Carolus Clusius College viert 90-jarig jubileum

Zwolle – Vrijdag 13 november viert het Carolus Clusius College haar 90 jarige jubileum op school. Leerlingen uit VWO 6 die het vak BSM (bewegen, sport en Maatschappij) in hun profiel hebben, verzorgen deze dag op school voor alle leerlingen. Deze opdracht is een onderdeel van hun examen.

De eerste klassers gaan in de stad een detectivespel spelen, waarbij o.a. Sinterklaas en één van zijn pieten ook al aanwezig zullen zijn. Verder zullen er allerlei worshops gegeven worden. wat te denken van culinair koken met rector van der Zwan, explosive science ipv saaie scheikundelessen, hiphop, Yoga, Zumba, visagie en het spel "ik hou van Holland". Hou je van sportieve dingen dan kun je o.a. kiezen om mee te doen met indoor ski, streetdance, mountainbiken, wat dacht je van boomwhacken en nog veel meer. Deze feestdag zal voor alle medewerkers ’s avonds afgesloten worden met een wereldfeest. Op zaterdag 21 november is er de reünie voor oud-leerlingen en – medewerkers.
Artikel delen:
Reacties 11
 1. @Natascha: je denkt er hetzelfde over als ik… Als er kinderen op dezelfde tijd in de stad zijn, hebben de ouders een hoop uit te leggen… Tenzij de nep-sint duidelijk een nep-sint is, dan kan je als ouders je er nog wel een beetje uitkletsen 😉


  ⚠️ Meld

 2. Ben net terug van twee ‘workshops’ schaken. Heel leerzaam voor mij. Pionnen mogen achteruit slaan! Kende ik nog niet, maar ik verzeker de schaakkenner: Die regel maakt het spel verschrikkelijk moeilijk. Ik ga het doorspelen aan de FIDE.  ⚠️ Meld

 3. 😀 Ah een fijnproever: Merlot. Mooie bezigheid “schaken”, ik leerde het in de 6e klas van de Basisschool. Te weinig gespeeld. Maar straks ga je ook nog schrijven dat de Koning meer als 1 veld mag bewegen.

  Waren die ‘workshops schaken’ bij het CCC?


  ⚠️ Meld

Reageer