Feestavond voor Westenholte

Zwolle – In het Anker, het wijkcentrum van Westenholte, vond vrijdagavond een feestavond plaats. De avond was nog een toegift na deelname aan het project wijkbudgetten.

13-11-2009_superleuke_feestavond_in_het_anker__las_paljas__4.jpg

Het project wijkbudgetten slaat in geheel Zwolle aan. Het is een voorbeeld van hoe we samen de stad kunnen maken: de wijkbewoners doen het zelf, maar de gemeente kan net dat zetje geven dat nodig is om een plan tot uitvoer te brengen. Zo’n 200 enthousiaste wijkbewoners waren met wethouder Kenkhuis vrijdag aanwezig om samen te zijn en naar muziek van onder andere Las Paljas te luisteren. Las Paljas is de enigste amusementsgroep in Zwolle. Met 14 personen spelen ze voor een doelgroep ouderen, en zieken etc. De Zonnebloem, Het Rode Kruis, Anbo zijn b.v groepen waar ze vaak spelen van Heerenveen tot Lochem en heel veel in de Zwolse tehuizen natuurlijk. Ome Jan Streuurman is met zijn 92 jarige leeftijd nog vaak van de partij. 16 nov is hij zelfs 70 jaar getrouwd. De muzikale clown (HIJ bespeelt 15 instrumenten). Francesco is ook de leider van het gezelschap.

13-11-2009_superleuke_feestavond_in_het_anker__het_orkest_5.jpg

13-11-2009_superleuke_feestavond_in_het_anker__organisator_wiechert_met_h_kenkhuis_1.jpg

13-11-2009_superleuke_feestavond_in_het_anker__vermakelijke_momenten_2.jpg

Hij schrijft niet alleen teksten maar ook de muziek, zoals b.v IJsselland, Nordic Walking en de Scootmobiel. Zjn dochter Angelique v.d Horst is sinds kort ook bij de club en speelt samen met haar vader o.a op de xylofoon. Zangeres Kitty Jurgens zingt naast moderne nummers ook als Tante Proet een medley van Indonesische liedjes net als Wieteke van Dordt. De avonden worden aan elkaar gepraat door Wichert aan het Rot, die ook deze avond mede organiseerde en bijzonder verrast was dat er zo massaal was gereageert op de uitnodiging, want de avond was vrij van entree en de mensen kregen gratis koffie en een drankje. Dat het verenigingsleven in Westenholte leeft liet Wichert blijken door mee te delen dat De Carnavalsvereniging Knienenbelters de zaal versiert hadden en de toneel vereniging De Voorst zorgden voor de verlichting.

13-11-2009_superleuke_feestavond_in_het_anker__staande_ovatie__6.jpg

13-11-2009_superleuke_feestavond_in_het_anker__hr_streuman__70jr_getrouwd__3.jpg

Artikel delen:
Reacties 8

Reageer