Algemeen Log 60

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 61 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 219
 1. natascha, ook is de helft van al die verhalen waar dan is het echt al verschrikkelijk, dacht dat zwolle er momenteel finacieel redelijk voor stond maar als je dit zo leest. En als jij al zegt dat hetgene wat over de auto’s word gezegd waar is.
  Hoewel ik die Derksen een sensatie zoeker vind, is hij altijd redelijk op de hoogte.
  Zal die gelekte info ban Jan zelf afkomen, zou me niets verbazen.
  Hoe komt ie anders aan deze inside info


  ⚠️ Meld

 2. Ja Assendorper.Wilders heeft een goede vervanger.PVV is Wilders, dan Wilders ,dan een heleboel niets en dan Wilders. En dan helemaal niets meer.


  ⚠️ Meld

 3. Las ik verdorie vanmorgen in de stentor dat mijn cluppie misschien geen kunstgras gaat krijgen maar dat een of andere CDA malloot genaamd Martijn van der Veen vind dat de kleedkamers bij SVI aan vervanging of uitbreiding toe zijn, en dat is ook wel zo, maat dat was een paar jaar geleden ook al zo. En volgens mij zou zwolle vorig jaar ook al kunstgras krijen, zij zijn volgens mij de enige vereniging (buiten EDON) die nog geen kunstgras hebben. En hun trainingsveld is na een paar buien al een blubbermassa. Bela chelijk als dit zou door gaan.

  Alleen als er nog ergens is goedkoper uitvalt kan het samen. Inderdaad eerts kunstgras en als er ergens geld over is geld voor kleedkamers. Belofte maakt schuld.

  Kom op overige gemeenteraad leden, hou je aan je belofte SV Zwolle een kunstgrasveld.


  ⚠️ Meld

 4. Mogguh allemaal, idd ook de frusti die alleen maar negatief oordeelt en niet durft te posten. Zit zeker ook elke dag achter het raam te gluren en durft niet naar buiten? Of bedoel je “minnaar ipv minner” Plantje?

  Tim, de link van 22:17 is toch duidelijk? Bedoel je te feliciteren met je 1e post!


  ⚠️ Meld

 5. Ingrid ik ben het roerend met je eens ,als wvf man weet ik hoe belangrijk een kustgrasveld is ,ook voor een grote vereniging als sv Zwolle.Dat SVI in de problemen komt met kleedkamers is een pijnlijke zaak en moet wat aangedaan worden maar dat mag niet ten koste van een andere verenigijng gaan.


  ⚠️ Meld

 6. Ned. uit de recessie: lichte groei.

  ‘Nederlandse economie groeit weer’
  Economen en beursanalisten verwachten dat er in het derde kwartaal een einde is gekomen aan de recessie in de Nederlandse economie. Met de eerste groei na vijf kwartalen van krimp zou de weg naar boven inmiddels voorzichtig weer zijn ingezet.  ⚠️ Meld

 7. @ Wiechert
  Martijn van der Veen zal het wel te druk hebben met de begrotings voorstellen van Zwolle, hoop dat anderen in de Zwolse politiek het niet met hem eens zijn, en zeggen dat Zwolle nu aan de beurt is.
  En dat SVI moet afwachten of er nog ergens een meevallertje is in de begroting.
  Ondanks dat inderdaad de kleedkamers daar een aftandse bedoening is, had ook SVI kunnen aangeven dat ze in plaats van een 2e kunstgrasveld meer baat hebben in het opknappen en bij bouwen van grotere kleedkamers.


  ⚠️ Meld

 8. Hoor net intervieuw van een econoom.

  Er is een herstel van 0,4% en de cijfers wat werkgelegenheid enorm meevalt.
  De meeste werkloosheid is geweest bij de flexbanen en uitzend banen.
  Bij de vaste banen is het lager dan werd verwacht.De tijdelijke deel WW heeft daaraan meegeholpen.
  Nederland loopt economisch licht achter Amerika,Duitsland en Frankrijk.
  Met andere woorden Nederland heeft het goed gedaan tijdens de crisis.
  Deze econoom prees de minister van economische zaken met zijn plan van aanpak.


  ⚠️ Meld

 9. Zo zal de onvolprezen econoom Rick van der Ploeg, Wouter Bos prijzen. Maar we zijn als doorvoer land erg afhankelijk van de economiën om ons heen…..in Duitsland gaat het ook wat beter.


  ⚠️ Meld

 10. Zéker maar ik bedoel dat aan het prijzen van de ex-minister van onderwijs (die het zo aan de stok had met haar VVD-staatsecretaris) ook wel een CDA-ons complimenteert ons-luchtje zit.

  Volgens mij ging er binnenkort ook weer een bank vervroegd aflossen. ING niet?
  Balk hoor het vandaag volgens mij?

  En dit dan, voor de fans van Peterrrrr Misdadigers ok, maar ik moet er wel aan verdienen[/url]


  ⚠️ Meld

 11. 😀 Omdat het zo heerlijk weglacht accepteren we het. Ondanks het feit dat het bakken vol geld kost.

  De gillende zelf zal echter ook moeten accepteren dat er ambtenaren BIJ moeten komen om alle vragen tot op de bodem uit te spitten :'(


  ⚠️ Meld

 12. Maar wat een ongelooflijk domme reacties,klapt mee met de meute,zonder na te gaan of het klopt.Het mag niet op personenautoos,op bestelbusje gewoon toegestaan.

  Volgend probleen mag ik vlagje op de auto?;D


  ⚠️ Meld

 13. En hoe groot mag ie zijn? Mag er alleen een vlag van NL op? Vond dit VERPLICHTE (grote) vlaggenplan, van de week, wel leuk beschouwd:

  Dwazen bestrijdt men met nog meer dwaasheid. De beweging partij die ook qua onderwijs fan-tas-ti-sche plannen heeft, stelde eergisteren bij monde van PVV-kamerlid Bosma weer iets interessants voor: het verplicht hijsen van de Nederlandse vlag op alle scholen in Nederland (Moet Hero Brinkman trouwens ook niet zijn huidige bureauversiering vervangen, hm?).

  Dat is allemaal leuk en aardig, maar mogen onderwijsinstellingen in een vrij land dat lekker zelf weten? En wat gebeurt er als scholen niet dat vlaggetje hijsen? En wie gaat dat controleren?

  De meeste concierges zullen ongetwijfeld al een PVC vlaggenstokhouder hebben en er een bezemsteel met een beduimeld vod aan hangen, maar die is, anarchisties en slordig als de meeste sikstiesdocenten volgens de PVV zijn, niet in correcte staat meer. Een vlag aanschaffen kent een prijs. Voor die scholen die nog geen nationaal symbool in huis hebben, hier een kleine rekensom.

  Het aantal scholen (dus alle onderwijsinstellingen, van primair tot universitair en speciaal onderwijs enzovoort) in Nederland ligt volgens de meest recente gegevens rond de 8.289.

  Aanschaffen dus die vlaggenstokhouder voor 3,95. Net als een vlag van 5,50. Advieslengte stok: 1,5 meter. Die kost 11 ronde euro??s. Bij elkaar 20,45 euro. Dat keer 8.289 maakt 169.510 euro en 5 cent.

  Okee, groepskorting, btw-aftrek, grosprijs, blabla. Maar ja, een beetje onderwijsinstelling heeft meerdere dependances en gebouwen, zo??n ding moet gemonteerd worden. Kost ook wat. En op een flinke hogeschool heeft zo??n lullig vlaggenstokje geen zin. En eigenlijk moet zo??n vlag voor eenieder imponeren, dus we gaan voor vlaggenpakket royale.

  Het echte werk dus. Een vlag van 200 bij 300 centimeter. 43 ronde euro??s. Stok? Niks stok. Een mast! Advieslengte: 7 meter. En dan praten we over de basic polyester masten, anti-diefstal en WIT natuurlijk. 310 euro.

  Overigens, alle basic vlaggenmasten worden geleverd met een oranje of zwarte platte knop. Een oranje natuurlijk! (Zwart, brrr). Andere knoppen en accessoires zijn leverbaar op aanvraag.

  353 euro in totaal, vermenigvuldigd met het aantal scholen maakt een mooie 2.926.017 euro. Geen mens zal er een gram beter onderwijs van krijgen, maar goed. En gaat over tot de orde van de dag.

  Geef dan aan die half miljoen moslima??s in Nederland een vlag cadeau die ze als hoofddoek kunnen gebruiken. Moslima??s blij, patriotten blij. Goedkoopste vlag: 5,50 (50 x 75 cm). Goedkoper en geen installatiekosten. Zij ging u voor met een Friese variant.

