Regiotalent tijdens Zwolsche Aanval

Zwolle – Drie talentvolle bands met een duidelijke klik met Zwolle krijgen de kans om op zaterdag 14 november live in poppodium Hedon te spelen. Deze editie zijn het Kleazer, Spendex Devils en Canadian Sunset die laten zien wat ze waard zijn. Allen met een voorliefde voor rauwe Southern rock zonder hun eigen geluid te verliezen.

Ontstaan in 2006 na het opheffen van rockformatie “Beeswax” maakt Kleazer tegenwoordig alternatieve rock met een flinke dosis pop- en stonerrock en invloeden door 60’s en 70’s rock. De melodische zanglijnen zijn doorspekt met een behoorlijke grunge-feel, zonder maar een enkel moment gedateerd te klinken. Ondanks het brede scala aan invloeden heeft Kleazer toch een eigen sound kunnen ontwikkelen. Kleazer heeft onder andere optredens gehad op Bevrijdingsfestival Overijssel 2009, Bosrock 2009 en wisten de grote prijs van Twente binnen te slepen.

Spendex Devils

Deze band is opgericht in 2005. Spendex Devils heeft als doel mooie nummers te maken en fijne rauwe shows neer te zetten onder invloed van moerassen, krokodillen en rock ’n roll. In 2008 hebben ze onder Maz Recordz hun eerste EP opgenomen en anno 2009 zijn ze druk bezig met opnames voor hun eerste full length album onder het nieuw opgezette label Moped Records. Begin 2010 hopen ze dit album uit te kunnen brengen.

Canadian Sunset

Begin 2006 ontstaat Canadian Sunset. De vier koppige formatie heeft niet stil gezeten en o.a. meegedaan aan de La Luna on the road tour, gespeeld op Flevo festival, als finalist geëindigd in ‘Oogst van Overijssel’ en de ‘3FM Xnoizz band battle. De jongens voelen zich niet gebonden aan een specifieke muziekstijl en hun werk is een muzikaal palet van alternatieve indierock vermengd met hardere elementen. Hun typisch rauwe geluid kenmerkt zich door drijvende, meeslepende muzieklijnen waarin scherpe en krachtige gitaarpartijen de boventoon voeren.

Artikel delen: