Kijken, ruiken, proeven en beoordelen

ZWOLLE – Kijken, ruiken, proeven en beoordelen. Wijnliefhebbers die op ontspannen wijze kennis willen maken met wijn, kunnen op maandag 16 november starten met de nieuwe wijncursus van Landstede Training, Opleiding & Advies. Aan het Rechterland in Zwolle zal de ervaren sommelier en SVH Meestergastheer Ailko Faber de cursisten meenemen in de wereld van wijn. De cursus is een samensmelting van de Basiscursus Wijn en Het Wijnbrevet van SWEN (Stichting Wijn Examen Nederland). Door de twee cursussen samen te voegen is er geen onnodige overlap van kennis meer. Cursisten kunnen zich hierdoor sneller verdiepen en ontwikkelen op gevorderd niveau. Voorafgaand aan de inschrijving maken de cursisten de keuze of zij op beginners (niveau 1) of gevorderend niveau (niveau 2) willen uitstromen. Landstede is de eerste onderwijsinstelling in Nederland die de beide cursussen samenvoegt.

In de eerste lessen ligt de nadruk vooral op het leggen van een goede basis. De cursisten maken onder meer kennis met de belangrijkste wijngebieden, druivenrassen en proefmethodes. Zij breiden hun wijnvocabulaire uit en training zichzelf in het kiezen van een goede wijn bij verschillende gerechten. Om een gevorderd niveau te bereiken zullen de cursisten de basiskennis meer gaan uitdiepen. De cursisten worden voorbereidt op het examen voor het landelijk erkende Wijnbrevet. De diverse wijnbereidingsmethoden (de vinificatie), wijnwetgeving, etiketten, kennis over het brengen van bezoeken aan wijnproducenten, markten en beurzen zullen eigen worden gemaakt. De duur van de cursus is voor de twee uitstroomvarianten verschillend. Meer informatie is te vinden op www.landstede.nl onder de zoekterm SWEN.

Artikel delen:

Reageer