ZAC verliest van Wijthmen

Zwolle – In tegenstelling tot vorige week na het verlies bij Edon, waar ondermaats gepresteerd werd, had ZAC zaterdag aanspraak mogen maken op een beter resultaat. In de eerste helft liet de thuisploeg te veel ruimte aan de Wijthmener opbouw. De gasten lanceerden de ene na de andere lange bal. Bij een van die lange ballen liep Renzo van der Vegte Luuk van de Belt omver in de 5 meter. Voor van Gurp was het een koud kunstje om de 0-1 binnen te tikken. De arbiter keurde deze goal onbegrijpelijk goed.

Na rust was er een heel ander ZAC te zien. Na de omzetting in de aanval en middenveld kon er meer druk vooruit gezet worden.Toch kon Wythmen verder uitlopen. Een zondagsschot van vd Vegte viel binnen via de binnenkant van de paal. Met Hoekstra voor Schotman en Oosterwolde voor Zuidberg kwam er meer gif in de zwolse aanval. Oosterwolde wist na een goede actie Hoekstra op maat te bedienen 1-2. Even later scoorde Hoekstra een tweede doelpunt, nu met het hoofd, na  weer een assist van Oosterwolde. Hoe teleurstellend was het dat een minuut later Wijthmen weer de leiding kon nemen, na een messcherpe counter (2-3).

Toch had het gelijk kunnen worden. Tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter een strafschop aan ZAC in de laatste minuut. Scholten faalde oog in oog met de doelman. Weer lege handen voor de oudste club van Zwolle.

Toch is er geen reden tot paniek,want wij weten waar we naar toe willen. En niemand heeft gezegd dat dat een makkelijke weg zal zijn. Met arbeid kun je een eind komen en daaraan heeft het vandaag niet gelegen.

ZAC kon deze middag wel een nieuwe voorzitter presenteren. Jan Kistemaker is degene die de komende tijd de kar gaat trekken bij ZAC.

Artikel delen:

Reageer