  Zeg, vlegel vooraan, doe jij ook nog mee met rekenen?

  Maar idd die meelopers, klapvee, meehuilers, kuddedieren: ’t is toch wel ernstig als je je eigen verstand (en soms ook nog je gevoel) uitschakeld en blind achter iemand/groep aanloopt.

  Was ie hier van de week ook nog woedend over:

  Geert Wilders is boos op VNO-NCW. Volgens de PVV-voorman huilt de werkgeversorganisatie mee met de linkse wolven in het bos. Gisteren zei de tweede man van VNO, Jan Niek van Kesteren, dat de werkgevers de PVV liever geen regeringsverantwoordelijkheid zien krijgen.

  Van Kesteren suggereerde onder meer dat de PVV economische belemmeringen gaat opwerpen op grond van huidskleur of religie. Onzin, zegt Wilders. “De suggestie dat wij op huidskleur belemmeringen opwerpen, is onjuist, onsmakelijk, vals en opnieuw demoniserend”, foetert de PVV’er in De Telegraaf, “Gelukkig zal de kiezer zich niet laten misleiden door de valse informatie van deze nepwerkgevers van de overlegeconomie die zelf nog nooit een fabriek van binnen hebben gezien.”

  SP was verstandiger: legde het naast zich neer


  ⚠️ Meld

 14. Het is dat ik af en toe dubbelgevouwen van het lachen achter mijn pc zit.Maar in feite is het toch in en in triest dat zulke figuren een zetel in de kamer hebben,Ze schreeuwen moord en brand en tetterren over de graaicultuur,die club graait lekker mee,tegen een riant salaris in de kamer zitten,nergens aan meedoen,geen kennis van zaken hebben,en 2,5 miljoen klappende blinde vinken.Kan het nog gekker worden.


  ⚠️ Meld

 15. nepwerkgevers

  WTF? wat is die vent toch een ongelovelijk domme malloot. haha. Tuurlijk is iedereen die het niet met hem eens is nep, links, demoniserend en weet ik wat voor schuim der aarde nog meer….Maar aangezien iedereen, ongeacht de partij of achtergrond voor hem per definitie tegen de pvv is, zegt hij dat ongeveer 66% van NL nep is tegen 33% die wel voor hem kiest. Als hij democratie hoog in het vaandel heeft staan, dan begrijpt hij dat hij de laan uit moet. Het is nu immers 66 tegen 33 en daar heeft hij zelf voor gezorgd. Dus bon voyage met z’n rare haatpruik


  ⚠️ Meld

 16. Wat dat waterstofperoxide hoofd uitkraamt is zuurstof voor racisten.Heb met verbazing gekeken en gelezen hoe de reacties zijn in een (in mijn ogen foute)krant.Daar werd melding gemaakt dat een Turks echtpaar gepakt is door fraude gepleegt te hebben,binnen no- time waren er meer dan 200 reacties met de bekende PVV klapvee uitspraken.
  Op dezelfde pagina staat een bericht dat het OM heeft geblunderd door vrijspraak uit te spreken aan een Nederlander die ontucht heeft gepleegt met een zwakbegaafd meisje.Dit item heeft nog geen 50 reacties gehaald.Hier is voor mij duidelijk dat normen /waarden niet hoog in het vaandel staan bij deze clowns club.


  ⚠️ Meld

 17. Toffe vlinder Ingrid!

  Is die hierop geïnspireerd?

  Zo te sterven op het water met je vleugels van papier
  Zomaar drijven na ’t vliegen in de wolken drijf je hier
  Met je kleuren die vervagen zonder zoeken zonder vragen
  Eindelijk voor altijd rusten en de bloemen die je kuste
  Geuren die je hebt geweten
  Alles kan je nu vergeten
  Op het water, wieg je heen en weer
  Zo te sterven op het water met je vleugels van papier

  Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht
  Als een vlinder altijd vrij en voor het leven op de vlucht
  Wil ik sterven op het water maar dat is een zorg van later
  Ik wil nu als vlinder vliegen op de bloemenbladen wiegen
  Maar zo hoog kan ik niet komen
  Dus ik vlieg maar in m’n dromen
  Altijd ben ik voor het leven op de vlucht
  Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht

  Om te leven, dacht ik, je zou een vlinder moeten zijn
  Om te vliegen heel ver weg van alle leven alle pijn
  Maar ik heb niet langer hinder van jaloersheid op een vlinder
  Als zelfs vlinders moeten sterven laat ik niet mijn vreugd bederven
  Ik kan zonder vliegen leven
  Wat zal ik nog langer geven
  Om een vlinder die verdronken is in mei
  Om te leven hoef ik echt geen vlinder meer te zijn  ⚠️ Meld

 18. :Maar in feite is het toch in en in triest dat zulke figuren een zetel in de kamer hebben,Ze schreeuwen moord en brand en tetterren over de graaicultuur,die club graait lekker mee,tegen een riant salaris in de kamer zitten,nergens aan meedoen,geen kennis van zaken hebben”

  ieder in de kamer is gekozen door t volk en hebben er dus recht op of je t nu leuk vind of niet


  ⚠️ Meld

 19. @ Dick, nee daar is mijn vlinder niet op gebaseerd, maar ik vind het wel een heel mooi gedicht.
  Het is meer gebaseerd op hoe mooi een vlinder kan zijn.Je kruipt uit een cocon. Je fladderd door het leven. Iedereen geniet van de schoonheid van een vlinder, dus maak je anderen blij.

  En ook ik probeer te genieten van het leven, bewonder anderen om hoe ze zijn. (niet om hun uiterlijk). En ik zie graag anderen genieten van de mooie en leuke dingen in het leven.


  ⚠️ Meld

 20. Dat recht bestrijd ik ook niet verre dat.Ik bestrijd het getetter wat vanuit die hoek komt.Ik ben van mening als je door het volk gekozen bent tegen een riante vergoeding,je als volk op zijn minst mag verwachten/eisen dat er enige kennis van zaken is.Op zijn minst een openbaar debat aan te gaan en uit de boze is weglopen bij een debat.Het was toch een blamage van de bovenste plank hoe een volksvertegenwoordiger als een schooljongetje staat te schutteren en niet 1 inhoudelijk antwoordt kon geven.Dat vind ik beschamend.Over het democratische gehalte van die club heb ik het dan nog niet over.


  ⚠️ Meld

 21. @ ingrid. Het is een lied van Boudewijn de Groot (ook niet helemaal van mijn tijd hoor). Je hebt het mooi omschreven. Een kleurrijke blijmaker; de vrijheid tegemoet….voeg ik nog ff toe, als het mag.

  Dit is een mooie weekend-overweging

  En ook ik probeer te genieten van het leven, bewonder anderen om hoe ze zijn. (niet om hun uiterlijk). En ik zie graag anderen genieten van de mooie en leuke dingen in het leven.  ⚠️ Meld

 22. Gelukkig maar….bijna weekend en gelukkig kun je binnen heerlijk zitten terwijl de regen zachtjes op het zonneraam tikt.

  Wat een leuk stukje trouwens van Kader Abdolah in de gratis Stentor-bijlage over Zwolle/Kampen!!! Hij is zo’n lieve man, sprak hem eens toen ie in Stadshagen woonde. Komt uit Iran, volgens mij woont ie nu in Mokum.


  ⚠️ Meld

 23. @ingrid, ik doe VWO maar heb geen laptop mee hoor :D.. Wij hebben computers op de gangen, (ik heb informatica dus daar heb je ook computers), in het decanaat, in de mediatheek, laptop(karren), netbook(karren)… etc etc 😀


  ⚠️ Meld

 24. Kader Abdolah een heel lieve man.????Hij kwam naar Nederland in Westenholte te wonen Is daar met zijn gezin heel goed opgevangen.Ik heb samen met hem nog wel wat gedaan,hij wou wat terug doen voor de gemeenschap zei hij toen.Toen hij beroemder werd en op t.v kwam kon hij ons niet meer .Ging scheiden en vertrok.Heb hem daarna nog dikwijls gezien,maar Dick dacht je dat hij mij nog kon??Terwijl hij donders goed wist wie ik was,de dankbaarheid was gauw over.Hij heeft wel een veschrikkelijke tijd meegemaakt natuurlijk en dankbaar hoef je niet te blijven maar gewoon blijven is toch niet zo moeilijk.


