Fietsverlichtingsactie Fietsersbond

Zwolle – Zaterdag hield de Fietsersbond op de Grote Markt in Zwolle een fietsverlichtingsactie. Je fiets kon er gratis gerepareerd worden. De Fietsersbond hield de actie in samenwerking met  de gemeente Zwolle, die de vergunning en kramen sponsorde. Gekwalificeerde monteurs van zowel rijwielhandel Scholten alswel Nowak waren op de markt aanwezig. AFAC was present met hun graveerteam.

07-11-2009_gratis_reparatie_fietsverlichting_1.jpg

De medewerkers van Rijwielhandel Scholten en Nowak controleerden gratis de fietsverlichting van fietsers en repareerden die zonodig ook gratis. Alleen nieuwe onderdelen werden in rekening gebracht. Leden van de Fietsersbond gaven daarbij voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting op de markt is en dat verlichting snel stuk gaat. De bond deed vorig jaar een uitgebreide test van alle soorten koplampen, achterlichten en dynamo’s. De koplampen en achterlichten die als beste uit de test kwamen zijn te vinden op de website van de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl/verlichting). Tijdens de fietsverlichtingsactie kregen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatietips. Tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. LED-verlichting (die op batterijen werkt) wordt daarom steeds populairder.

07-11-2009_gratis_reparatie_fietsverlichting_2.jpg

07-11-2009_gratis_reparatie_fietsverlichting_3.jpg

Bovendien kregen bezoekers van de verlichtingsactie antwoord op al hun vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie. "Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat", aldus Paulus den Boer van de Zwolse afdeling van de Fietsersbond.

07-11-2009_gratis_reparatie_fietsverlichting_4.jpg

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met 32.000 leden. De afdeling Zwolle overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen in en naar Zwolle.

Mensen die bij de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, kregen een gratis verlichtings-setje.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Valt me op, dat er van die normale ouderwetse koplampjes liggen.

    Ik heb sinds mijn peertje weer eens doorgebrand was een ander soort lampje. Volgens mij halogeen. Het is in ieder geval wat blauwiger en lijkt wat op de xenon verlichting van auto’s. Ik heb ineens veel meer licht en mijn peertje is sindsdien niet meer doorgebrand!


    ⚠️ Meld

Reageer