BOA congres “Grip op publieke veiligheid”

Zwolle – Op dinsdag 24 november organiseert de Landelijke Vereniging Belangengroep Stadstoezicht een BOA-congres met als thema “Grip op publieke veiligheid”. Dit congres is bedoeld voor alle BOA-ambtenaren die werkzaam zijn in de openbare ruimte en wordt van 10.00 uur tot 17.30 uur gehouden in Regardz Nieuwe Buitensociëteit Zwolle in Zwolle.

Een Buitengewoon Opsporingsambtenaar werkt in een spanningsveld tussen preventief optreden en sanctioneren. Tijdens het congres op 24 november zullen de verschillende aspecten van dit boeiende vak aan de orde komen. Men kan diverse workshops bezoeken, zo zal in de workshop “BOA bijt hond” uitleg worden gegeven over het “hondenbeleid” en hoe een BOA-ambtenaar daar mee dient om te gaan. Ook zal veel aandacht worden besteed aan de verschillende manieren van communiceren met het publiek. Daarnaast zal in diverse stands in de centrale hal, informatie over uiteenlopende onderwerpen worden verstrekt. Zo is er onder andere een presentatie van de Segway en zal uitleg gegeven worden over de opleiding tot BOA-ambtenaar. 

De Belangengroep organiseert dit congres om BOA-ambtenaren handvatten te geven hun vak (nog) beter te kunnen uitoefenen. Het doel van de dag luidt daarom: “De BOA moet het geleerde de volgende dag direct in de praktijk kunnen toepassen”. Tijdens deze dag kunnen de BOA-ambtenaren van de verschillende gemeenten met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen. De inhoud van de workshops zal verzorgd worden door de acteurs van het acteursbureau Lubach Entertainment uit Groningen. Zij geven de gehele dag een interactieve en vrolijke invulling, waarbij er grote inbreng van het aanwezige publiek wordt verwacht.

Artikel delen:

Reageer