VV Berkum wint verrassend bij medekoploper

Assen – Berkum heeft zich uitstekend hersteld van het debakel tegen Genemuiden van vorige week. De 0-4 overwinning krijgt extra glans door de wijze waarop een geconcentreerd spelend Berkum deze zege heeft behaald tegen een team dat  ondanks de hoge nederlaaag tot de betere teams in de Hoofdklasse C behoort.

De eerste twintig minuten waren voor ACV. De Assenaren zetten Berkum voetbal goed onder druk en hadden reeds na 4 minuten de leiding kunnen nemen. 10 minuten later had de gevaarlijke Jan Hooiveld de 1-0 op de voet, maar hij strandde op het laatste moment op Mathijs Bouwhuis. In de 24e minuut kwam Berkum, gezien het wedstrijdbeeld op dat moment, verrassend aan de leiding. Een uitstekende, messcherpe counter via meerdere schijven werd door Pascal Diender doeltreffend afgerond (0-1).  De beslissende assist was van Randy van der Weide die deze middag zijn beste wedstrijd voor Berkum speelde. Hij kapte een tegenstander slim uit en legde vervolgens de bal panklaaar voor Pascal Diender die goed afwerkte. Tien minuten later had Marc van der Meulen de marge kunnen vergroten,  toen hij door zijn Chris broer in stelling werd gebracht. Zijn vlammend afstandsschot miste echter de nodig precisie.

ACV probeerde nog voor rust op gelijke hoogte te komen, kon echter. ondanks een optische overwicht de Berkum-defensie niet meer echt in verlegenheid brengen.

Nadat de rust moest ACV komen en iets meer risico’s nemen, hetgeen Berkum in de kaart speelde. Nadat in de 51e minuut een foutje van  Mathijs Bouwhuis met een sisser afliep (de bal belandde op de lat)  scoorde Berkum opnieuw uit een counter de bevrijdende 0-2. Randy van der Weide kopte een lange bal ter hoogte van de middellijn goed door, waardoor Chris van der Meulen vrije doortocht naar het ACV-doel kreeg en beeerst af kon werken.

Berkum kreeg nu steeds meer ruimte en ACV had geluk dat Chris van der Meulen in de 73e minuut niet de defintieve knock-out uitdeelde.  Deze volgde 8 minuten later door Randy van der Weide die zijn goede spel met een prima treffer bekroonde (0-3).  Het pleit voor ACV dat het deze wedstrijd sportief uitspeelde en zich niet  leiden door tot acties die uit frustratries voortkomen.

In de 84e minuut werd het zelfsnog 0-4 door hard afstanddschot van Pascal Diender. Jean Paul Ndizeye had in de 87e minuut nog meer zout in de wonden kunnen strooien, toen hij in vrije positie in de handen van de  ACV-goalie kopte.

Resumerend kan men stellen dat Berkum na de domper van vorige week een enorm belangrijke overwinning boekte. Postief is ook dat voor het eerst in de competitie de ‘nul’ werd gehouden. Dat bovendien nog vier keer werd gescoord tegen een team dat tot vandaag in de Hoofdklasse C het geringste aantal tegentreffers had toegelaten is ook een positeif gegeven.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Gefeliciteerd mensen! Heeft Richard nog gespeeld?

  Mijn collega is voorzitter van de supportersclub van de mensen uit die saaie stad, o.a.:

  Het eerste had zaterdagavond een gezellige avond. Over Berkum werd niet gesproken.
  Normaal sta je na twintig minuten met 2-0 voor…… Nu kregen we echter het deksel op de neus.
  Niet getreurd we staan nog steeds hoog.  ⚠️ Meld

Reageer