Internetbankieren voor senioren

Zwolle – Geldzaken regelen via de computer lastig of ingewikkeld? Na het volgen van de workshop ‘Internetbankieren voor senioren’ is het regelen van bank- en geldzaken via de computer een fluitje van een cent! Bibliotheek Zwolle organiseert in samenwerking met de ABN AMRO een workshop internetbankieren voor senioren op dinsdag 24 november.

De workshop wordt gegeven door twee medewerkers van ABN AMRO. De workshop is bedoeld voor mensen die graag wegwijs worden gemaakt in internetbankieren. In een oefenomgeving leren de deelnemers o.a. om in te loggen, overboekingen te doen en bij- en afschrijvingen te bekijken. Het is van belang, dat ze over muis-, computer- en internetvaardigheden beschikken. Door middel van de workshop wordt deze doelgroep een steuntje in de rug gegeven door ze wegwijs te maken met internetbankieren. De workshop wordt gegeven in de bibliotheek en is toegankelijk voor iedereen, ook voor niet ABN AMRO-klanten.  

Internetbankieren voor senioren: dinsdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur uur in Bibliotheek Zwolle Zuid. Deelname aan de workshop kost 5,00 euro. Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. hoezo,

  ouwe mensen leren internetbankieren??
  zorg er gewoon voor dat we op een normale manier onze centen kunnen krijgen.

  tevens ook in dit verband zou ik willen zeggen, uitschreeuwen zelfs:

  “IK WIL M?N LOONZAKJE TERUG”

  (mw. Jongerius: ga dervoor!!)

  grts

  PuLP

  (PartijPreciesenNederland)


  ⚠️ Meld

 2. Ben je ook lid van de FNV tent…? Internetbankieren bevalt mij persoonlijk uitstekend, makkelijker voor iedereen. En 24/7 up to date. Een zakkie geld krijgen en onderweg nog wat verleidelijks tegenkomen? Nee, laat maar zo.


  ⚠️ Meld

 3. ach kerel, ik internet al bankier sinds st. juttemis.
  en dat zonder moeilijke sms-jes of een lijstje met codes.
  en dat all over the world.
  ga ?es buiten zwolle kijken, de wereld is écht groter….

  Een zakkie geld krijgen en onderweg nog wat verleidelijks tegenkomen? Nee, laat maar zo.

  zeker puur creditcard-generatie….?

  ik wil m?n loonzakje terug, omdat ik ZELF de baas wil zijn over MIJN geld.
  bovendien hoef ik dan ook niet te betalen voor het bewaren van m?n geld.

  grts

  PuLP

  PartijPreciesenNederland


  ⚠️ Meld

 4. @tenthousandone.

  Zeg kerel ik heb waarachtig het idee dat je hopeloos op zoek bent naar stukje erkenning.Over verschillende dingen van mening wisselen is mooi,soms leuk en kan en mag ook wel stevig gaan.Maar de houding die jij (u zeg ik niet) al aaneemt getuigd niet van enig respect naar een ander toe.In een eerder reactie had je het over kleine schreeuwers,laat me raden schat je op zo 1.60 meter?Kleine opmerking ,je schreef dat hier ook in Zwolle had rondgezworven,nou mijn beste kerel dan is het jou waarschijnlijk ontgaan dat Zwollenaren niet zo snel geimponeerd raken door grootdoenerij en dwars door de PuLP heen kijken.


  ⚠️ Meld

 5. Hmmm interessant, als je wat gaat vertellen; kunnen we het hier ook lezen?

  Zwolle is zéker een groot dorp…Gelukkig (nog) geen onpersoonlijke mamoetstad. Ook niet zo’n roddeldorp (onder het mom van “sociale controle”). Zwolle is gewoon Zwolle.

  Trouwens dat Zwolle-Marketing logo, zie je ook overal. Niet alleen op de site van stichtingen (nobel). Maar ook op commerciële draadjes sponsoren ze?!  ⚠️ Meld

 6. @zwolse:

  wat is jouw boodschap?

  ik lees er alleen onverdraagzaamheid en xenofobie in.
  ik heb (nogmaals) 30 jaar in Zw. gewoond, nooit de illusie gehad dat ik een echte blauwvinger zou worden,
  maar recht van spreken heb ik toch zeker wel, ben bij genoeg zwolse gezinnen/families over de vloer geweest.

  grts
  PuLP  ⚠️ Meld

 7. @ Zwolse: Weet het 750-jarig jubileum nog Zwolse….Maar ik kan me vinden in het feit dat het vaak in de beleving net een groot dorp is. Zelf vind ik dat positief.

  @ 10.001; er klinkt wat negatiefs door in je ervaringen met Zwolle?


  ⚠️ Meld

 8. Ik ben het wel met pulp eens dat de banken de baas zijn over ons geld, dankzij ons geld draaien ze alleen dat heeft niemand meer door. Ik moet betalen voor een pas om aan MIJN geld te komen. Ja blablabla hoor ik dan, nee niks wij worden wel bestolen want een sociaal karakter heeft de bank niet.  ⚠️ Meld

 9. De banken staan te popelen om de laatste filialen dicht te gooien.
  Maar zolang er nog mensen zijn die niks digitaal doen, wordt dat een beetje lastig. Nog een jaartje 10/15 geduld jongens. Dan mag de laatste tent dicht.


  ⚠️ Meld

 10. Banken moeten zich schamen
  Overal gaan filialen dicht, je moet een “casemanager” hebben die je vervolgens nooit kunt bereiken, voor alles moet je betalen en er gaat nog weleens wat mis. Ik klaag niet voor mezelf maar mijn moeder van 88 en schoonmoeder van 76 vinden het toch wel lastig wat de banken allemaal bedenken. Ook het pinnen buiten op de stoep is niet iets wat oudere mensen geweldig vinden. Ik kan nog wel meer schrijven maar om het samen te vatten: de banken moeten zich schamen!


  ⚠️ Meld

 11. Mijn oma is inmiddels 89 en ze wilde BESLIST zelf dat pinnen onder de knie krijgen. Ze weet dondersgoed dat als ze niet meegaat het leven aan haar voorbij gaat!

  Toch een goeie zaak dat ze mensen willen leren met internetbankieren om te gaan? Ik zie het als iets positiefs.


  ⚠️ Meld

 12. Alweer eens Plantje. Neem alleen al het pinnen in de supermarkt, volgens mij willen ze naar 100% pinhandelingen. Geen gemier meer met muntjes en veiliger.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.