Anvil! The Story of Anvil gratis te zien

Zwolle – Plato presenteert aanstaande dinsdag de rockdocumentaire Anvil! The Story of Anvil in poppodium Hedon te Zwolle. De toegang is helemaal gratis. Reserveren kan alleen bij Plato.

De succesvolle documentaire gaat over de Canadese heavy metal band Anvil. Op hun veertiende sloten Rob Reiner en Steve ‘The Lips’ Kudlow een pact om tot hun dood te blijven rocken. In de jaren ’80 werden ze onthaald als de goden van de Canadese Metal en waren daarmee het grote voorbeeld voor bands als Metallica, Slayer en Anthrax. Hoewel deze bands wel allemaal wereldfaam krijgen breekt Anvil zelf nooit echt helemaal door. In de documentaire zie je verwoede pogingen van Anvil om toch de heldenstatus te bereiken.  

De documentaire bevat enerzijds hilarische fragmenten die vervolgens eenvoudig kunnen omslaan tot aandoenlijke taferelen. Wanhoop en gedrevenheid volgen elkaar op en het kan niet anders dan dat je al kijkend meer en meer hoopt dat de mannen toch eindelijk hun doel bereiken. Ironisch genoeg lijkt juist het uitbrengen van de documentaire het omslagpunt binnen de band te zijn. In 2009 werden ze bijvoorbeeld uitgenodigd als één van de headliners op het Download Festival en als supportact bij zowel AC/DC en Saxon.

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle Wanneer : Dinsdag 17 november Open : 20:00 uur Aanvang : 20:30 uur Entree : Gratis (reserveren kan bij Plato Zwolle)  

Artikel delen:

Reageer