Zwolle klaar voor finale Bartjens Rekendictee

Zwolle – De 70 beste en snelste rekenaars van de landelijke internetvoorronde doen mee aan de finale van het Bartjens Rekendictee op vrijdag 20 november in Hogeschool Windesheim, Zwolle. Zij nemen het op tegen 40 middelbare scholieren, 14  pabostudenten en 20 prominenten en sponsoren. De winnaar van het zesde Bartjens Rekendictee ontvangt een spellenpakket, het glazen Stentor telraam en een arrangement van Librije’s Hotel.

De 140 grootste rekenaars van Nederland kunnen aan de slag met veertien rekenopgaven van hoog niveau. Dit gebeurt onder leiding van presentator Marjolein Kool, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’. Tevens is zij zondag 15 november te zien in het programma Lieve Paul, dat op Nerderland 1 zal worden uitgezonden. Hier zal zij o.a. ingaan op het Bartjens Rekendictee. Jan Terlouw, de oud-politicus en schrijver fungeert tijdens de finale van het Bartjens Rekendictee als juryvoorzitter.

VVV Irischeque of ‘Bartjens hotelarrangement’

Het internetdictee was dit jaar van 1 oktober – 1 november ‘online’ op maar liefst 14 websites van regionale (GPD)dagbladen, waaronder De Stentor, Dagblad De Pers en op de website van RTV Oost. Ruim 7000 mensen hebben deelgenomen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dit geeft aan dat rekenen leeft onder de bevolking van jong tot oud. De 70 beste en snelste internetters konden naast een felbegeerde finaleplek kiezen voor een VVV Irischeque of het ‘Bartjens hotelarrangement’. Bilderberg Grand Hotel Wientjes en het Mercure Hotel heten de finaledeelnemers van harte welkom in Zwolle.

Spellen en trofees

De voorronde op middelbare scholen en pabo’s heeft plaatsgevonden van 4  t/m 11 november.

De scholieren en studenten hebben zich gebogen over 10 pittige sommen. De winnaar(s) van de deelnemende scholen ontvangen behalve een finaleplaats ook een leuk spel en een trofee als aandenken, mogelijk gemaakt door RTV Oost.

Finaleprijzen
In de finale strijden scholieren en pabo studenten om fantastische prijzen. Zo gaat de beste scholier naar huis met een prestigieus wiskundezomerkamp van de Leidse Universiteit. Aangeboden door Wegener Nieuwsmedia. De beste pabo student krijgt een geheel verzorgde dag met 8 personen naar het grootste  Science Center van Nederland: NEMO te Amsterdam. Aangeboden door VTB-Professional.

De zesde editie van het rekendictee is georganiseerd door Zwolle Marketing in opdracht van Stichting Bartjens Rekendictee. Deze stichting heeft als doel rekenen op een vermakelijke, spannende manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Gezien het enthousiasme dat leeft onder de deelnemers ‘rekent’ de organisatie volgend jaar op nog meer landelijke belangstelling.

Bartjens Rekendictee 2009 is mogelijk gemaakt door de Stentor, Hogeschool Windesheim, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, NOVRWO, Kennisnet/Ict op school, Waanders uitgevers, drukkers en boekverkopers, Promettheus, VTB Professional, Freudenthal Institute, Hogeschool Utrecht, Van Gorcum, RTV Oost, Librije’s Hotel, 999 games en Zwolle Marketing.

Artikel delen:

Reageer