Isala klinieken starten kinderdiabetescentrum

Zwolle – Op 13 november vindt de officiële aftrap van het nieuwe kinderdiabetescentrum in de Isala klinieken plaats. In het centrum is alle diabeteszorg voor kinderen gebundeld. Kinderartsen Loes Veenhuizen en Angelien Spaans leggen hun focus volledig op de diabeteszorg. Meer informatie over kinderdiabetes staat op www.isala.nl/kinderdiabetes.

De oprichting van een apart centrum voor kinderdiabetes biedt meer mogelijkheden voor verdere verbetering van de zorg en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Het nieuwe centrum is 24 uur bereikbaar. Ook maken huisbezoeken en voorlichting op scholen over diabeteszorg onderdeel uit van de kinderdiabeteszorg. Daarnaast is de samenwerking met de diabeteszorg voor volwassen in de Isala klinieken verder geïntensiveerd. De officiële aftrap van het centrum wordt gevierd met een symposium voor ouders, kinderen en huisartsen. Ex-volleyballer Bas van de Goor is één van de gastsprekers. 

De afgelopen maanden heeft het nieuwe centrum al gedraaid. De eerste reacties van ouders zijn positief. Ze vinden met name de korte lijnen met de kinderartsen prettig en de 24-uurs bereikbaarheid. Ook de beschikbaarheid van de kinderarts bij een ziekenhuisopname is prettig, omdat ouders en patiënten dan liever de ‘eigen’ kinderartsen van het centrum zien dan een onbekende arts. In zes jaar tijd is het aantal kinderen dat met diabetes bij de Isala klinieken komt verdubbeld naar honderd zestig patiënten.

Artikel delen:

Reageer