Prinsenbal d’Oelewappers

Zwolle – Carnavalsvereniging d’Oelewappers laat zaterdag 21 november weer van zich horen tijdens haar befaamde Prinsenbal. De voorbereidingen zijn in volle gang, want 11 november is het zover: dan gaat het carnavalsseizoen 2009 / 2010 van start, waarin de carnavalsverenigingen in de regio elkaar trakteren op feesten vol muziek, gezelligheid en natuurlijk de echte carnavalssfeer.

Zo ook zaterdag 21 november. Dan barst het jaarlijkse Prinsenbal van d’Oelewappers weer los. Tijdens dit feest wordt traditiegetrouw de zittende Hoogheid van d’ Oelewappers naar huis gestuurd en wordt de nieuwe Hoogheid, om precies elf over elf, aan het Sassendonkse publiek gepresenteerd. De feestavond heeft, zoals men van d’ Oelewappers gewend is, een feestelijke muzikale invulling. Uiteraard zorgen huis-dj Fernand Lieverst en blaaskapel Le Bombardon ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. Als muzikaal toetje komen de Towersnörrn uit Zwolle optreden. De Towersnörnn, een kapel bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking staan erom bekend om op hun geheel eigen wijze een feestzaal op de kop te kunnen zetten. Speciaal voor hen is er een behoorlijke ruimte in het drukke programma vrijgemaakt.
Het Prinsenbal wordt zoals ieder jaar gevierd in De Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg 3 te Zwolle.
De zaal is geopend vanaf 20.00. Voor de bezoekende carnavalsverenigingen is de entree gratis, voor belangstellenden kost de toegang 5 euro per persoon.

Artikel delen:

Reageer