  ⚠️ Meld

 25. @ Wichert, las dat ie ook in Westenholte heeft gewoond. Ken hem alleen maar doordat ik hem heb gesproken en heb veel van hem gelezen (columns in VK-opinie, staan nog wel online, dat boekje over koffers en dat stukje van gister) kan niet anders zeggen als dat hij op mij een hele vriendelijke, zachte, beleefde en lieve indruk maakte. Weet niet van scheidingen en wie hij wel of niet wilde kennen. Een scheiding heeft ook altijd 2 kanten. Maar zoals ie dat gister ook weer neerzette over die 7 mongoolse meisjes in een theehuisje aan de IJssel. Zijn mening over Iran nu, tja. Jouw ervaring is blijkbaar heel anders.  ⚠️ Meld

 26. @ingrid 12 nov 23.01 uur

  Dat heb ik ook overwogen of het van Jan zelf af zou komen maar er staat ook dat er een actie kwam tegen Jan van oa Albert vd Haar…. En dat vind ik moeilijk te geloven….

  Er zit gewoon iemand binnen die vind dat er nog geen ellende genoeg is bij de club!


  ⚠️ Meld

 27. @ natascha denk dat het de club geen goed.
  Hoop dat het vanavond in ieder geval een leuke wedstrijd gaat worden. Ik zeg 3-1 voor zwolle.


  ⚠️ Meld

 28. @wichert, die Kader Abnogwat is volgens mij ook een beetje over het paard getild. Heel links Nederland dweept met hem maar is hij nou zo’n bijzonder iemand? Ik vind van niet. Hij zal best wel het een en ander meegemaakt hebben maar dat zijn er zoveel.


  ⚠️ Meld

 29. Ik ga nu ook maar gauw naar het stadion….. Ze hebben immers 2 x achter elkaar gewonnen, t zal wel wat drukker zijn, dalijk moet ik nog in de rij staan :P:D


  ⚠️ Meld

 30. Opstellingen: FC Zwolle – FC Eindhoven
  FC Zwolle: Diederik Boer, Eric Fernando Botteghin, Albert van der Haar, Said Bakkati, Arne Slot, Etienne Reijnen, Erik Bakker, Gergo Beliczky, Niek Vossebelt, Eldridge Rojer, Cecilio Lopes.

  FC Eindhoven: Ruud Swinkels, Jelle de Bock, Justin Tahapary, Jens van Son, Remi Amieux, Leon Kantelberg, Bart van Brakel, Rob van Boekel, Rochdi Achenteh, Jeffrey Vlug, Patrick N’Koyi.


  ⚠️ Meld

 31. Assendorper, wie vindt jij nou een bijzondere NL-er (of meerdere)? Mag niet progressief ingesteld zijn begrijp ik. Al is dat wel een h??l groot hok 😉


  ⚠️ Meld

 32. Luister naar Johan-3, Jans & Gijp…ook niet altijd aan te horen. Ook niet voortdurend je van het, maar ik kom (met een paar kouwe flesjes) de avond aardig door zo.
  Dacht dat vanavond de president van Europa ook bekend werd?
  Die km-heffing veroorzaakt nogal wat deining….nou ja we zien wel: desnoods gaan we tegen die tijd met de trein.
  Sooo, ze zijn aardig aan het knallen in onze mooie wijk.


  ⚠️ Meld

 33. @dick, de mensen in mijn directe omgeving vinden mij heel bijzonder en nog progessief ook en zeker niet over het paard getild. Ik heb ook een keer met Kader in de Heetebrij gesproken maar ik vind niet dat die man wat toevoegt in onze samenleving. M.a.w. als het een Nederlander was geweest dan was hij onopvallend door het leven gegaan.


  ⚠️ Meld

 34. Mooi Assendorper, het was minder als het andersom was

  zij vinden mij heel bijzonder en nog progessief ook en zeker niet over het paard getild

  . Al had ik dat progressief niet verwacht na je
  generaliserende

  Heel links Nederland dweept met hem

  Prima toch, ieder zijn eigen mening over andere mensen. Bovendien vind ik dat hij geweldig kan schrijven. Ga meestal van mijn eigen indrukken uit. Er wordt zoveel geroddeld.


  ⚠️ Meld

 35. Die km-heffing veroorzaakt nogal wat deining….nou ja we zien wel: desnoods gaan we tegen die tijd met de trein.

  Liever niet!
  Uit onderzoek is gebleken, dat wanneer genoeg mensen de auto laten staan om de files op te lossen de treinen overvol raken.
  Kun je je indenken wat dat naast drukte op het spoor voor sociale druk oplevert?!?


  ⚠️ Meld

 36. Heb niet alles gezien Natascha, heb nixxx over de FC gehoord. Wel over Utreg, het Ned. elftal, Seedorf was ik met hem eens (als 1 van de weinigen denk ik) en hij irriteerde zich heerlijk arrogant (zonder om te kijken) aan een kerel in het publiek. Vond zichzelf veel meer dan zomaar een h*ernalist en hij zeek Kraay jr. nog even (terecht, alleen jammer dat ie er niet bij was) af met zijn domino-steentjes.


  ⚠️ Meld

 37. Ha ha Plantje beren op de weg en beren op het spoor. We zien wel, de km-vergoeding zal ook wel aangepast worden.

  Net zo mooi als die comedy toen met die brandstofprijzen….mensen in de hoogste boom. Toen ze behoorlijk zakten hoorde je niemand meer.


  ⚠️ Meld

 38. Ja t laatste stukkie heb k wel gezien, dat over kraay jr kwam natuurlijk ook door die vraag vanuit het publiek die helemaal nergens over ging, dat hij jans zou kunnen vervangen bij groningen…


  ⚠️ Meld

 39. Oh ja, ha ha het hoeft ook niet ergens over te gaan….als er maar mensen in de maling genomen kunnen worden. Vooral als ze er niet bij zijn.

  Maar die mini-Kraay is ook een tv-h*er met zijn VI, domino-stenen, Studio Sport en homevideo’s


  ⚠️ Meld

 40. @dick, heeft progressief te maken met het links of rechts zijn? Ik denk het niet. Ben zelf niet links of rechts. Ik heb het allemaal wel gehad met die hele politiek en daarom stem ik niet meer. Ben geen klapvee noch stemvee.


  ⚠️ Meld

 41. Ik ben dr nooit zo’n fan van geweest, voetballen kon ie ook al nie:D Voor zijn vader had ik altijd wel respect, daar keek ik wel tegenop, waarom weet ik eigenlijk niet want ik was nog maar jong maar t was gewoon iets in die man waarvan ik dacht, hij heeft er echt verstand van;D


  ⚠️ Meld

 42. Dick, ik denk dat hans kraay jr gewoon zijn geld probeert te verdienen. Het is net zoals mer alle programma’s kijken is niet verplicht.


  ⚠️ Meld

 43. @ingrid, ik ga ’s morgens om 5 uur de deur uit en ben om 18.00 uur terug. Dan meestal nog boodschappen doen en daarna koken. Ik heb er geen tijd voor. En het weekend is ook zo weer voorbij want dan moet ik veel uitslapen :D:D.


  ⚠️ Meld

 44. Ja ingrid, assendorper heeft het niet gemakkelijk. Ik zie het niet zitten dat ik met mijn werk nog door moet gaan tot mijn 65ste. Alles kraakt en piept nu al:D:D.


  ⚠️ Meld

 45. Plantje,, wat voor soort muziek is die cd van de gitarist van Rammstein? Ik vind Ramstein’s laatste cd een beetje teveel van het zelfde, wel aardig maar niet meer zo spectaculair goed als eerdere cd’s.


  ⚠️ Meld

 46. ook qua “zang” Linkin Park? Ik denk dat dan maar afhaak. Ik heb meer met ambachtelijke hardrock zoals Heaven and Hell, en ook Glen Hughes behoort tot mijn favorieten. Saxon en tegenwoordig hoor ik ook weer mooie dingen, inclusief ballads van Axel Rudi Pell!


  ⚠️ Meld

 47. Ik wil hierbij eens de gelegenheid nemen om de weblog en haar bezoekers een compliment te geven. Het is soms bijna onwaarschijnlijk hoe snel de vrijwilligers het Zwolse nieuws presenteren en boeiend hoe de Zwollenaren daarop reageren. Geweldig!!


  ⚠️ Meld

 48. Goeiemiddag Assendorper. Ja progressieve mensen wordeen wel links genoemd en conservatieve mensen rechts. Belachelijk die geralisaties en die vooringenomenheid (bij allerlei hokjes horen ook weer kenmerken). Is het zo moeilijk om een mens gewoon als individu in zijn/haar waarde te laten?

