Ronald Mulder brons bij wereldbeker Heerenveen

Heerenveen – De Zwolse schaatser Ronald Mulder heeft vrijdagmiddag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen een prestatie van formaat gereden. Met een persoonlijk record van 35,07 seconden schaatste de Zwollenaar naar brons op de 500 meter. Het zilver was voor de Amerikaan Fredricks (35,00). De Japanner Nagashima zegevierde met de winnende tijd van 34,98.

"Dit is helemaal fantastisch. Dit was een goede race, alles klopte", zei Mulder, die een grote stap zette op weg naar de Olympische Spelen. "Ik ben dit jaar eerder gestopt met skeeleren en nu zit ik gewoon echt bij de top", aldus de succesvolle Zwollenaar. Ex-Zwollenaar Erben Wennemars was in de B-divisie de snelste op de 1500 meter. De rijder van TVM noteerde in Thialf een tijd van 1.47,49 en bleef daarmee in een direct duel de Amerikaan Trevor Marsicano (1.47,60) voor. Dankzij de overwinning promoveert Wennemars weer naar de A-divisie.

De tweelingbroer van Ronald Mulder, Michel Mulder, eindigde in de B-divisie als derde op de 500 meter. Hij finishte na 35,72 seconden, de zege in die groep ging naar Fangyi Liu uit China die de tijd na 35,52 stilzette.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer