Kerkstraat weer toegankelijk voor verkeer

Zwolle – De Kerkstraat wordt dinsdag weer opengesteld voor het verkeer. Dit geldt voor het busverkeer, hulpdiensten, bevoorradend verkeer, fietsers en voetgangers. De openstelling is onder voorwaarde dat de pollers goed werken.

De Kerkstraat blijft net als voorheen afgesloten voor het doorgaand verkeer. Waar eerst de bussluis was, zijn nu drie pollers geplaatst. Deze staan buiten de venstertijden (tijden waarop de winkels bevoorraad worden) omhoog en sluiten de weg af voor het autoverkeer. Om te voorkomen dat automobilisten via de stoep om de pollers heen rijden, zijn op de trottoirs paaltjes geplaatst. De pollers in de Kerkstraat maken deel uit van het bereikbaarheidsplan voor de binnenstad. Dit plan voorziet in het plaatsen van pollers op verschillende plekken in de binnenstand om deze autoluw te maken.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. binnenstad zo autoluw maken dat er nog meer ondernemers vluchten .
  hoe maak je de middenstand naar de kloten.
  nee dan liever naar meppel of apeldoorm om te winkelen .


  ⚠️ Meld

 2. Dit is naar mijn idee een goede oplossing! De “bussluis” stelde niets voor aangezien het gat al was weggehaald. Daar reden auto’s met bosjes door!

  Laatst heb ik er wat moois gezien: een agent stond toevallig aan de andere kant van de bussluis. En ik heb verschillende auto’s toch maar ineens zien keren voor de bussluis. Wat eens te meer aangeeft, dat je er niet door mag rijden!

  Deze pollers kunnen toch voor bevoorradend verkeer wel opengaan? De middenstand zou er dus juist geen last van moeten hebben.


  ⚠️ Meld

 3. @plantje; De pollers zullen dan wel openstaan op de tijden dat winkels bevoorraad mogen worden. Dwz dezelfde tijden dat het bezorgend verkeer de Diezerstraat door mag.

  Ik zal blij zijn als de boel weer toegankelijk is. Pas als je er niet meer langs kunt, valt op hoe vaak je er langs komt.
  En met de nieuwe rijrichting op de melkmarkt was het een crime om richting Aalanden en Stadshagen te komen. Je reed zomaar 1,5 kilometer om. (Voor de duidelijkheid, ik rijd taxi. 😉 )


  ⚠️ Meld

 4. Deze pollers kunnen toch voor bevoorradend verkeer wel opengaan? De middenstand zou er dus juist geen last van moeten hebben.

  Hebben ze die enorme bloembakken dan wel verwijderd die ze geplaatst hadden? Die dingen stonden zodanig dat ze met gemak nog effectiever waren dan de pollers.  ⚠️ Meld

 5. Als fietser en buspassagier ben ik blij dat de ellende achter de rug is. Maar wat heeft dit allemaal lang geduurd en zonder een redelijk alternatief voor fietsers. Fietsstad Zwolle mag van mij wel eens meer aandacht besteden aan de fietser bij wegwerkzaamheden.


  ⚠️ Meld

 6. @zusenzo:
  Mee eens. Alleen zijn pollers dan weer overbodig want door die nog geen 1,5 meter breedte komt geen auto. Tja, misschien net als KITT in ‘ski-mode’ of erover met Turbo Boost ;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.