  Dat je geen meeloper bent met de meute is het mooiste dan. Stemmen vind ik: van je democratisch recht gebruik maken door je voorkeur uit te spreken (stemmen). We kregen net van de gemeente de uitslagen van een enquete binnen over het nieuwe stemmen (met potlood). Het lijkt erop dat het volgende keer weer gewoon na middernacht wordt.


  ⚠️ Meld

 49. Ingrid, maak je geen zorgen: ik kijk niet bewust naar die programma’s met Hans. Soms staat hier wel eens wat aan…..dan ga ik wat anders doen, even goeie vrienden. Heb jij dat niet dat je sommige koppen teveel op tv ziet? Wat vind je van overkill-Mulder?

  Ach, ’t is eigenlijk wel grappig met smaken….ze verschillen zo. En wat merk ik dat vaak thuis 😉 Heb gister genoten van P&W met 4 hele goeie gasten. Het ging ook ergens over!

  Idd Natascha

  Voor zijn vader had ik altijd wel respect

  . Er gaat nog een mooie Zwolse-carnavalsanekdote over jr rond.


  ⚠️ Meld

 50. Ik heb me inderdaad verslapen,was pas om half tien op het voetbalveld.Moet een keer kunnen toch.???Het was ook zo een avond van herkenning het leek net een reunie,waarin wij van Las Paljas de sfeer mochten maken


  ⚠️ Meld

 51. Hoi Zwolse: niet na de laatste berichten hier…

  Wichert, tuurlijk slapen is heerlijk. Ben allemaal ouwe troep aan het bewaren. Moet van mijn directrice van ergens anders liggen. Volgens mij had ze het liever in de container maar. Het zijn org. kranten/VI’s (anders was er vroeger niet) etc van bijzondere gebeurtenissen in sport (dikke map EK ’88), politiek (dor Fortuyn), maatschappij etc. Ook bijzonder veel columns van Bert Dijkstra “Over de Vleugels” vroeger in de Zwolse….heb hem eens gesproken: heeft ie zelf niet meer. Ook veel WVF-Kronieken…..heb eens met Jan van D. naar het Archief gevonden, maar dan denk ik dat ik meer heb. Herman N. had vrogger helemaal veel.


  ⚠️ Meld

 52. @ Joppuh & rest….Hij is erg goed vandaag

  YOUPIE

  Computerhooligans

  Dus dit seizoen toch nog een mooie prijs voor AZ. Als eerste ingeënt tegen de Mexicaanse griep!!! Gefeliciteerd. Illegaal verkregen vaccins weliswaar, maar een kniesoor die daar op let. Sjoemelen hoort bij topsport. Ard en Keessie rommelden al bij de loting.

  Hoeveel bejaarde patiënten in de praktijk van de Alkmaarse clubarts zullen overlijden omdat hij hun prikjes illegaal verkocht heeft aan de huidige landskampioen? Lijkt me ook wel weer mooi: sterven voor je voetbalclub omdat de spits jouw griepprik heeft gekregen! Als dat geen liefde is. Je club die alsnog kampioen wordt omdat het elftal krachtig en fier op het veld staat, terwijl de rest van de eredivisie onder de wol ligt te rillen van de koorts. Griep kan ook lekker zijn. Dan denk ik aan de speler van RKC die zich twee dagen landskampioen ijlt. Of aan de vele penningmeesters die even klapperen dat hun club financieel gezond is.

  Ondertussen zijn alle huisartsen de wanhoop nabij. Ze worden overspoeld door de duizenden telefoontjes met griepprikvragen. De twaalfjarige Jaap doet volgende maand mee aan de Sallandse handbalkampioenschappen voor de jeugd tot twaalf jaar en het zou zonde zijn als hij juist dan geveld is door de Mexicaanse griep. Daarbij verdedigt Jaap met zijn team de felbegeerde titel en is het handballen volgens de gezinscoach voor de kleine Jaap een wezenlijk stukje van zijn identiteit. Nu is de vraag van de familie aan de huisarts of Jaap het vaccin van zijn demente oma mag gebruiken. Oma verlangt al jaren naar een fataal griepje. Dus die vindt het vast wel goed.

  In een café ving ik deze week een gesprek op tussen wat aanhangers van een bepaalde politieke beweging. Zij vroegen zich af of het niet beter zou zijn als islamieten niet gevaccineerd zouden worden. Het was grappig bedoeld, maar je proefde de bittere kern. Dronken mensen lallen graag hun waarheid. Een ander bartype zei dat dit een zinloos idee was omdat die Marokkanen de prikken dan toch wel zouden jatten. Er werd gebulderd en men vroeg waarom ik niet lachte. Zij lachten toch ook wel eens om mij? Ik probeerde uit te leggen dat het niet lachen een vorm van vrijheid van meningsuiting is en dat het absoluut niet demoniserend bedoeld was. Ik zou nog wel van ze horen. Hoe? Anoniem. Dat soort dreigen is hun lust en hun leven. Ze legden me uit hoe je dat doet: je zet een capuchon op je pokdalige vinexkop en begint dan schuimbekkend je haat te tikken. Iemand moet dood. Hartstikke dood. En als je in plaats van dood deaudt schrijft dan zit je goed. Het is heerlijk en vooral een enorme opluchting om iemand digitaal de kanker aan zijn hart te wensen. En een niet uit te leggen sensatie om je woorden terug te lezen op een of andere schimmige site. Je schrijft dat iemand deaudt moet en dat wordt dan door heel veel gelijksoortig spul gezien. Dat geeft zo??n vette kick. Je scheldt dus je bestaat.

  Zal onze kroonprins hiervan wel eens wakker liggen? Van het feit dat zijn volk compleet de weg kwijt is. Dat we elkaar allemaal het verschrikkelijkste toewensen. En het liefst zo anoniem mogelijk. Dat we ieder weekend massaal dronken zijn en elkaar in de uitgaanscentra volledig naar het leven staan. Althans dat deel dat nog kan lopen. Een aantal is ??s middags op het voetbalveld al doormidden geschopt. Ik vraag dit omdat ik begreep dat onze toekomstige koning Willem nog wel eens wakker ligt van een paar hectare vakantievreugd in Mozambique. Als je dan toch wakker ligt is het misschien een idee om ook even aan je volk te denken. Dat je koning van onderdanen wordt die totaal in de war raken van een lullige griepprik. Die ook willen weten hoe het met de huisdieren zit. En met Patricia Paay? Die gaat rimpelbloot in de Playboy. Als zij maar geen kou vat tijdens de fotosessie. Daar heb ik mijn huisarts over gebeld. Maar hij stelde me meer dan gerust. Ze valt onder de bejaarden.  ⚠️ Meld

 53. Dick, heb dat ook inderdaad wel maar niet met hans kraay jr, die overkill mulder heb ik dat wel mee inderdaad. Vertel eens over die carnavals anekdote.
  Vanavond beginnen we weer met de carnaval, ben benieuwd wie de nieuwe stadsprins zal worden.
  Heb vanmorgen nog wel staan kou kleumen langs het veld. Tis nu beter voetbalweer.


  ⚠️ Meld

 54. @ Ingrid, bij ons was het weer afgelast. Ktraaytje was (zoals vaker) in onze mooie stad carnaval vieren. Zwaar onder de indruk van drank en dame ging hij zonder jas met die meid mee. Toen ie wakker werd ontdekte hij pas dat hij geen jas bij zich had…..De attente vrouwelijke portier van de tent had de jas meegenomen naar huis. Evenlater belde hij dus met een bos bloemen, de de vrouwelijke portier in de ….. …..str (noem geen naam) aan. Ff gezellig naar binnen: bloemtje afgeven en jas weer mee. Maaskant jr, is hier ook regelmatig gesignaleerd.
  Ga nu nog effe een eindje de schemering in wandelen. We hebben net Theo Maassen gekeken…..
  Heel veel plezier en hopen dat je favoriet de Carnavalsprins wordt. Betekend vast vanavond ook “blauwe vleugels”?

  Oh ja, doe Jaap H. de groeten als je hem ziet.


  ⚠️ Meld

 55. @dick, zo goed ken ik hem niet hij is pas sinds kort voorzitter.
  Is het voldoende als ik zeg de groeten van Dick??.
  Leuk verhaal over kraay jr. wat een kneus.
  Worden vast nog wel een paar blauwe handjes vanavond.


  ⚠️ Meld

 56. 😀 Ben benieuwd, heb hem ook pas 1x gesproken op dat zaalvoetbalfeestje dus van ZAC 3 of 4 een tijdje geleden. Was eigenlijk meer een geintje omdat we een gezamenlijke kennis hadden.
  Maar “Dick” moet idd voldoende zijn, hoeveel mensen met die naam hij ook kent 😉

  Hansie jr had op dat moment denk ik wel andere warmte aan zijn hoofd. En dan die “blauwe handjes de lucht in….”. Ach wel gezellig. Waren Ton Voogd en Jos Kamphuis ook niet eens stadsprins?

  Trouwens naar het strandpaviljoen gelopen. Wat gezellig daar zeg! Druk met afhaaleten en er was net een feessie voorbij. Aan de bar 2 Amsterdammers gedronken….1,80: ook niet gek dacht ik.
  Ze liet trots een geplastificeerde reportage uit De Peperbus zien. Komt best goed daar…. Ze komen ook uit een beregezellig carnavalsplaatsje.


  ⚠️ Meld

 57. @dick blauwe handjes drink je ook. Dat is brandewijn met bruine suiker.Een typisch zwolsch carnavals drankje. Jos kamphuis was inderdaad eens stadprins, Ton Voogd zegt me zo niets.
  Had inderdaad dat stuk in de peperbis gelezen, hebben grote plannen zo te lezen. En inderdaar 1.80 voor een amsterdammertje is niets mis mee.


  ⚠️ Meld

 58. Oh ja, heb er wel eens van gehood; drinkbare “blauwe handjes”. Ze staan dus ook heel groot afgebeeld bij de brug in verkeersader “Blauwe hand”. Ach, je kunt nog wel door meer oorzaken blauwe handen krijgen. De smurfen hadden ze ook. Idd: goed toeven aan de Milligerplaya…voelt volgens hun alsof ze aan zee zitten met een strandspaviljoen; ’t zal wel.

  Heel veel plezier, we gaan de voetbal (Ned-Italië) kijken. Knap van Berkum trouwens…0-4 bij ACV! Mijn collega is daar veurzitter van de supporersclub. Hebben we weer mooi wat te zeuren.


  ⚠️ Meld

 59. @Hans, Ik had er al een beetje mee geexperimenteerd maar ben even teruggestapt op de meegeleverde vista, totdat ubuntu 9.10 uitkomt. Goede verbetering, die nieuwe ubuntu. (overigens gisteren volledig gratis het schijfje binnen gekregen. Nu ook nog even Kubuntu en Ubuntu Server Edition bestellen.. 8))…

  (één probleem: ik krijg wél meer werkbladen maar niet meer bureaubladen. Weird, isnt it? of heb je de oplossing ;)… )


  ⚠️ Meld

 60. MEXICAANSE GRIEP
  Ik vind het vaccinatiebeleid rondom de Mexicaanse griep nogal ‘bijzonder’ – Zie onderstaande mail:
  —————————————————

  Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u vraagt of medewerkers van een kinderdagverblijf en uw dochter, die geboren is op 27 mei 2009, in aanmerking komen voor het vaccin tegen de Nieuwe influenza A.

  Medewerkers van kinderdagverblijven of cr?ches krijgen geen vaccinatie aangeboden. Vaccinatie wordt aangeboden aan zorgpersoneel met direct contact met de medische risicogroep. Medewerkers van kinderdagverblijven of cr?ches zijn geen zorgpersoneel.

  Kinderen die zijn geboren op of na 23 mei van dit jaar zijn geboren worden niet opgeroepen. De huisgenoten van kinderen die op of na 23 mei 2009 zijn geboren ontvangen wel een oproep, om zo de kleine kinderen te beschermen.

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  mevr. X

  Publieksvoorlichter Postbus 51 Informatiedienst


  ⚠️ Meld

 61. Kortom: omdat onze dochter nog geen half jaar is krijgt zij geen prik, dus moeten wij ons – als ouders – laten inenten om haar te beschermen.
  Nu is echter zo dat zij ook het kinderdagverblijf bezoekt, maar haar verzorgsters daar krijgen geen prik omdat zij geen zorgpersoneel zijn…
  Verder wordt onze dochter 4 dagen na de peildatum wel een half jaar, maar blijkbaar kan zij niet die 4 dagen later alsnog de prik krijgen…


  ⚠️ Meld

 62. @ dick viel tegen de wedstrijd van oranje hoorde ik. Van Persie weer een poosje kwijt waarschijnlijk.
  Was gisteren weer gezellig bij de wrzv, prins was voor mij geen bekende, (volgens mij voor de meestenn van de eileuvers niet)maar komt wel uit een familie van carnavalsvierder zijn opa was 50 jaar terug de prins van de eileuvers.
  1 van de adjudanten ken ik wel heel goed. We maken er maar weer wat leuks van.


  ⚠️ Meld

 63. @ Ingrid: Da’s toevallig, ik schreef oa dit net op het FC-draadje

  Gister gelukkig maar weinig gezien van dat oefenpotje van NL. Wel erg sneu voor Persie. En die goal van Italië was duidelijk hands…maar er moet wat op het spel staan.

  Mooi dat Jaap zo heerlijk passioneel meegaat.
  Door dick, op 15 november 2009 om 13:44

  Las het over de opa van de prins op het onvolprezen weblog hier. Hij heeft ook de naam “ooievaars in het Zwols” bedacht. Nou ja, gefeliciteeerd: Het feest kan beginnen, puntje d’r in puntje d’r uit en de hendjes de lucht in, vogeltje wat zing je vroeg etc etc.

  Weinig carnavalshits meer tegenwoordig. We hebben wel, strak eind vorige eeuw voor de gein, iets geschreven….maar ’t is nooit verder gekomen.


  ⚠️ Meld

 64. Seizoen lijkt toch voorbij voor Timmertje, Timmertje; misschien wel haar carriere, aangezien ze heeft aangegeven dat dit haar laatste schaatsseizoen was. Sneu hoor!


  ⚠️ Meld

 65. Over slechte wedstrijden gesproken kom net bij mijn cluppie vandaan 1-0 verloren. Misschien kunnen ze niet beter maar echt inzet was er ook niet te vinden Jammer, maar ja supporter ben je in goede en slechte tijden.


  ⚠️ Meld

 66. over sneu gesproken die timmer 🙁 Gescheurde enkelbanden en gebroken hielbeen (oid)… Sneu. Afsluiter Olympics gaan niet door voor haar.


  ⚠️ Meld

 67. Haha die ingrid, het smeren beperkt zich tot nu toe tot alleen de keel en helaas behoor ik niet tot die doelgroep die door mag tot 67.:D:D


  ⚠️ Meld

 68. Ja dick, 1.80 voor een Amsterdammer is niet duur alleen het merk dat ze daar tappen staat mij niet aan. Volgens mij ligt dat carnavalsplaatsje 20 km. richting Almelo.;D;D


  ⚠️ Meld

 69. Ja, het gaat weer richting het einde van het weekend. Nog even in bed een paar laatste dingen doornemen en dan mogen we morgenvroeg weer aantreden!
  Och…ik heb er ook nog best zin in. Beetje voorbereiden voor een dagje cursus dat ik vrijdag ga geven. Dat is altijd wel leuk 🙂


  ⚠️ Meld

 70. Och, vind het 1 lekkerder als het ander maar ik heb nog nooit een biertje om het merk laten staan. Zelfs dat goedkope bocht uit de goedkope Duitse supermarkten niet. Maar ik bedankt dan wel voor een 2e 😉


  ⚠️ Meld

 71. Geen treinen tussen Zwolle – Leeuwarden:
  Tussen Leeuwarden en Grou-Jirnsum rijden geen treinen door een aanrijding.
  De verwachting is dat de verstoring 16 november rond 01:15 uur verholpen zal zijn.  ⚠️ Meld

 72. 😀 Zeker als het slecht uit zou komen dat je buis zou worden zeker. In 100 meter lopen kun je al snel 2 schuimers uitsparen 😉

  Vind die plotselinge en overheersende intrede van Jupliler in Zwolle wel heel opvallend. Terwijl er op meerdere plaatsten (voetbalkantine’s o.a.) mensen om zijn weggelopen. Iets verder als 100m in Westenholte. Bij WVF betaal je voor Hertog Jan iets meer.


  ⚠️ Meld

 73. @dick, ik heb je spontaan een +’je gegeven omdat je ‘als’ ipv ‘dan’ schreef .
  Door Tim, op 16 november 2009 om 07:35

  Waarom zou je fout gedrag gaan belonen? 😉

  (Minnetjes heb je overigens niet van mij….zal jouw vaste minner wel zijn :))


  ⚠️ Meld

 74. Stoppen met het infantiele telraam; ban de anonieme laffe minnetjes-hooligan
  Mogguh Plantje, de zielige vaste minner (vast dezelfde als die van jouw en het boefje waar Wichert zich over opwint) schijnt ook nog steeds met een capuchon op schuchter door de maatschappij te bewegen. Heb een aan zekerheidsgrenzend vermoeden wie het is, maar het is niet de moeite waard je erover op te winden. Als de “anonieme stoutert” niet de moeite neemt, zelfs niet eens het lef heef om aan te geven wat hem dwars zit. Moeten wij ons er dan druk over maken?

  Dus dit zou ik nogmaals aan Hans willen vragen: Stoppen met het infantiele telraam; ban de anonieme laffe minnetjes-hooligan.

  Heb al wel meerder keren aangegeven dat dit kinderachtige telraam er wat mij betreft uit zou moeten. Je kunt zo hele beschamende toestanden krijgen, zoals aanvangelijk bij dat draadje over Patrick.
  Gewoon posten, als je wilt beoordelen ga je maar naast die dikke met die bril en ander spektakel in een l*llige jury. Lijkt mij.

  Zijn er nog belangrijke zaken vandaag?


  ⚠️ Meld

 75. An sich vind ik het plussen en minnen niet zo erg. Ik ben het er alleen soms niet mee eens 😀
  En het simpelweg minnen, omdat een bepaald iemand het geschreven heeft is gewoon zielig. Ik denk dat die mensen ook anoniem reageren met stomme opmerkingen als het plussen/minnen niet meer mogelijk zou zijn.


  ⚠️ Meld

 76. Gaat niet om de mening van degene die schrijft. De figuur die voortdurend de bordjesverhangt (99,9% 1 kant op) lijkt zwaar gefrustreerd. Er wordt je in de maatschappij ook geleerd te zeggen wat je niet aanstaan. Zeggen en schrijven is blijkbaar te moeilijk. Bovendien is eigenlijk nooit duidelijk wat bedoelt wordt met een + of – als de reactie 3 of meer woorden bevat.
  Zeg/schrijf dan gewoon wat je bedoelt?
  Hans heeft dit (o.a.?) bij Volkskrant-Opinie gezien. Daar werkt het ook voor geen meter.

  Maar hij (vrouwen doen zoiets niet!) heeft al weer veel te veel aandacht gehad, straks heeft ie geen tijd meer om te -en. Ach en als dat het enige is wat zijn dag kleurt…wil ik hem dat natuurlijk niet ontzeggen. 😉


  ⚠️ Meld

 77. Vind het al een hele prestatie dat zo n sneu figuur het verschil tussen de min en het plusje kent,nu nog de betekenis ervan,maar dat zal nog wel even duren voor het bekende kwartje valt.


  ⚠️ Meld

 78. @ Admin, op de topics onder de knoppen “Carnaval 2010” en “Verkiezingen 2010” kan niet gereageerd worden. Ookal staan ze nog bij het nieuws. Is dit bewust?

  ============

  Nee, is niet bewust.
  Wordt sinds gisteren aan gewerkt!


  ⚠️ Meld

 79. Nee nog niet Dick, ga ik zo even doen, maar hier de column van Johan Derksen! Ook aan Natascha beloofd!

  ‘De falende vuilnisman van FC Zwolle’
  16/11/2009 09:45

  Iedereen in Zwolle en omgeving hoopte op de terugkeer van voormalig Achmea-topman Gaston Sporre als voorzitter van de zieltogende plaatselijke FC. Sporre was echter net iets te slim en niet ijdel genoeg om in een bijna failliete club te stappen. Hij zorgde voor een redelijk alternatief, maar deze geschikte kandidaat liquideerde zichzelf, toen hij tijdens een jeugdwedstrijd de scheidsrechter te lijf ging.

  Vervolgens toverde Sporre een stroman uit zijn relatiekring tevoorschijn. Die man zou hij souffleren en de nieuwe baas kon ook rekenen op de expertise van de ervaren voetbalmakelaar Henk van Ginkel, een goede vriend van Sporre en zakenpartner van teammanager Jaap Stam.

  Toen Adriaan Visser daadwerkelijk voorzitter was, luisterde hij naar niemand. Als directeur Benelux en Duitsland van Sita is hij verantwoordelijk voor een jaarlijkse omzet van 1,5 miljard euro, zo??n clubje zou hij er wel even bij doen.

  Hij ging FC Zwolle bedrijfsmatig runnen, dat roepen al die rookies uit het bedrijfsleven die niet geremd worden door enige kennis van zaken in het profvoetbal. Eerlijk is eerlijk, Visser ging zijn eigen weg, maar de resultaten zijn dan ook desastreus. Trainer Jan Everse is ontslagen, maar spant een arbitragezaak aan. De busonderneming vraagt zich af wanneer de rekeningen worden betaald, hetzelfde geldt voor het leasebedrijf dat auto??s aan de spelers levert.

  FC Zwolle heeft een negatief eigen vermogen van 845 duizend euro en loopt intussen acht ton achter op de begroting van dit seizoen. De verwachting is dat de club in januari in ernstige financiële problemen komt. Misschien had Visser er toch verstandig aan gedaan Sporre en Van Ginkel af en toe te raadplegen.

  Everse is geboren en getogen op de Kruiskade in het hart van Rotterdam. Volgens de voormalige speler van Feyenoord en Ajax ?? hij stond ook nog twee keer in Oranje ?? gebeurt er nooit iets in Zwolle. Tijdens de wekelijkse veemarkt kijken ze, volgens hem, een koe in de kont en er is wel eens een demonstratie kantklossen. Sponsors uit de provincie appreciëren dergelijke grappen niet, al is het een bevestiging van de publieke opinie.

  Zwolle wordt gezien als een saaie, suffe, gezapige stad. Kees van Kooten en Wim de Bie hebben daaraan hun bijdrage geleverd met het lied Zwolle Zonder Dolle. Ik begrijp niets van die randstedelijke arrogantie, want Zwolle is een bruisende provinciestad aan de oevers van de IJssel en het Zwarte Water. Herman Brood komt uit de stad en er is dan ook een Herman Brood-wandelroute langs de met de artiest samenhangende bezienswaardigheden.

  In het knusse centrum wemelt het van de cafés, restaurants en terrassen. De staatsman Johan Rudolph Thorbecke werd in 1798 in Zwolle geboren, Thomas a Kempis woonde en werkte in het klooster op de Sint Agnietenberg. De coffeeshop van Grand Hotel Wientjes, op loopafstand van het station, is een ideaal afspreekpunt. En op het Broerenkerkplein is De Librije gevestigd, het toprestaurant van Jonnie en Ther?se de Boer.

  De boekenzaak van Uitgeverij Waanders geniet bovendien landelijke bekendheid en café Stroomberg is zó heerlijk burgerlijk dat er nog smyrnakleedjes op de tafels liggen. Zwolle is wel degelijk boeiend.

  Sinds megavuilnisman Visser de plaatselijke FC runt, is het aan de Ceintuurbaan erg onrustig. Zijn voorgangers hadden Everse, na een kolderiek incident rond een bittergarnituur, ook al eens ontslagen. De arbitragecommissie vond dat de trainer recht had op een afkoopsom van 250 duizend euro en dat wilden de ontevreden sponsors, die zich wekelijks ergerden aan Everse, niet ophoesten.

  Als een sponsor vóór de wedstrijd aan de coach vraagt wat hij verwacht, moet zo??n man niet boos worden als Everse zegt al tevreden te zijn met een kleine nederlaag. Dat is humor. Visser zette in het nieuwe contract van de trainer een clausule met een afkoopsom van vijftigduizend euro, dacht twee ton te hebben verdiend, en begon meteen met het aanleggen van een dossier, want hij runt de club bedrijfsmatig.

  Op 28 augustus 2009 ontving Everse al een brief: ‘Hallo Jan. Tot dusver zijn de resultaten, na een matige voorbereiding, teleurstellend. De ploeg oogt mat, lijkt allesbehalve fit, mist vertrouwen en zoals jij nu aangeeft heeft de ploeg behoefte aan een spelbepalende middenvelder en kennelijk twee voorhoedespelers. Dit met name, omdat de door jou in Hongarije gescoute spits tot dusver sterk tegenvalt en je kennelijk de kwaliteiten van je middenveldspelers als onvoldoende inschat.

  Overigens zaten deze spelers ook het vorige seizoen in je selectie, je zou hun mogelijkheden dus moeten kennen. In de wetenschap dat wij als bestuur ons nu inspannen, om toch nog enige versterkingen aan de ploeg toe te voegen en daarmee niet alleen de financiële risico??s maar ook de sportieve mogelijkheden voor de club vergrotend, past jou bescheidenheid. Jij zult als een ieder binnen de organisatie binnen jouw competentiegebied prestaties moeten leveren, ook met de huidige door jou samengestelde selectie. Groet, Adriaan.??

  Mr. Eric Vilé, de advocaat van de trainer, reageerde meteen. ‘Jan Everse weet, door zijn jarenlange trainerservaring, dat hij als hoofdcoach prestaties moet leveren en hij is daartoe in staat. Hij werkt nu totaal zeven jaar voor FC Zwolle. In die periode heeft hij, behoudens één jaar, betere resultaten behaald dan de verwachtingen op basis van het budget waren. Mede daarom wil Jan Everse in deze brief duidelijk maken dat de inhoud van uw brief, op de bovengenoemde gronden, onjuist is en niet past in het kader van een goede samenwerking.’

  Adriaan Visser uit Dalfsen zal ongetwijfeld alles weten over het ophalen en verwerken van vuilnis. Als voetbalbestuurder is hij nog kinderlijk naïef. Hij wilde dat Everse zelf opstapte en dan mocht de trainer, met zijn gezin, na een thuiswedstrijd in de middencirkel afscheid nemen van het Zwolse publiek. Nee, Everse neemt afscheid bij de arbitragecommissie.

  En Visser moet zich realiseren dat Jaap Stam nooit verschijnt op vergaderingen, doordat hij zich niet wenst aan te passen aan de agenda van de voorzitter, waarin die afspraken ??s morgens om acht uur staan. Zou Visser weten dat de versleten Albert van der Haar en de van Sparta Rotterdam gehuurde juffrouw Arne Slot actie voeren tegen Everse om hun vriend Marco Roelofsen in het zadel te krijgen en dat Stam blijft zitten om Claus Boekweg te steunen en dezelfde Roelofsen van de bank te houden?

  Weet de voorzitter wel dat zijn technisch directeur Bert Konterman ?? hij speelde principieel niet op zondag, alleen als hij veel geld kon verdienen ?? trainer Mario Been van Feyenoord vertelde dat Eric Botteghin er niets van kan, terwijl Been hem kwam scouten. Konterman vindt dat hij zoiets in een democratisch land mag zeggen. En ik denk dat Visser ook niet weet dat FC Groningen de ontwikkelingen rond het Hongaarse talent Gergo Beliczky op de voet volgt.

  Als FC Zwolle de optie niet licht, slaan de Groningers toe. Ach, Adriaan Visser weet zoveel niet. Hij komt net kijken en denkt
  FC Zwolle even in een paar verloren uren te kunnen besturen. Dat heeft overigens niets met een bedrijfsmatige aanpak te maken.

  Johan Derksen  ⚠️ Meld

 80. en dan vooral dit fragment:

  Zwolle wordt gezien als een saaie, suffe, gezapige stad. Kees van Kooten en Wim de Bie hebben daaraan hun bijdrage geleverd met het lied Zwolle Zonder Dolle. Ik begrijp niets van die randstedelijke arrogantie, want Zwolle is een bruisende provinciestad aan de oevers van de IJssel en het Zwarte Water. Herman Brood komt uit de stad en er is dan ook een Herman Brood-wandelroute langs de met de artiest samenhangende bezienswaardigheden.

  In het knusse centrum wemelt het van de cafés, restaurants en terrassen. De staatsman Johan Rudolph Thorbecke werd in 1798 in Zwolle geboren, Thomas a Kempis woonde en werkte in het klooster op de Sint Agnietenberg. De coffeeshop van Grand Hotel Wientjes, op loopafstand van het station, is een ideaal afspreekpunt. En op het Broerenkerkplein is De Librije gevestigd, het toprestaurant van Jonnie en Ther?se de Boer.

  De boekenzaak van Uitgeverij Waanders geniet bovendien landelijke bekendheid en café Stroomberg is zó heerlijk burgerlijk dat er nog smyrnakleedjes op de tafels liggen. Zwolle is wel degelijk boeiend.  ⚠️ Meld

 81. Had Johan-3 weer gezopen, hij is nog nooit zo positief geweest. Of zitten hier commerciële belangen achter… Ach, lekker belangrijk.
  Het staat er goed op.

  De FC-passage volgt blijkbaar nog.  ⚠️ Meld

 82. Ik ga er een beetje van uit dat dhr Derksen goed geinformeerd is, maar in dat geval zijn dit soort berichten toch geen kattepis.

  FC Zwolle heeft een negatief eigen vermogen van 845 duizend euro en loopt intussen acht ton achter op de begroting van dit seizoen. De verwachting is dat de club in januari in ernstige financiële problemen komt.  ⚠️ Meld

 83. Dat is inderdaad een sloot geld.
  Denk ook dat Johan-3 gelijk heeft in zijn constatering dat veel figuren die het in het zakenleven hebben gemaakt, zomaar denken (zonder ruggenspraak) een sportclub te kunnen besturen.
  Wel een beetje lullig om te doen voorkomen of Jan alles goed deed.  ⚠️ Meld

 84. Jan is blijkbaar niet gezegend met overmatig veel tact, en ja, dat gaat toch een keer tegen je werken, terecht of niet. Ik vind het jammer dat hij weg moest.


  ⚠️ Meld

 85. Zag Jan ook zeker zitten Joppuh, maar je kunt niet in zo’n heel betoog iedereen overal de schuld van geven en nog nog geen klein beetje. Tenminste niet als je een objectief verhaal probeert te maken.


  ⚠️ Meld

 86. @dick, ik heb je spontaan een +’je gegeven omdat je ‘als’ ipv ‘dan’ schreef .
  Door Tim, op 16 november 2009 om 07:35

  Waarom zou je fout gedrag gaan belonen? 😉

  (Minnetjes heb je overigens niet van mij….zal jouw vaste minner wel zijn :))

  Door Plantje, op 16 november 2009 om 08:21
  [/quote]

  Om eens even heerlijk tegen de minner in te gaan 😉 ;D


  ⚠️ Meld

 87. Waarom?

  ======

  Erik Hulzebosch stopt per direct met marathonschaatsen. De 39-jarige schaatser uit Gramsbergen kan zich fysiek niet meer meten met zijn concurrenten.

  Hulzebosch zal dit jaar nog wel een aantal buitenlandse klassiekers rijden. Hulzebosch reed de laatste tien jaar voor Nefit, dat na dit seizoen stopt met sponsoring. In zijn loopbaan werd Hulzebosch vooral bekend door zijn tweede plek in de Elfstedentocht van 1997, toen hij op de meet werd geklopt door Henk Angenent.

  Toch wist hij zelf ook een aantal grote zeges te boeken. Zo won hij de Nederlandse marathontitel in 1994 en legde hij drie keer beslag op het Open Nederlands kampioenschap. Ook won hij de alternatieve Elfstedentocht. Als skeeleraar wist hij acht keer Nederlands kampioen te worden.

  Erelijst…..

  1990-1991:

  1e Open NK Plansee 100 km

  1993-1994:

  1e NK natuurijs Maasland 100 km

  1995-1996:

  9e NK natuurijs Ermerstrand 100 km (2 januari 1996)

  2e Holland Venetië Giethoorn 100 km (31 december 1995)

  12e Eernewoude 100 km

  1e Veluwemeertoch Elburg 100 km

  7e Oldambtrit Scheemda 100 km

  1e Amstelmeermarathon 100 km

  1996-1997:

  2e Vijftiende Elfstedentocht 200 km (4 januari 1997)

  10e NK natuurijs Ankeveen 100 km (30 december 1996)

  1e Holland Venetië Giethoorn 50 km (29 december 1996)

  2003:

  1e Open NK Weissensee 100km  ⚠️ Meld

 88. Veel gelezen erover,maar dieptepunt was die paradijsvogel bij P&W.Wat een treurnis die man.:P Niet echt iemand om lekker bij wakker te worden:P:P


  ⚠️ Meld

 89. Dinsdagavond is het zover, dan wordt bekend wie de Topchef onder de Vips is. De afgelopen weken streden een aantal BN-ers, waaronder zanger Guus Meeuwis, om de titel ‘Topchef Vips’.
  Na een aantal voorronden en de halve finale in 3-sterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis wordt dinsdagavond om 31.30 uur via RTL 4 de finale op tv uitgezonden. De eindstrijd werd gehouden in 3-sterrenrestaurant De Librije van Jonnie Boer in Zwolle.

  Guus Meeuwis, Chimene van Oosterhout en Renate Verbaan moeten voor het oog van de beste chef-koks van Nederland een aantal gerechten bereiden. Degene die dat het beste doet, wint het programma en mag zich dus ‘Topchef’ noemen.  ⚠️ Meld

 90. Uitgeversconcern Wegener zag zich in de periode juli tot en met oktober 2009 opnieuw geconfronteerd met sterk dalende advertentieopbrengsten. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is sprake van een afname met 24 procent. Tot juli was ook al sprake van een daling met 24 procent. Het concern ziet, evenals de Telegraaf Media Group eerder vorige week, wel ⤽enige stabilisatie⤝.

  Wanneer de opbrengsten van het in juli 2009 overgenomen PCM Lokale Media (huis-aan-huis-activiteiten) worden meegerekend, komt de daling uit op 21 procent. De gedaalde opbrengsten worden gecompenseerd door besparingen die het bedrijf bereikt met het zogeheten Project Delta, waarin personeelsbezetting al met 11 procent werd teruggebracht.

  Daarnaast werd het belang in AD NieuwsMedia en de drukkerij in Den Haag aan PCM verkocht. Wegener sloot drukkerijen in Breda en Nijmegen en kocht drie nieuwe persen voor de locatie Best. Deze zijn inmiddels operationeel. Met de sluiting van de eerder genoemde drukkerijen en de verkoop van de drukkerij in Den Haag heeft Wegener haar drukactiviteiten geconcentreerd in drie druklocaties, te weten Apeldoorn, Best en Enschede.

  Vorige week werd de aangekondigde fusie tussen Koninklijke Wegener NV en LMG Netherlands op grond van fiscale overwegingen uitgesteld.

  Het concern stelt dat ⤽vooralsnog geen sprake is van herstel van de voor Wegener relevante advertentiemarkten⤝. Vanwege deze onzekere economische vooruitzichten wil het bedrijf geen concrete voorspelling doen met betrekking tot de resultaten over het gehele jaar 2009.

  Villamedia


  ⚠️ Meld

 91. Idd Zwolse, wat een drama die man. Kreeg de feiten om de oregen geslagen door Samsom, maar bleef maar orakelen. Bleek de TeleTroepToeTerT als 3 dagen oorlogsletters op de voorpagina te hebben met verdachtmakingen. Hij roeptoeterde weeer eens als een populistisch politicus. Alle feiten en elke aanleiding tot een fatsoenlijke discussie negerend.


  ⚠️ Meld

 92. Idd Dick.Had de neiging om hem een elleboogje te geven;D.

  Ben net de snuggere reacties aan het lezen van de lezers van deze paradijslijke krant.Schiet mij maar lek,merendeel keurt het af dat er extra gecontroleerd wordt op de afbraak van alcohol na avondje stappen.Bij die gasten is een dodelijk slachtoffer van een alcohol crimineel minder waard dan de veroorzaker.


  ⚠️ Meld

 93. Méén je niet!?

  merendeel keurt het af dat er extra gecontroleerd wordt op de afbraak van alcohol na avondje stappen

  Hoef je niet te vragen hoe ze zichzelf gedragen.


  ⚠️ Meld

 94. yep, maar grappig dat kraay jr dat zegt over Genee, want die heeft dan misschien nooit bij een betaald voetbalclub gezeten, kraay jr heeft nooit gevoetbald, wat het wel was weet ik ook niet maar op voetbal leek het nie;D;D

  Gister trouwens voor het eerst een hele uitzending gezien,toch vind ik die van de Gijp wel grappig,die spoort echt niet:D


  ⚠️ Meld

 95. Tim ik zou niet weten waar die uithangt. Misschien nu zijn internet uitgevallen net als eerst zijn stroom? Hang anders flyers op bij alle gakballen verkoop punten in Zwolle ;D


  ⚠️ Meld

 96. @ dick dat is inderdaad toevallig dat je die foto’s krijgt terwijl wij het er net over hebben gehad.
  Wat ik zij over het kunstgrasveld bij Zwolle, komt voor hun waarschijnlijk toch nog goed.

  Tis inderdaad bijzonder dat we niets horen van Koko, hoop inderdaad dat inderdaad alleen zijn internet er uit ligt.


  ⚠️ Meld

 97. bus achterop auto
  ongeval motzartlaan was veroorzaakt door een bus die achterop een auto reed die wacht bij de wegversmalling.
  1 lichtgewonde en 1 gewonde met nekklachten afgevoerd naar het ziekenhuis


  ⚠️ Meld

 98. @ tim, heeft hij nog wel gereageerd op jou opmerking koko ik moet nog iets voor je oploaden. Maar hij reageerde met die smiley’s op de aanvaring met de spoorbrug en ht was bijna sinterklaas dus dit is echt zijn humor. Maar verder ???


  ⚠️ Meld

 99. Straks:

  Op dinsdag 17 november 2009 wordt rond 22.40 uur een spectaculaire meteorenregen verwacht. Dat voorspellen sterrenkundigen van het Amerikaanse ruimtestation NASA en het California Institute of technology. Het gaat om de Leoniden zwerm, die ook in 1999 en 2001 een groot aantal zeer heldere meteoren ?? ??vallende sterren ?? produceerde. Ze zijn afkomstig van komeet Temple-Tuttle, die in het verleden stofslierten de ruimte in heeft geblazen. Vorig jaar 17 november bewoog de aarde zich door zo??n stofspoor dat al uit 1466 dateert: in een paar uur tijd werden zo??n honderd meteoren per uur waargenomen.

  Volgens berekeningen van het instituut beweegt de aarde zich dit jaar opnieuw door dit stofspoor, maar dan veel dichter langs het centrale gedeelte. Naar verwachting kunnen enkele uren minstens vijfhonderd vallende sterren per uur door de nachtelijke hemel flitsen: de meeste na middernacht. De gebruikelijke jaarlijkse activiteit van de Leoniden ligt tussen 14 en 21 november. Meteoren zijn stofdeeltjes die met hoge snelheid de aardatmosfeer binnendringen en op ongeveer 100 kilometer een lichtspoor veroorzaken, als ze in de dampkring verbranden.  ⚠️ Meld

 100. Mogguh, slim Tim; die Koko-mail. Dan wachten we wel af.
  @ Ingrid, Mooi zeg!

  Wat ik zij over het kunstgrasveld bij Zwolle, komt voor hun waarschijnlijk toch nog goed.

  In die reclamekrant stond dat door een amendement van het CDA de kleedkamers van SVI voorrang hadden gekregen. Verder geen toelichting.

  Oh ja Tim, volgens een collega (groeten van Albert, Harry P.) heeft Daisy ook overheerlijke enorm grote frikandellen-speciaal. Misschien mag je e.e.a. wel testen voor een recensie op het onvolprezen weblogZwolle?


  ⚠️ Meld

 101. Dat ziet Tim wel zitten :D…

  Als de weblog nou regelt dat, voor een recensie hier, ik een frikandel/gakbal mag eten, maak ik een recensie 🙂


  ⚠️ Meld

 102. waarom is het niet toegestaan om te vragen waar koko is en waarom wordt ik dan de hele tijd gemint?
  Door Tim, op 18 november 2009 om 08:41

  Hoezo is dat niet toegestaan?

  Dat je gemind wordt is gewoon standaard practice…


  ⚠️ Meld

 103. @Dick, denk ook dat het wel goed komt, begreep van de voorzitter dat de andere partijen het ook niet zo eerlijk vonden, dat zwolle nu weer niet hun kunstgrasveld kregen. SVI heeft met de komst van het 2e kunstgrasveld, kans gezien om hun wachtlijst te schonen, das op zich mooi, maar ze wisten toen als dat ze nog meer in de problemen gingen komen met hun kleedkamers, dit is al jaren zo.
  Denk dat als zo zovel leden hebben ze moeten gaan proberen om e.e.a in eigen beheer op te lossen, en dan wil de gemeente vast wel bijspringen.
  Died cda’er heeft vast zijn eigen kinderen bij svi zitten of misschien voetbalt ie er zelf wel, en heeft waarschijnlijk met de bravour van een “echte”politicus geroepen ach regel dit wel even.  ⚠️ Meld

Reageer