Extra voorstelling ‘Little Whisky Child’ Blue Dew

Zwolle – Vrijdagavond 13 november opent folkband Blue Dew met de landelijke première van haar nieuwe voorstelling ‘Little Whisky Child’ het FraterFilmFestival in Zwolle. Deze premiere was binnen enkele dagen uitverkocht. Voor Filmtheater het Fraterhuis was dit een goede reden om een tweede voorstelling te organiseren, hetgeen gebeurt op zondagavond 15 november eveneens om 20.00 uur.

De voorstelling Little Whisky Child is bijzonder. Film, verhaal en muziek zijn allen door Blue Dew zelf ontwikkeld. Blue Dew schreef haar eigen muziek, schreef zelf het verhaal en maakte samen met Sindala Filmproducties het script en de film. De film die getoond wordt is opgenomen zonder geluid. De muziek wordt tijdens het vertonen van de film live gespeeld door de muzikanten van Blue Dew. En deze muzikanten zijn ondertussen ook op het filmdoek te zien. Zij spelen namelijk zelf de hoofdrollen in deze negentig minuten durende film. Over de muziek heen worden gedeelten van het verhaal vertelt door verteller John Beumer, tevens contrabassist van Blue Dew.

Little Whisky Child, de nieuwe voorstelling van Blue Dew: Donkere luchten drijven voorbij en een witte gedaante dwaalt rond een vuurtoren. Muzikanten spelen een onheilspellende melodie en een verteller vertelt: “Het is de nacht van Allerzielen. De nacht van de Banshee. Er zijn Ieren die geloven dat de Banshee de zielen van overledenen komt verlossen. In de Nacht van Allerzielen worden tafels gedekt en deuren op een kier gezet om de Banshee binnen te laten. Maar er zijn ook Ieren die geloven dat de Banshee een gevaar is voor hen die treuren om de liefde. Zij sluiten angstig de luiken voor de ramen en schuiven zware grendels voor de deuren …”

Little Whisky Child is het verhaal over drie broers die het Ierse eiland Aran Mhor verlaten. Aran Mhor is een klein eiland waar de Ieren leven van de visvangst. De dagen gaan er voorbij met het teren van boten, het knopen van netten en drogen van vis.’s Avonds komt de whisky op tafel. En dan wordt er muziek gemaakt, gezongen, gedanst en gedronken. De drie broers, Bill, Louis en Drew, hebben gehoord van de Amerikaanse drooglegging en hun vader heeft hun verteld hoe er in de familie volgens een oud recept whisky wordt gestookt. Bill, Louis en Drew gaan naar Amerika. Ze verdienen geld met het smokkelen van illegaal gestookte whisky. Maar de broers raken ook betrokken bij de teloorgang van een aan drank verslaafde moeder en ze spelen een belangrijke rol in het leven van haar dochtertje. Een meisje dat vermangeld dreigt te geraken tussen de problemen van volwassenen.  

De film ‘Little Whisky Child’ is opgenomen in samenwerking met Sindala Filmproducties. De regie was in handen van Bernard Nauta van Sindala Filmproducties. De leden van Blue Dew en ruim tachtig figuranten spelen de personages in deze film. Opnames vonden onder andere plaats op het eiland Orust in Zweden.  

De muziek van Little Whisky Child is grotendeels van Blue Dew zelf. Liedteksten werden geschreven door Jan Kuijs. Little Whisky Child wordt live van muziek voorzien middels het brede instrumentarium en de meerstemmige zang van Blue Dew. Blue Dew bestaat uit: Marius Klein (zang, gitaar, banjo), Pim Leutholff (zang, banjo, gitaar, bodhran), Wendy van Zomeren (zang, viool) en John Beumer (verteller, zang, contrabas, mondharmonica).

Blue Dew is een Zwolse folkband die nationaal bekendheid geniet dankzij haar voorstellingen waarin zij muziek, verhalen en beelden combineert. Na de succesvolle theatervoorstellingen ‘The Long Journey Home’ en ‘Roasted Barley’ presenteert Blue Dew nu haar nieuwe programma ‘Little Whisky Child’: een voorstelling met een synergie van film, muziek en verhaal. Een project waaraan door Blue Dew maar liefst vier jaar is gewerkt. Filmopnames vonden o.a. plaats in Zweden en aan de film werkten ruim tachtig figuranten mee.  

Datum : 13 november 2009 – uitverkocht,  15 november 2009 – EXTRA voorstelling Locatie : FraterFilmFestival – Filmtheater Fraterhuis Zwolle De voorstellingen vinden plaats in Schouwburg Odeon Entree : € 15,- Aanvang : 20.00 uur Kaartverkoop : www.filmtheaterfraterhuis.nl Organisatie : Filmtheater Fraterhuis i.s.m. KLEINkunstimpresariaat PR contactpersoon : John Beumer, E-mail : bluedew@planet.nl Tel. : 038 4230411  

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ah als we daar meneer Beumer niet hebben! Leuk om te lezen dat het goed gaat met de band die ondertussen al veel meer is dan een band…..

    Groetjes een oud turfschipper ( alhoewel we nu allemaal oud turfschippers zijn :'()


    ⚠️ Meld

Reageer