Zwolle beter zichtbaar via Street View

Zwolle – Het was al mogelijk om virtueel door Amsterdam, Rotterdam en Groningen te wandelen, en nu zijn nog dertig Nederlandse steden aan Google Street View toegevoegd. Zwolle hoort nu ook daarbij!

street_view_zwolle.jpg

Google maakt zijn streetview programma door een auto met een camera langzaam door straten te laten rijden. Sommige gebieden, zoals Kinderdijk en het Binnenhof zijn met een speciale driewieler gefotografeerd. Vanaf dinsdag 10 november is het mogelijk om via Google Maps door Zwolle te wandelen. Het is een feature genaamd "Street View" waarmee je panaromabeelden van heel de wereld kan zien. Door ze achter elkaar te plakken lijkt het net of je er in loopt. Vanaf dinsdag is Zwolle toegevoegd aan het lijstje, samen met ongeveer 40% van Nederland. Van Zwolle is op dit moment alleen o.a Zwolle-Zuid, Assendorp, Hanzeland en omstreken te bekijken. Omdat Zwolle dinsdag pas is toegevoegd, zullen de overige wijken en de binnenstad hopelijk spoedig volgen.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Omdat het onzin is.

  Ik vind het zelfs ook nog werkelijk toegevoegde waarde bieden. Wanneer je ergens heen moet en je kijkt eerst op streetview kun je zien hoe je bestemming eruit ziet en hoe de wegen er echt lopen. Daar kan geen navigatiesysteem tegenop!

  Het is toch hartstikke grappig om op deze manier een stad te kunnen “verkennen”? Mensen zijn onherkenbaar gemaakt. En als je echt niet op de foto wil: die Google auto’s zijn echt wel redelijk herkenbaar, dus kun je het voorkomen.

  Veel mensen ze*ken er volgens mij een beetje over om het ze*ken!


  ⚠️ Meld

 2. Mooi hoor die streetview. Net even een ritje gemaakt over de Assendorperstraat maar ben mezelf niet tegengekomen. Kon de kerk ook niet in met die camera.


  ⚠️ Meld

 3. Als ik wil ZEIKEN over privacy dan doe ik dat.

  Ik heb net een aantal bekenden gezien, bij mijn broertje naar binnen kunnen luren en gezien wat een vriendin aan was had opgehangen.

  Ik snap ook wel hoe het grappig is (heb zelf een bepaalde mindere buurt in de VS zo kunnen bekijken) maar de klachten over privacy zijn niet ongegrond. En nu MAG ik dat nog lekker zeggen, dus dan doe ik dat, vrijheid van meningsuiting, misschien wel eens van gehoord? 😛


  ⚠️ Meld

 4. Lijkt er inderdaad op dat het gevoel van welzijn voor een hoop mensen soms opgeofferd wordt tbv controle en handige hebbedingetjes. Nu heb ik zelf niet zoveel moeite met streetview omdat ik niet de indruk heb dat ter controle is. Maar als men zich daarin toch aangetast voelt in haar privacy, moeten we dan, omdat het zo grappig is, maar schijt aan hebben aan dat gevoel?

  Plantje, je hebt het vaak over criminaliteit verminderen om een beter gevoel van welzijn te creëren. Kan hoor, maar andere mensen voelen zich door dit soort cameratoestanden aangetast in hun gevoel van welzijn.
  Dat is niet omdat ze wat te verbergen hebben, dat is omdat ze het gevoel hebben dat er ongevraagd iets van ze wordt afgenomen: het gevoel van privacy. En dat is een natuurlijke behoefte die ons in staat stelt samen te leven op een vrij kleine planeet. Dat gevoel van welzijn gebaseerd op de behoefte van privacy, daar wals je dan maar voor het gemak overheen? Want dat is wat je zelf anders ervaart? Dat zou hetzelfde zijn dat als iemand wenig waarde hecht aan persoonlijk bezit en jouw fiets jat, omdat hij dat op dat moment wel ff handig vond….  ⚠️ Meld

 5. Als ik wil ZEIKEN over privacy dan doe ik dat.

  Tuurlijk mag je dat… (Ik dacht trouwens, dat dit ook een verboden woord was…vandaar dat ik het wat gemaskeerd weergegeven heb)

  Ik snap ook wel hoe het grappig is (heb zelf een bepaalde mindere buurt in de VS zo kunnen bekijken) maar de klachten over privacy zijn niet ongegrond.

  Ik denk dat het op zich wel meevalt. Bekijk het anders eens zo: wat kun je via Google Streetview nu ineens zien wat niet zichtbaar was als iemand gewoon voor je huis zou staan? Dus in die zin is er denk ik geen geval van aantasting van privacy. Ik denk dat het vooral gaat om het feit dat, in theorie, als je iets aan het doen was wat bijzonder genoeg is om opgemerkt te worden dat de hele wereld rondgaat. Terwijl in een ander geval enkel je buurman het gezien had. Voor die gevallen zou ik zeggen: check snel je eigen huisje en kijk of je iets ziet waar je je voor schaamt. Volgens mij is het een kwestie van Google mailen en het wordt geblurred, weggehaald of wat dan ook.

  En nu MAG ik dat nog lekker zeggen, dus dan doe ik dat, vrijheid van meningsuiting, misschien wel eens van gehoord?

  Zeker heb ik daar van gehoord. En daar heb je ook wel een punt. Vrijheid van meningsuiting is belangrijk. Dus ik had wellicht niet moeten zeggen dat mensen niet MOGEN zeuren 🙂

  Maar als men zich daarin toch aangetast voelt in haar privacy, moeten we dan, omdat het zo grappig is, maar schijt aan hebben aan dat gevoel?

