Opening Cruyff Court Holtenbroek

Zwolle – Aan de Palestrinalaan in de wijk Holtenbroek wordt woensdag 18 november het  Cruyff Court van Zwolle officieel geopend. Het moderne ‘trapveldje’ is onder meer op verzoek van de bewoners aangelegd. De hele dag zijn er op en bij het Cruyff Court allerlei (sportieve) activiteiten.

Naast het Cruyff Court wordt die dag ook een nieuwe speelvoorziening voor de buurtkinderen geopend. Beide aanwinsten liggen op het grasveld op de hoek van de Bellinistraat en de Palestrinalaan. Samen met de Stichting Cruyff Courts KNVB velden heeft de gemeente Zwolle voor die plek gekozen. Buurtbewoners en wijkwerkers hebben via het project Samen Gaan Voor De Palestrinalaan om de komst van het Cruyff Court gevraagd. De verwachting is dat het sportveld en de speeltuin een belangrijke ontmoetingsplek wordt voor de buurtbewoners. Het belooft woensdag 18 november een feestelijke en sportieve dag te worden. Bekende voetballers als Jaap Stam, Erik Botteghin en Dominggus Lim-Duan hebben hun medewerking al toegezegd. ‘s Ochtends vanaf 10.30 uur is er een voetbaltoernooi voor basisscholieren uit Holtenbroek.

Om 13.00 uur opent wijkwethouder Gerrit Piek de nieuwe speelvoorziening officieel.

Een kwartier later volgt de officiële opening van het Cruyff Court door sportwethouder Janco Cnossen en de gedeputeerde Gert Ranter van de provincie Overijssel. Daarna wordt er een voetbalwedstrijd gespeeld door spelers van FC Zwolle en kinderen uit Holtenbroek. ‘s Middags zijn er tot 17.15 uur nog diverse sportactiviteiten op en rond het Cruyff Court.

Sport Service Zwolle gaat samen met onder meer FC Zwolle en Travers vaker gebruik maken van het Cruyff Court om sportieve en sociale activiteiten voor de buurt te organiseren. De officiële naam van het sportveld wordt Cruyff Court FC Zwolle-veld.

Artikel delen:

Reageer