Indonesische sferen in hartje Zwolle

Zwolle – Indonesische sferen midden in het centrum van Zwolle. In de centrale bibliotheek aan de Diezerstraat werd een gratis toegankelijke Pasar Siang gehouden. De pasar was compleet met Indonesische hapjes, muziek, dans, wayangtheater en (reis-)informatie. Het was een dag Indonesië voor het hele gezin, want ook voor de kinderen was er genoeg te beleven. Bibliotheek Zwolle organiseerde de Pasar Siang in samenwerking met Taman Indonesia in het kader van de landelijke campagne ‘Nederland leest’.

Tijdens de Pasar Siang konder bezoekers genieten van een heerlijke Pidjit massage, er was live krontjongmuziek en men kon jammen op Indonesische muziekinstrumenten! Uiteraard waren heerlijke Indonesische lekkernijen aanwezig, kon je snuffelen op de Indische markt of bij de rijdende waroeng en genieten van optredens van de Mollucas Zwingers en dans van Bali Ayu Budaya. Kinderen konden zich verkleden in Indonesische kledij, kijken naar ‘Kantjil’, het wayang schimmenspel, of snuffelen tussen Indische kinderboeken. Daarnaast warenn er diverse kramen met (reis)informatie over Indonesië.

De Pasar Siang was een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Zwolle en Taman Indonesia. Dit exotische dierenpark in Kallenkote (bij Steenwijk) herbergt vele Indonesische dieren, een eethuisje en een winkel in een Saksische boerderij, waar een groot aanbod van Indonesische kleding, Aziatisch voedsel, batikstoffen en interieurartikelen worden verkocht.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer