Raadsleden vullen gaten in de weg voor fietsers

Zwolle – Op dinsdag 10 november om 15.00 vullen de gemeenteraadsleden Anneke Nusselder en Michiel van Harten met koud asfalt enkele gaten in de fietsstrook voor de Rabobank aan de Harm Smeengekade.

In Zwolle wordt er per jaar ongeveer 3 ½ miljoen euro aan wegenonderhoud besteed. Binnen dat bedrag wil GroenLinks/DeGroenen prioriteiten aanbrengen voor fietsers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers. Er zijn plekken in de stad waar een fietser om niet ten val te raken omzichtig de gaten in het wegdek moet omzeilen. Daarbij moet hij er voor waken niet tegen andere verkeersdeelnemers op te botsen. Dit is naar de mening van GroenLinks/DeGroenen een gevaarlijke en ongewenste situatie. Blijven auto’s gewoonlijk nog wel op hun pootjes staan bij een gat in de weg, voor een fietser ligt dat anders. Uit een globale inventarisatie komen nogal wat plaatsen naar voren waar fietsers met kuilen en gaten in het wegdek te maken hebben. Voorbeelden: Westerlaan, Emmawijk, Kranenburgerweg, Thorbeckegracht, Luttekestraat, Hasselterdijk en de Harm Smeengekade.

De winter staat weer voor de deur en zoals elk jaar zullen weer nieuwe gaten bij in het wegdek vallen. Uit ervaring weet de fractie dat het heel lang kan duren voordat deze weer gedicht worden.

 

GroenLinks/DeGroenen zal bij de gemeentebegroting dan ook met een motie komen om de gaten op fietsstroken bij voorrang te dichten.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. ach in z’n algemeenheid is de fietser slecht af in Zwolle gaten in het wegdek nu veel bladeren op het fietspad en bij regen lijkt het wel een ijsvloer, en als het sneewt dan wordt er niet of nauwelijks gestrooid dus gemeente doe eens iets meer voor de fietsers


  ⚠️ Meld

 2. slechte fietspaden
  Nou mijn ervaring is anders. Ik had een klacht ingedient via POSTBUS @ ZWOLLE.NL over een slechte fietsbrugopgang in stadshagen en binnen drie dagen was er wat aan gedaan. De gene die er mee bezig was belde zelfs terplekke dat hij klaar was. Dus……..


  ⚠️ Meld

 3. Slechte controle op uitvoering wegonderhoud.
  Ik heb de gemeente enige keren via een formulier op de website gevraagd eens goed te kijken naar de plasvorming bij de nieuwe bushaltes op de Rijnlaan. Volgens mij had de uitvoering nooit goedgekeurd mogen worden. Nooit antwoord gekregen (wel een automatische bevestiging). Als er zoveel geld aan wegonderhoud wordt uitgegeven, is controle op de uitvoering toch geen overbodige luxe?


  ⚠️ Meld

Reageer