Veiliger oversteek aan de Nieuwe Veerallee

Zwolle – Met een publieksactie waarbij banners zijn onthuld is vanochtend de vernieuwde, veiliger oversteek aan de Nieuwe Veerallee in Zwolle officieel in gebruik genomen. Na deze actie is bovendien een convenant ondertekend door het Agnietencollege (locatie CCC), het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) en de gemeente Zwolle. Daarmee is vastgelegd dat verkeerseducatie blijvend onderdeel uit gaat maken van het onderwijsprogramma van het CCC.

cid__3__4ebbfcf9dfa58f318f9e8a93df9386zwolle.jpg

De verkeersactie in het Veeralleekwartier is met name gericht op scholieren. Onder de noemer ‘’t Licht Aan Jou’ heeft verkeerswethouder Janco Cnossen, samen met een scholier en wijkbewoner, dinsdagochtend twee banners onthuld. Zichtbaar zijn in het verkeer is belangrijk bij het streven naar minder ongevallen. Onder meer ouders, buurtbewoners, scholen, de ROVO en de gemeente onderschrijven dat. Vandaar dat nu in een convenant is vastgelegd dat het Agnietencollege structureel aandacht gaat geven aan de verkeerseducatie. Op het Carolus Clusius College, het Lumeijn en de Parkschool – alle in de buurt van de Nieuwe Veerallee – wordt in de lessen aandacht besteed aan verkeersveiligheid. De leerlingen krijgen bovendien een reflecterende band voor om hun arm, zodat ze nog beter zichtbaar zijn dan alleen met hun fietsverlichting. 

cid__2__4ebbfcf9dfa58f318f9e8a93df9386zwolle.jpg

De gemeente neemt zelf maatregelen om de oversteek aan de Nieuwe Veerallee, ter hoogte van de Koningin Wilhelminastraat, veiliger te maken. Het wegvlak was een van de onveilige locaties in de provincie en kwam voor op de lijst van zogenoemde verkeersongevallenconcentratiepunten van het ROVO. De gemeente heeft daarom de verkeersregelinstallatie aangepast en de opstelstroken verbeterd. De komende tijd worden bovendien nog verkeersdrempels aangebracht in de buurt van de verkeerslichten. De verwachting is dat zowel door de bewustwording bij de scholieren als door de fysieke maatregelen aan de weg het aantal ongevallen afneemt. Dat is ook een van de doelen van het Zwolse verkeersveiligheidsbeleid.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. “De leerlingen krijgen bovendien een reflecterende band voor om hun arm, zodat ze nog beter zichtbaar zijn dan alleen met hun fietsverlichting.”

  Welk helderlicht denkt dat middelbare scholieren zo’n band om doen? Iemand er ooit bij stilgestaan dat zoiets niet ‘cool’ is in de jongerencultuur?  ⚠️ Meld

 2. @ Peter

  ’t was vast geen helder licht, want dan was die armband ook niet meer nodig geweest 😉

  Maar hoe onveilig is die oversteek? Rood is toch gewoon rood? Zowel voor automobilisten als voor fietsers… Als je door rood fietst, houdt die armband die auto echt niet tegen hoor.


  ⚠️ Meld

 3. Goed idee om verkeers(veiligheids)onderwijs er standaard in te houden.
  Zag eergisteren ook weer hoe een scholiere maar net aan een ongeluk ontsnapte toen ze ongeduldig met haar brommer 3 auto’s ging inhalen waarvan de voorste stond te wachten om linksaf te slaan….


  ⚠️ Meld

 4. Ik begrijp ook niet helemaal wat er uberhaupt gebeurd is daar. Ik heb ze zien knutselen aan de verkeerslichten ofzo maar wat nou exact gedaan is, is mij een raadsel. Ik kom er elke werkdag 2x langs (heen en terug) maar vond de situatie niet onduidelijk, niet gevaarlijk, etc. zolang mensen zich maar aan de regels houden. Het is al gezegd: rood = rood.
  Ik heb wel een keer een auto nog met noodvaart voor me langs zien rijden terwijl ik al groen had maar dat is gelukkig niet vaak zo.

  Maar goed, er gaan dus ook nog drempels komen. Voor wie?
  1) Voor automobilisten zodat ze worden geattendeerd op door rood rijdende fietsers
  2) Voor automobilisten om de vaart eruit te halen zodat ze minder snel door rood rijden
  3) Voor (brom)fietsers zodat ze worden geattendeerd op door rood rijdende auto’s
  4) Voor (brom)fietsers om de vaart eruit te halen zodat ze minder snel door rood rijden

  Ik meen zo ongeveer te lezen dat het gaat om punt 4 ?


  ⚠️ Meld

 5. @ WFvN

  als het dus om het door rood rijden gaat: gewoon bekeuren! ’s Morgens een motoragent neerzetten… deden ze in mijn “tijd” op het CCC ook!


  ⚠️ Meld

Reageer