  Aan de ene kant heb je wel een punt. Aan de andere kant is er voor alles wat voor de één “grappig en leuk” is wel iemand die zich er door aangevallen voelt. De wereld zit vol van compromissen.

  Dat is niet omdat ze wat te verbergen hebben, dat is omdat ze het gevoel hebben dat er ongevraagd iets van ze wordt afgenomen: het gevoel van privacy.

  Tja…kan ook gevalletje lange tenen zijn 😉 Maar dit is dermate gevoelsmatig dat je er leuk over kunt discussiëren, maar ik denk dat je er nooit met iedereen uitkomt.

  Maar al met al is het volgens mij allemaal niet zo heel erg spannend. Wie bijvoorbeeld hier in Zwolle hebben hun eigen huisje bekeken en kreeg er een vreemd gevoel bij? Wie kan oprecht zeggen:”Wat er op Google streetview te zien is gaat verder dan wat een toevallige passant ziet”?

  Ik heb al eens aangegeven dat achter ons huis langs de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan loopt. Tientallen mensen laten dagelijks verschillende keren hun hondje achter ons huis uit. Allemaal leuk en aardig. Regelmatig zwaaien we naar de mensen die we kennen. Maar een enkeling gaat echt minuten lang stil staan achter ons huis en even rustig naar binnen staan kijken. Tja… dat hoort er bij waar wij wonen! Willen we dat niet hebben? Kunnen we simpelweg een heg plaatsen, de gordijnen dicht doen of hadden we daar niet moeten gaan wonen.

  Wat ik wel vind is dat men bij Google iets meer aan communicatie zou mogen doen. Zo geef je mensen meer de kans hun eigen beslissingen te nemen. En dus bijvoorbeeld de gordijnen bewust dicht te doen voordat de camera auto langsrijdt. Of alleen het mooiste ondergoed op te hangen 🙂
  Of in ons geval: de puinzooi een beetje op te ruimen 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Plantje: Omdat het onzin is.

  Ik vind het zelfs ook nog werkelijk toegevoegde waarde bieden. Wanneer je ergens heen moet en je kijkt eerst op streetview kun je zien hoe je bestemming eruit ziet en hoe de wegen er echt lopen. Daar kan geen navigatiesysteem tegenop!

  Het is toch hartstikke grappig om op deze manier een stad te kunnen “verkennen”? Mensen zijn onherkenbaar gemaakt. En als je echt niet op de foto wil: die Google auto’s zijn echt wel redelijk herkenbaar, dus kun je het voorkomen.

  Veel mensen ze*ken er volgens mij een beetje over om het ze*ken!

  @Plantje:
  Volgens mij verkondig jij nu onzin. Als je van te voren al een stad kan gaan verkennen via streetvieuw, waarom zou je dan nog naar die stad gaan? Dan is er toch helemaal niets meer aan?
  Als je van te voren een indruk van een stad wilt krijgen, dan pak je toch gewoon het stratenboek, en een encyclopedie of een reisgids erbij?
  Ik kan me heel goed voorstellen dat jij de wereld liever vanachter je pc verkent, ipv de wijde wereld in te gaan…. Het zou me dan ook niets verbazen dat je de hele dag google streetview bekijkt, en je avond eten via internet besteld. Wel de internationale keuken natuurlijk (pizza, chinees, sushi, hamburgers, shoarma etc), je bent ten slotte toch op ‘wereldreis’? ;):D

  N.B. : ik heb wel met je te doen hoor….. echt waar


  ⚠️ Meld

 7. Pietje…je pikt er nu één klein onderdeel uit. Ik zeg alleen, dat het handig kan zijn om de plaats van bestemming even vooraf te bekijken. Dus niet de hele stad door te “slenteren”.
  Maar omdat het schijnbaar nogal moeilijk is voor je zal ik het even uitleggen. (Ik heb namelijk ook wel met jou te doen!) Onlangs moest ik in Amsterdam bij Achmea zijn voor een project. Ik heb toen mijn navigatiesysteem ingesteld om zodoende op de juiste plaats aan te komen. Echter, een collega van me mailde me, dat ik de “rechter parkeergarage” moest hebben. Dat klonk wat vaag. Dus heb ik even op street view gekeken en toen zag ik direct hoe het in elkaar stak! Dat scheelt mij weer zoekwerk en onhandig keren in de ochtendspits. Sommige dingen is gewoon handiger als je het even gezien hebt!

  Als je van te voren een indruk van een stad wilt krijgen, dan pak je toch gewoon het stratenboek, en een encyclopedie of een reisgids erbij?

  Dan krijg je dus nooit de indruk die je via streetview zou krijgen en al helemaal niet de indruk die je krijgt wanneer je er daadwerkelijk naartoe gaat!

  Ik kan me heel goed voorstellen dat jij de wereld liever vanachter je pc verkent, ipv de wijde wereld in te gaan…. Het zou me dan ook niets verbazen dat je de hele dag google streetview bekijkt, en je avond eten via internet besteld. Wel de internationale keuken natuurlijk (pizza, chinees, sushi, hamburgers, shoarma etc), je bent ten slotte toch op ‘wereldreis’?

  Nou, wees maar verbaasd dan! Want, in tegenstelling tot wat je suggereert, vind ik juis dat je wel op pad moet en juist wel de stad zelf in moet! Bovendien vind ik sushi niet te vreten…zeewier is voor vissen 🙂

  Ik geef alleen aan, dat ik streetview wel grappig vind en dat ik er ook wel toegevoegde waarde van zie. Dat houdt niet in, dat ik mijn leven op internet leef.

  N.B. : ik heb wel met je te doen hoor….. echt waar

  Dat is dus helemaal niet nodig.


  ⚠️ Meld

Reageer