselanders_7492_470.jpg

iselanders_7563_470.jpg

iselanders_7462_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ik mocht deze avond presenteren en ging er met gemengde gevoelens naar toe .Een hele avond het zelfde reportoir,dacht ik.Met twee koren en een geweldige dirigent die beide koren onder zijn hoede had was er een uitbundige sfeer en een niveau die mij zeer verraste.Er was geen moment van verveling.Je zou zo mee doen.Maar helaas ik zal wel niet toegelaten worden want je moet eerst voorzingen ,zo vertelde de dirigent en dan maak ik geen schijn van kans.Iselanders ga zo door dan vermaken jullie en heel veel mensen en vooral ook jullie zelf ,want het plezier straalt er vanaf.Op naar de volgende tien.


  ⚠️ Meld

 2. 10 Jarig jubileum Shanty koor Iselanders Zwolle
  Beste kijkers en lezers van deze weblogzwolle.
  We hebben een geweldige jubileum avond gehad in de Bierton die tot in de puntjes verzorgt was door de jubileum commissie die hier speciaal voor was aangesteld. Die eer komt hen allen toe, die hier aan hebben meegewerkt. Ook het aan elkaar praten van deze avond kwam uit de geweldig sprekend mond van Wichert aan het Rot. Ja doe dat maar eens na.
  Het was voor het publiek denk ik een zeer gevarieerde shanty avond.
  En als lid van het koor ben ik blij dat we niet het doorsnee shanty koor zijn dat alleen maar zeemans of watergerelateerde liedjes zingt, Maar zich toch meer bezig houd met vooral de voor het grote publiek onbekendere wereld shanty’s. Want een onbekend lied met een goed achtergrond verhaal en dat mooi gezongen wordt is toch ook geweldig om naar te luisteren of te kijken. Maar we blijven natuurlijk ook wel meezingers in ons repertoire houden, Er zijn nog genoeg andere bekende en minder bekende zeemansvrouw liederen. Met een voor ons nieuwe Dirigente die we gevonden hebben in de naam Beatrix Boersma hebben we er allemaal zin in om weer lekker verder te kunnen zingen. En zo als Wichert aan het Rot al zei , Op naar de volgende 10 jaar.
  Bedankt aan allen die hier aan meegewerkt hebben.  ⚠️ Meld

 3. presentatie cd iselanders zwolle d.d. 6-11-09,
  Na vele repetities, opname-dag cd en nog misschiem nog veel werkzaamheden achter de schermen, is het jullie gelukt om een prachtige avond te brengen in de aloude Biertonne aan de Schellerbergweg te Zwolle. Samen met de Stuwzangers uit Vilsteren die ook een behoorlijk steentje bijdroegen is al met al toch alles prima gegaan toch?
  Ook de presentatie van het buffet vooraf en de gezelligheid mankeerde niets aan. Een avond voor jullie als shantykoor de Iselanders om er aan terug te denken. Hartelijk dank


  ⚠️ Meld

 4. Assendorper jij kent vast die fotograaf die vrijdag die mooie opnames bij de Iselanders heeft gemaakt .Ik zou het zo leuk vinden als hij vrijdagavond in Het Anker wat voor ons wil maken.Las Paljas de enigste amusementsgroep uit Zwolle speelt daar voor alle 50 plussers uit de wijkWaarom ik een minnetje krijg over een positief stukje van de Iselanders snap ik niets van.


  ⚠️ Meld

 5. 10 jarig jubileum ???? De Iselanders????.
  Wij als 3 nieuwe tenoren van ???? De Iselanders???? hebben vrijdagavond een geweldige gezellige jubileumavond beleefd in ????De Bierton???? Een prima optreden van ????De stuwzangers uit Vilsteren,
  Een goede organisatie van de jubileumcommissie. Lachen met Wicher. Het was gewoon TOP!
  Wat ons betreft volgend jaar weer een jubileum?
  De 3 nieuwe tenoren.  ⚠️ Meld

 6. Jubileumavond De Iselanders
  Als feestcommissie zijn we er voor gegaan. Het is geweldig zoals er op gereageerd wordt.
  Zo kun je met z’n allen veel bereiken. Het was tof, bedankt, dat we dit samen mochten en konden doen.
  Wichert je was in topvorm!! Bedankt.
  Ook Hans Smit van WeblogZwolle, bedankt voor de prachtige foto’s en het artikel over onze jubileumavond, ook de mensen van de Bierton hartelijk bedankt voor de zeer gastvrije ontvangst en goede verzorging van de gehele dag, Bierton, dat je nog maar lang zo door mag gaan. We hebben ’n fijne dag bij jullie gehad.
  Netty Rienties, feestcommissie Iselanders


  ⚠️ Meld

 7. een fantastische avond
  Hallo Iselanders,
  Ik heb samen met mijn zoon(11) en met mijn zussen en mijn nichtje een heel gezellige avond gehad. Het was voor jong en oud een mooie avond. Ik had niet verwacht dat het zo druk zou zijn en heb genoten van het commentaar van Wichert. Je moet het toch maar kunnen. Ik kwam natuurlijk voor mijn vader: Herman van Til, hij mocht ook weer solo zingen. Natuurlijk weet ik dat hij mooi kan zingen, maar op zo’n avond ben je toch wel erg trots. Ook vond ik het koor uit Vilsteren erg goed, totaal anders maar wel mooi. Ook het onderlinge contact dat de koren hadden was erg opvallend, iedereen had een goed woordje voor elkaar en dat is mooi. En wat Flip betreft is het jammer dat hij weg gaat want hij doet het erg goed én leuk. Maar ja eenmaal moet je het iets rustiger aan doen.
  Nogmaals bedankt voor een héél gezellige avond
  Groetjes,
  Miranda en Geffrey de Vries


  ⚠️ Meld

 8. oeps
  Oh ja en wat natuurlijk ook mooi was, dat was mijn moeder te zien in een mooi costuum van de Islanders. Zij zorgde samen met nog een vrouw(sorry ben de naam vergeten) voor dingen zoals het verkopen van de cd’s, dingetjes regelen voor het koor, ze horen er helemaal bij en kennen dan ook alle nummers uit het hoofd en kunnen het niet laten om mee te zingen en af en toe een dansje te maken. Ook deze mensen heb je nodig, want die nemen een hoop dingen uit handen van het koor zelf. Ga zo door Liefs Miranda


  ⚠️ Meld

 9. nieuwe dirigente???
  Wie gaat nu de Ketel Binken dirigeren op dinsdag??? Niet zo’n mooie zet van haar, zeker niet op de manier hoe zij dit gedaan heeft, een smoesje om eigen bestwil! Jammer, heel jammer, zo ga je niet met mensen om!


  ⚠️ Meld

 10. Jubileum de Iselanders
  Dat Beatrix Boersma een smoesje bedenkt om de ‘kuierlatten’ te nemen bij de Ketelbinken is natuurlijk niet netjes.
  Maar probeer je het netjes te doen dan ben ‘Je ook gezien’ ! Alleen buiten de Iselanders komt een enkele positieve reactie richting mijn persoon.
  Ach, men is mij al vergeten !
  In ieder geval staat mijn naam boven een veertigtal arrangementen, speciaal geschreven voor de Iselanders. Daar kan men niet om heen !!!


  ⚠️ Meld

Reageer