Vrouw beroofd en echtpaar gedupeerd door wisseltruc

Zwolle – Een 73-jarige inwoonster van Zwolle is vrijdag 6 november even voor 11.00 uur bestolen van een geldbedrag. Zij liep na een bankbezoek met haar fiets aan de hand via de Merwedelaan en de Zijpe naar de Haringvliet. Hier kwam een man op haar af die schreeuwde dat hij wisselgeld nodig had. Hij pakte de portemonnee van de vrouw en doorzocht deze. Daarna liep hij weg. De gedupeerde vrouw ontdekte even later dat de man geld ontvreemd had. Zij heeft aangifte gedaan.

Een soortgelijk incident speelde zich eerder die dag rond 10.15 uur af voor de ingang van het ziekenhuis aan het Groot Wezenland. Een 68-jarige inwoonster van Hattem en haar even oude echtgenoot werden aangesproken. Ook in dat geval werd verzocht om wisselgeld, waarbij de man opdringerig gedrag vertoonde. De Hattemse miste daarna eveneens een geldbedrag. Er is aangifte gedaan van oplichting. Het signalement van de man die het echtpaar bij Groot Wezenland aansprak luidt: getinte gelaatskleur, 40/45 jaar, 1.70/1.75 m., donker haar met grijs bij de slapen, goed verzorgd uiterlijk, blauwe broek, donkerblauw jack tot op de heupen. De man sprak gebrekkig Nederlands. Wie getuige is geweest van (een van) deze incidenten wordt verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M. Meld Misdaad Anoniem, telefoon: 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Het is toch ongelofelijk! Oude vandagen een beetje geld afhandig maken! Durf dan op zijn minst een poging te wagen bij iemand die je nog wel aan durft te pakken als je het waagt zijn portemonnee te pakken!

  Het signalement lijkt me duidelijk. Het moet haast wel mogelijk zijn deze onzuivere figuur een keer te pakken!


  ⚠️ Meld

 2. …zou ?ie alleen een…. “getinte gelaatskleur“…. hebben,
  was het dus mogelijk ZwartePiet die z?n contactlenzen niet in had en dacht dat z?n werkgever voor hem stond en waarvan hij wat geld voor de paardenparkeermeter wilde hebben……
  …..of……
  “….kwam een man op haar af die schreeuwde dat hij wisselgeld kwam nodig had….”
  is dit diezelfde gast die ik in de binnenstad al eens had gezegd dat de dierentuin aan de andere kant van de stad is toen ?ie op de melkmarkt al bierzuipend het publiek met veel misbaar luidkeels op zijn deplorabele toestand meende opmerkzaam te moeten maken.
  (ik heb gezien hoe inheemse (lees: Zwols) daklozen die gewoon, ergens op een bankje in de stad, een biertje dronken, door onze plaatselijk hermandad werd verzocht om ter plekke de inhoud van het flesje ter aarde te bestellen.
  ze kregen een schriftelijke bevestiging.
  aanvankelijk gerustgesteld, bleek het een bekeuring te zijn wegens illegale lozing op en verontreiniging van het grondwateroppervlak…..

  PuLP


  ⚠️ Meld

Reageer