CSV ’28 slikt bittere pil in Vroomshoop

Vroomshoop – Trainer Arnie Pot moest in de aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen koploper Vroomshoopse Boys, heel wat puzzelwerk verrichten. Door blessures en de Mexicaanse griep kon hij deze middag n.l. op vijf basisspelers geen beroep doen. CSV ’28 begon daardoor tegen de koploper met Elvin Matuankotta als diepe spits, die van de zijkanten steun zou krijgen van Jeroen Soppe en Patrick Speetjens. Het kwam er nauwelijks van.

CSV startte veel te bang en met het nodige onbegrip tussen de linies. Dat leverde de Boys al direct een paar mogelijkheden op. De fysiek sterke spits Remco Maneschijn schoot tegen Peter Smit op en ook het schot van middenvelder Harold Kivits, even later, wist Smit te pareren. Het spel van CSV bleef onsamenhangend en er ging ook weinig dreiging van uit en vooral de verdediging gaf veel te veel ruimte aan de gevaarlijke aanvallers Prins en Bos. Na een half uur kwam verdediger Edgar Dolleman in de ploeg voor Kai Renwarin, die een ongelukkige partij speelde tegen de handige Dirk Prins.

Maar alle goede plannen konden een minuut later gewijzigd worden. Berry van Leijen werd door twee spelers “in de tang genomen” waarbij hij een aanslag op zijn enkels onderging. In een reflex maakte hij een schoppende beweging en kon met rood het veld af. Vanaf dat moment was de gastheer die het wedstrijdbeeld bepaalde. Al helemaal, toen vervolgens bij Vroomshoop Tim van der Kolk als vierde aanvaller in de ploeg kwam voor een verdediger en het wachten was op het eerste doelpunt. Dat kwam voor de thee nog niet, al was Maneschijn er heel dichtbij, toen hij in het strafschopgebied met een omhaal leek te gaan scoren, maar Peter Smit redde fraai. Na de rust hetzelfde beeld. Vroomshoopse Boys oppermachtig en CSV sporadisch in de tegenaanval. Slechts een enkele keer kwam CSV voor het doel van Meinderink, maar toen Mayken Stolte dan eens een goede voorzet produceerde, en CSV voor het eerste wat gevaarlijker werd, liet Jeroen Soppe het afweten, door over de bal heen te maaien. De volgende minuut keek CSV wel tegen een achterstand aan toen de ingebrachte Tim van der Kolk een voorzet van Prins doeltreffend afrondde (1-0). Na een kwartier moest CSV ook nog doelman Peter Smit missen, die met een knieblessure naar de kant moest. CSV wilde het nog één keer proberen en was daarbij bijna succesvol! Elvin Matuankotta kapte zijn directe tegenspeler Stefan Slot uit en zijn geplaatste schot (overigens het enige CSV-schot op doel in de hele wedstrijd!) in de rechter bovenhoek werd door een fabelachtige redding van keeper Meinderink onschadelijk gemaakt. Even later was het definitief gebeurd toen Christiaan Bos de bal uit een voorzet in één keer raakte en reservedoelman Ronald van Bekkum het nakijken gaf (2-0). Het werd nu prijsschieten op het doel van CSV, waarbij Edgar Dolleman nog een keer de bal van de lijn haalde en Ronald van Bekkum met enkele goede reddingen erger voorkwam. Maar een kwartier voor tijd was van Bekkum kansloos, toen Maneschijn eindelijk succes had na (weer) een goede voorzet van Prins. Meerdere kansen bleven onbenut voor Vroomshoop, maar in blessuretijd kon Tim van der Kolk toch nog zijn tweede doelpunt van deze middag laten aantekenen (4-0).

Door deze terechte overwinning is koploper Vroomshoopse Boys bij CSV ’28 wellicht definitief uit beeld geraakt.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit (59. Ronald van Bekkum)Achter: Berry van Leijen, Matthijs Kremer, Han Stolte en Kai Renwarin (31. Edgar Dolleman)Midden: Raoul Hukubun, Mayken Stolte en Mikel van der Vegt.Voor: Patrick Speetjens, Elvin Matuankotta en Jeroen Soppe (79. Oumar Sylla)Maurits Vermeulen

Artikel delen: