StoereVrouwen bezoeken supermarkten in Zwolle

Zwolle – De chocoladeletters van onze grote kindervriend zijn lang niet altijd  kindvriendelijk tot stand gekomen….De StoereVrouwen vinden dat raar! Daarom houden de Vrouwen, in samenwerking met Oxfam Novib ‘De Groene Sint actie’. Op zaterdag 21 november gaan ze met een aantal kooplegers in steden door heel Nederland op zoek naar duurzame chocoladeletters en doen daarbij ook Zwolle aan. De vrijdag erop, 27 november, komen ze weer samen om in grote getale naar de hoofdkantoren van deze winkelketens te trekken en daar vriendelijk om opheldering te vragen.

Het StoereVrouwen Koopleger is een grote groep stoere dames die winkels bestormen op zoek naar duurzame producten. De zoektocht richt zich dit keer op duurzame chocoladeletters in het bijzonder. Zijn ze te vinden? Ja? Fantastisch! Nee? Dan vragen ze vriendelijk aan de manager of hij wil vertellen waarom niet. "Juist supermarkten hebben invloed op de chocoladehandel. En wat als de manager het ook niet weet? Dan gaan we wel naar het hoofdkantoor. Vragen we het daar toch even…" De StoereVrouwen willen nu nog niet zeggen welke supermarkten ze in Zwolle gaan bezoeken.

StoereVrouwen en Oxfam Novib komen juist in actie in deze Sinterklaastijd. De tijd waarin de winkels leeg gekocht worden. StoereVrouwen en Oxfam Novib zijn niet tegen consumentisme; maar vóór de intrede van  meer duurzame producten op de markt.

Duurzame chocolade betekent dat deze gemaakt is van cacao afkomstig van boeren die hiervoor een eerlijke prijs betaald krijgen en die geen gebruik maken van kinderarbeid.

StoereVrouwen verenigt jonge vrouwen in hun strijd voor duurzame consumptie. Aangesloten vrouwen ondersteunen elkaar om hun eigen koopgedrag te verbeteren. Daarnaast gaat het platform met een ‘Koopleger’ de winkelstraten in om winkels te stimuleren om een groter duurzaam aanbod te verzorgen. Tot slot wil StoereVrouwen aan het brede publiek laten zien hoe modieus en glamoureus duurzame consumptie is. Onder het motto: ‘Verbeter de wereld, ga winkelen!’.

Oxfam Novib strijdt voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. Door inzet van de Groene Sint rond Sinterklaastijd willen zij mensen bewust maken van de mogelijkheid om duurzame en fair trade cadeaus en snoepgoed te kopen.

Artikel delen:

Reageer