Top 5 kandidatenlijst Solidara Zwolle benoemd

Zwolle – Op 3 maart 2010 kunnen de Zwollenaren hun stem uitbrengen op de sociaal progressieve partij Solidara. De partij is opgericht door Düzgün Yildirim, die bijna 12 jaar actief raadslid was in onze stad. Bijgelovig is hij niet, want op vrijdag 13 november kwam in wijkcentrum de Enk de ledenvergadering van Solidara Zwolle bijeen. Onderwerpen op de agenda waren het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle en de kandidatenlijst.

fototop5solidarazwolle.jpg
Jan Boelens met zijn team van vrouwen. V.l.n.r.: Anneke van Snick-Kamerman, Jan Boelens, Trudy Kistemaker-Heetjans, Corinne Plattel en Margriet Twisterling…

Het grootste deel van de avond werd gesproken en gedebatteerd over de standpunten in het verkiezingsprogramma. Allerlei belangrijke onderwerpen, zoals het vergroten van de betrokkenheid van burgers bij besluiten, de gekozen burgemeester, ondersteunen van jongeren bij het vinden van stageplaatsen en werk, kansen op werk voor iedereen vergroten, armoedebestrijding, voldoende betaalbare woningen bouwen, bereikbaarheid van de stad verbeteren, behoud van groen, uitbreidingslocaties vaststellen en nog veel meer, kwamen op tafel. De aanwezige leden toonden grote betrokkenheid bij het wel en wee van de toekomst van Zwolle en haar bewoners. Uiteindelijk werd afgesproken dat het programma op detailniveau nog wordt verfijnd op enkele onderdelen. Het programma wordt vóór 1 december definitief vastgesteld door de raadsfractie, besliste de vergadering.

Daarna werden de kandidaten voor de kieslijst voorgesteld en benoemd.
1. Jan Boelens (65, gepensioneerd vakbondsman) werd unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de campagne. Jan kan niet tegen onrecht en wil zich inzetten voor het versterken van de onderlinge solidariteit in de samenleving. Ouderen, zorg en onderwijs zijn onderwerpen die Jan enorm beroeren.
2. Op nummer 2 werd Trudy Kistemaker-Heetjans (62) gekozen. Zij is thans raadslid in de gemeenteraad van Zwolle en zet zich al jaren actief in voor de samenleving op vele facetten.
3. Corinne Plattel (36, personal coach) werd gekozen op nummer 3. Corin wil zich actief inzetten voor bijstandsgerechtigden en de wet Werk en Bijstand.
4. Op nummer vier Anneke van Snick-Kamerman (58). Mensen kennen Anneke als actief wijkbewoonster van Assendorp. Zij zet zich al jaren in met de vereniging Vrienden van Assendorp voor een leefbare woonomgeving. Bestuurlijke en ruimtelijke onderwerpen hebben de warme aandacht van Anneke.
5. Op nummer vijf staat Margriet Twisterling (44, zelfstandig ondernemer). Margriet was raadslid en fractievoorzitter van de SP in Zwolle van juni 2000 tot oktober 2007. Omdat de combinatie van een eigen bedrijf en haar gezin onvoldoende tijd biedt, is zij blij met de positie op nummer 5. “Ik heb het raadswerk altijd als bijzonder verrijkend ervaren. Wanneer we vijf zetels halen kunnen we het werk dusdanig verdelen, dat ik het goed kan combineren met werk en privéleven”, aldus Margriet.

De Zwolse afdeling koos tot lijstduwer Düzgün Yildirim (46), senator, fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel en partijleider van Solidara. Düzgün: “Wij gaan voor echte solidariteit in Zwolle. Met arm en rijk, zwart en wit, jong en oud.”
De complete kieslijst wordt binnenkort gepubliceerd.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Jan Boelens staat op 1 een gepesioneerde ,voor een jonge partij, ik hoop dat hij de belangen van ouderen goed zal verdedigen als hij tenminste in de raad komt.Hoeveelste partij is dit vanYildirim?????


  ⚠️ Meld

 2. Solidara
  Niet direct zo negatief heeft u zich wel eens afgevraagd wat de z.g. ,,grote partijen” voor de burgers van Zwolle hebben gerealiseerd?


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk ook niet dat ze kansloos zijn,maar al die kleine partijen in de gemeenteraad maakt het er niet gemakkelijker op.1 grote Zwolse partij is nog steeds wel een droom voor mij,maar ik besef dat dromen vaak bedrog zijn.Ik moet wel realistisch blijven.


  ⚠️ Meld

 4. Natuurlijk is het een droom om 1 grote partij in Zwolle en landelijk te verkrijgen, maar laten dan vooral de kleinere partijen de luis in de pels zijn van de z.g. grotere!


  ⚠️ Meld

Reageer