Directeur Windesheim ontslagen wegens fraude

Zwolle – Bij de Hogeschool Windesheim is met verbijstering gereageerd op de arrestatie en het ontslag van directeur marketing en communicatie J.B. Hij wordt ervan verdacht voor enkele tonnen te hebben gefraudeerd.

Het personeel van Windesheim is "met stomheid geslagen", schrijft hogeschoolkrant hskwin’. Verdachte B. werkte ruim tien jaar bij de hogeschool. Als directeur marketing en communicatie en ook als woordvoerder van het college van bestuur. Hij zou tien jaar lang 25 duizend euro hebben geïncasseerd, bedoeld voor docenten die lessen en advies gaven voor de commerciële poot van Windesheim, de Training- en Adviesgroep. Dat beweerde althans directeur Hans Homma van het Zwolse marktonderzoekbureau Right, de tweede verdachte die werd gearresteerd. Kort na zijn vrijlating liet hij weten onschuldig te zijn.

Homma, oud-student van Windesheim, gaf zelf les bij de Training- en Adviesgroep. B. zou hem tien jaar geleden hebben verteld dat het steeds lastiger werd om de bijverdiensten van docenten te laten factureren bij Windesheim. Hij zou daarom een firma hebben opgezet waar de docenten hun factuur konden indienen. Homma’s bureau financierde hun honoraria voor en diende achteraf een factuur in bij Windesheim. Als dank had het de BTW mogen houden. Maar het voorgeschoten geld verdween volgens Homma in de zakken van B. De bijverdienende docenten zouden al die jaren ‘gewoon’ door Windesheim zijn betaald. Hoe dit alles kon gebeuren, is niet duidelijk.

Ook collegevoorzitter Albert Cornelissen moet het antwoord op die vraag schuldig blijven. Hij hoopt over twee weken meer te weten, als de fiscale opsporingsdienst FIOD en de forensische accountant die Windesheim heeft ingehuurd, hun onderzoeken klaar hebben. "We willen weten hoe het zo lang heeft kunnen duren voordat dit bekend werd. En uitsluiten dat er intern nog vervlechtingen zijn, al gaan we daar niet van uit."

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Als je in aanmerking wil komen voor een directeursfunctie bij Windesheim moet je toch een gristelijke achtergrond hebben?

    I rest my case


    ⚠️ Meld

Reageer