Onherkenbaar WVF onderuit tegen AZSV

Aalten – Op sportpark de Villekamp is WVF in een van Zwolse kant dramatisch slechte wedstrijd volledig onderuit gegaan tegen AZSV. Van begin- tot eindsignaal was AZSV op alle fronten de bovenliggende partij. Met doelpunten van Stijn ter Haar en Frank Navis nam AZSV voor rust al afstand. Na rust legden Roy Berenschot, Mart Schutten en Luuk Jansen WVF verder op de pijnbank. Een verdiende overwinning tegen een zwak acterend WVF.

In de Achterhoek moest WVF aantreden tegen AZSV uit Aalten. Een lange busreis met tussenstop bleek achteraf niet de meest ideale voorbereiding. Al vanaf de eerste minuut nam AZSV het initiatief en zette druk op de WVF defensie. Na wat waarschuwingsschoten was het raak. Een voorzet uit een vrije trap werd tegen de paal gekopt. De rebound werd door Ter Haar benut. (1-0) Nog geen tien minuten later moest Michel van der Aa opnieuw de gang naar het net maken. Een aanval over links werd beheerst door Navis ingeschoten. (2-0). WVF kon niet echt wat terug doen, terwijl de frustratie binnensloop. Een ondoordachte actie van Jeroen van Brummen kwam hem op “direct” rood te staan. In een opstootje dat volgde besloot de scheids ook een Aaltenaar op de bon te slingeren.

Na de rust kwamen de teams ongewijzigd uit de kleedkamers. Door een tactische omzetting moest laatste man Marthijn van de Steege de spitspositie innemen.
WVF kreeg weliswaar geen vat op het spel. In de 50e minuut liet Roy Berenschot, met een fraaie krulbal, het net opnieuw bollen (3-0). Ook de niet fitte Mark Sloots deelde mee in de malaise. Hij kreeg geel na een te fors ingezette charge. WVF coach Eduard Lindeboom bracht Özhan Kardag voor de moegestreden René Dorgelo. Ook AZSV had ondertussen vers bloed ingebracht.In de 60e minuut leek WVF iets terug te kunnen gaan doen. Een AZSV-er beroerde de bal binnen de “zestien” met de hand. Iedereen zag het, behalve de leidsman. Uit de tegenaanval die volgde scoorde  Mart Schutte de vierde van de middag (4-0). Mathijs Bleijenburg moest de geblesseerde Sloots vervangen. WVF  probeerde de eer te redden. Zonder succes. AZSV-er  Luc Jansen liet WVF de gifbeker helemaal leegdrinken; hij tekende voor de 5-0. Het laatste kwartier speelde zich af in het half duister. De scheids speelde daar tot ieders vermaak op in door zelf van kledingkleur te veranderen. In een fel geel shirt  maakte hij na 90 minuten een eind aan de lijdensweg van WVF.

“Terug op aarde”, waren de eerste woorden van de Zwolse coach Lindeboom. “We zijn op alle fronten afgetroefd. Er was angst en ontzag en daarbij een slechte voorbereiding”, analyseerde hij. Marc Sloots sprak van een wanprestatie. “We moeten ons schamen”. Ondanks zijn niet fitte start voelde hij het ook als een persoonlijk falen.De duisternis viel verder in … met als enig lichtpunt, ook puntenverlies bij de koplopers van de ranglijst.

Door : John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer