Be Quick ’28 boekt overwinning in Staphorst

Staphorst – De Hoofdklasse C is hopeloos in de war. Dat mogen we toch wel zeggen na acht competitieronden. Gerenommeerde ploegen bungelen onderaan, voorziene degradanten staan vrolijk in het linkerrijtje. Niet iedere ploeg neemt de vooraf toegedachte plaats in. Een eufemisme. Tot die ploegen  behoort zeker ook Be Quick ‘28.

Acht speelronden en veel remises verder staat  de ploeg op een teleurstellende dertiende plaats. Maar er is hoop. Puntenverschillen zijn er nauwelijks en een overwinning in Staphorst zal de ploeg zeker doen stijgen. Waarvan akte. Door de kaartenregen van het vorige weekend  kent Be Quick in Staphorst wat opvallende mutaties. Harvey Bischop verhuist vanaf het middenveld naar de linksback positie, waardoor Jason Huisman aan de andere kant komt te spelen. In het centrum neemt de weer herstelde Matthijs Bremmer de plaats van Joram Hendriks in.

In de eerste fase van de wedstrijd is Be Quick de beter voetballende ploeg. Het heeft pech als Stefan Rahantoknam de bal in de 5e minuut op het houtwerk kopt en Aran Nijboer de baleen keer  van dichtbij niet weet binnen te werken . De meest gevaarlijke aanvaller is Saba Gwedelidze, maar ook hij weet niet te scoren. Staphorst hanteert in de beginfase vooral de lange bal, maar heeft daarmee geen succes.  De ploeg slaagt er nauwelijks in om in de wedstrijd te komen. Na een half uur voetballen schiet Patrick Hoep een vrije trap van ver  op de paal. Staphorst ontsnapt opnieuw aan een tegentreffer. Geleidelijk aan komt  Staphorst echter wel wat beter in de wedstrijd en een paar minuten voor rust is het zelfs dicht bij een doelpunt , maar de uitblinkende Koornberg weet het gevaar te bezweren.

Na de rust moeten de 500 toegestroomde toeschouwers een flinke regenbui trotseren. Be Quick komt echter opnieuw goed uit de startblokken en in de 56e krijgt het eindelijk de verdiende voorsprong. Een diepe bal van Matthijs Bremmer bereikt Patrick Hoep en die stelt Aran Nijboer uiteindelijk in staat om de bal in het lege doel te schuiven: 0-1. Enkele Staphorsters protesteren wegens (vermeend) buitenspel, maar scheidsrechter Van de Horn keurt de treffer goed.

Na het doelpunt gaat Staphorst alles of niets spelen.  Paul Smid en Tom Odink worden in het veld gebracht. En vanaf dat moment gaat het vooral richting het doel van Be Quick. Rob Mijnheer kopt de bal op de lat. Later moet Jason Huisman de bal nog  van de doellijn halen.  Zelf krijgt Be Quick kansen via Saba Gwedelidze om de wedstrijd toch nog voortijdig te beslissen. Het gebeurt echter niet, waardoor het tot het einde spannend  blijft.

Matchwinnaar Aran Nijboer wordt in blessuretijd gewisseld voor Biko Brazil. Het is de enige wissel die bij de Wees Vluggers plaatsvindt vanmiddag. Er verandert verder niets meer, waardoor Be Quick  eindelijk weer eens een wedstrijd weet te winnen. Volgende week wacht de lastige wedstrijd tegen het op stoom geraakte Harkemase Boys. Weest opnieuw sterk gij roodzwarten, dan komt u de overwinning toe.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer