Schoonmaakactie Palestrinalaan

Zwolle – Zaterdagmiddag zag de Palestrinalaan er weer bijzonder schoon uit. Waarom? Het project "Samen Gaan Voor De Palestrinalaan" hield weer de  jaarlijkse schoonmaakactie. Bij de Elvis Presleyflat werd er gestart, en onder muzikale begeleiding van de Zwolse Panters gingen oud, maar vooral ook jong, met vaste hand alle vuil van straat halen.

palestrinalaan_1.jpg
Foto: Ron van Toorenenburg

Het succesvolle project Samen Gaan Voor De Palestrinalaan werd recent met een jaar verlengd. In december zou het driejarige experiment aflopen, maar om de nieuwe werkwijze in stand te kunnen houden gaat het project nu een jaar langer door. De ontwikkelde werkwijze kan dan beter opgenomen worden in de reguliere werkwijze, waardoor behaalde resultaten niet verloren gaan. Samen Gaan Voor De Palestrinalaan is een landelijke pilot van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP), Movisie en de gemeente Zwolle. In Zwolle nemen verder de politie, Travers en de corporaties SWZ en deltaWonen deel. Het project is in 2007 begonnen. Doel is het vergroten van actief burgerschap, waardoor de leefbaarheid en veiligheid in de buurt toenemen. Onder andere de komst van een Cruyff Court – een multifunctioneel trapveldje – is te danken aan het samenwerkingsproject.

palestrinalaan_2.jpg
De opbrengst fietsen van nog maar één flat…

palestrinalaan_3.jpg

palestrinalaan_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. o hebben ze weer schoongemaakt?

    helemaal niks van gemerkt toen ik om 5 uur thuis kwam van mijn werk, zoals gewoonlijk lag overal weer troep in de protieken en ervoor.

    Het help inderdaad geen moer, die mensen die de rotzooi maken wonen hier toch maar een maandje en zijn weer weg,    ⚠️ Meld

  2. Laat die kids op de eerste foto maar uitkijken, voor je het weet zeilt er een bloemkool of versleten matras naar beneden (spreek ik uit ervaring)…


    ⚠️ Meld

Reageer