Evenwicht bij CSV ’28 tegen Voorwaarts

Zwolle – Zaterdag 7 november 2009, de wedstrijd tegen Voorwaarts werd door CSV met gemengde gevoelens tegemoet gezien omdat deze middag meerdere spelers absent waren en het de grote vraag was of CSV aansluiting met de top van het klassement kon houden. Nadat Fikret Akin voor CSV in de eerste minuut uit een hoekschop over het doel van Voorwaarts mikte, was het twee minuten later al raak. Maar dan wel aan de andere kant toen de gevaarlijke spits Israel Basmaci liet zien hoe je een kans uitspeelt (0-1). CSV was direct wakker en zette koers richting doel van Voorwaarts.

Een schot van Jeroen Soppe werd nog door keeper Stuifzand met de nodige moeite onschadelijk gemaakt, maar even later zette diezelfde Soppe de mee naar voren gekomen Matthijs Kremer vrij voor het doel van Voorwaarts. Aanvoerder Theo Mulder kon hem niet anders stuiten dan door een overtreding binnen het strafschopgebied. Patrick Speetjens benutte de toegekende strafschop koel (1-1). CSV ’28 behield de overhand doordat het middenveld met Raoul Hukubun, Fikret Akin en Mayken Stolte uitstekend functioneerde. En de ploeg kreeg kansjes via Soppe (naast) en Kai Renwarin (over). Pas tegen het einde van de eerste helft wist Voorwaarts zich wat onder de druk van CSV uit te worstelen en kreeg zowaar nog een dot van een kans. Het spitsenduo Dogger en Basmaci wist elkaar bij een uitbraak blindelings te vinden, maar Ronald van Bekkum, die de afwezige keeper Peter Smit verving, voorkwam met een prachtige redding een achterstand voor CSV.

De tweede helft begon in een hevige regenbui en het ontsteken van de verlichting was beslist geen overbodige luxe. CSV had aanvankelijk nog het meeste van het spel met twee mogelijkheden voor Fikret Akin, die beide keren over het doel van Voorwaarts kopte. Na een kwartier ontsnapte CSV aan een achterstand toen Basmaci op de lat schoot en de terug stuitende bal slechts met moeite weggewerkt kon worden. Vanaf dat moment was Voorwaarts eigenlijk de bovenliggende partij, met een uitstekend marcherend middenveld. Toch nam CSV in de 66e minuut de leiding, toen Fikret Akin met een diepe bal werd aangespeeld. Hij kopte door op de vrijstaande Patrick Speetjens en de spits passeerde keeper Stuifzand beheerst in de lange hoek (2-1). Voorwaarts zetten nog een tandje bij om de gelijkmaker te forceren. En dat lukte doordat de mee naar voren gekomen verdediger Rutger Slot te veel ruimte werd gegund. Zijn strakke voorzet werd door Mark Ekkel verzilverd (2-2). CSV wankelde even, maar Ronald van Bekkum hield zijn ploeg in die fase bekwaam op de been. Geluk had CSV toen vlak voor tijd Israel Basmaci alleen op het doel van CSV mocht afgaan. De geroutineerde spits verknoeide die kans echter jammerlijk. Met dit gelijke spel konden beide ploegen wel vrede hebben.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling: Doel: Ronald van Bekkum. Achter: Berry van Leijen, Matthijs Kremer, Han Stolte en Kai Renwarin. Midden: Raoul Hukubun, Mayken Stolte (75. Jouad Akloud) en Fikret Akin. Voor: Patrick Speetjens, Jeroen Soppe en Mikel van de Vegt.  

 Door: Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer