20.000e exemplaar levensboek Reis door de tijd

Zwolle – In woonzorgcentrum Nieuwe Haven in de Kamperpoort werd donderdagmiddag het 20.000e exemplaar van het boekwerk ‘Reis door de tijd’ uitgereikt aan wethouder E. Dannenberg.

12-11-2009_reis_door_de_tijd_20.000ste_exemplaar_in_nw-haven_6.jpg

Reis door de tijd, een Zwols initiatief, is een levensboek waarin verhalen en foto’s een plaats kunnen krijgen dat voor met name oudere mensen een ondersteuning kan zijn in het vertellen van hun levensverhaal aan bekenden en naasten. Het boek is een leidraad voor ieders persoonlijke levensloop, beginnend bij de geboorte en over uiteenlopende onderwerpen als familie, kind zijn, school, hobby’s, kleding en werk.Teksten, verhalen en gedichten kunnen erbij geschreven worden, maar er kunnen ook favoriete liedjes, recepten, foto’s of zelfgemaakt werk bijgeplakt worden. Vooral voor mensen die last krijgen van de ziekte Alzheimer kan een levensboek van grote waarde zijn. De muzikale ondersteuning bij dit bijzondere moment kwam van niemand minder dan de bekende zangeres Willeke Alberti. De nog altijd energieke Alberti zong enkele nummers uit haar repertoire en zong op verzoek ook nog een speciaal nummer voor een van de aanwezigen.

12-11-2009_reis_door_de_tijd_20.000ste_exemplaar_in_nw-haven_1.jpg

12-11-2009_reis_door_de_tijd_20.000ste_exemplaar_in_nw-haven_4.jpg

12-11-2009_reis_door_de_tijd_20.000ste_exemplaar_in_nw-haven_3.jpg
Willeke Alberti zong een verzoekje voor een van de aanwezigen…

12-11-2009_reis_door_de_tijd_20.000ste_exemplaar_in_nw-haven_2.jpg

12-11-2009_reis_door_de_tijd_20.000ste_exemplaar_in_nw-haven_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. leuk dat fotoos en verhalen uit de oude doos op deze manier bewaard blijven. een vluchtige blik door het achtergrond decor laat zien dat de ontvangsthal van de nieuwe haven er nog steeds zo uitziet als twintig jaar geleden. het zou en goed idee zijn om de boel er eens te renoveren en goed op te knappen (nieuw stukje asfalt voor de deur!)


  ⚠️ Meld

 2. Nou verdieping meld je alvast als vrijwilliger als ze beginnen om de boel op te knappen. Samen met je andere carnavals maten, leuke aktie voor de carnaval, geld inzamelen en dan samen de schouders er onder.


  ⚠️ Meld

 3. een vluchtige blik door het achtergrond decor laat zien dat de ontvangsthal van de nieuwe haven er nog steeds zo uitziet als twintig jaar geleden. het zou en goed idee zijn om de boel er eens te renoveren en goed op te knappen (nieuw stukje asfalt voor de deur!)

  Door verdieping, op 13 november 2009 om 07:54

  Dat zou pas verspilling zijn, de nieuwe Nieuwe Haven staat er net 2 jaar 😮


  ⚠️ Meld

 4. goed plan en ik draag de vrijwilligers beweging dan ook een warm hart toe. Edoch, zou het voor mijn gewrichten beter uitkomen om deze actie op de zomerdag uit te voeren


  ⚠️ Meld

 5. Verdieping De Nieuwe Haven ziet er echt geweldig uit hoor je bent in de war met de Oude Nieuwe Haven.Volgens mij is dit wel een heel vluchtige blik geweest die je geworpen hebt.


  ⚠️ Meld

Reageer