Het weer: bewolkt

Zwolle – Vrijdag trekt het regengebied in de ochtend vanuit het westen landinwaarts. In de middag valt er soms wat motregen. De bewolking blijft overheersen. Met een fors in kracht toenemende zuidelijke wind wordt zachte lucht aangevoerd. Het kwik loopt op naar circa 14 graden.

12-11-2009_weerfoto_hanzeland.jpg
Hanzeland

De nacht van vrijdag op zaterdag staat in het teken van een stevige wind. Deze blaast uit volle borst lucht uit het Middellandse Zeegebied naar onze contreien. Het kwik blijft steken bij een graad of 12, zodat de kans op gladheid nihil is. Het weekend staat in het teken van opdringerige oceaandepressies. Vooral op zaterdag is het onstuimig met aan zee kans op storm. Boven land waait het ook stevig door en kunnen de windstoten hinder opleveren. Het onaangename weerbeeld wordt gecompleteerd door een hoge regenkans. Pluspunt is de temperatuur die met 13 graden hoog is voor de tijd van het jaar.

Zondag komt de atmosfeer enigszins tot bedaren. De wind neemt gas terug, maar op een droge dag hoeven we waarschijnlijk niet te rekenen. Vooral aan zee vallen er in de loop van de dag buien, die mogelijk vergezeld gaan van onweer. Ook is de aangevoerde lucht wat frisser, waardoor het kwik rond de 11 graden blijft steken.

Volgende week houdt het sterk wisselvallige weer aan. Het blijft vrij zacht voor de tijd van het jaar, maar depressies weten ons land met het grootste gemak te vinden. De kans op langdurige regen of een windrijke dag is dus groot.

Artikel delen:

Reageer