Spelletjes spelen in de IJsselhallen

Zwolle – Zaterdag is de 18e editie van het Spellenspektakel in Zwolle begonnen. Het grootste spellenevenement van de Benelux, vindt dit weekend plaats in de IJsselhallen. Het Spellenspektakel biedt de mogelijkheid om actief kennis te maken met alle vormen van spellen spelen. Het Spellenspektakel kent vijf hoofdthema’s, namelijk bordspellen, familygames, braingames, interactieve spellen en fantasygames. De exposanten demonstreren en verkopen hun nieuwste spelen. Duizenden spelletjefanaten kwamen zaterdag naar Zwolle.

dsc06555.jpg

Op het evenement staan ‘unplugged’ spellen voor jong én oud centraal. Men vindt er spellen die gespeeld worden aan tafel en met elkaar! Op de stands van de Nederlandse- en internationale speluitgevers kunnen bezoekers aanschuiven en spelen met de leukste bordspellen. Op elke stand zijn speldemonstrateurs aanwezig die het spel graag uitleggen. Net een spel gekocht en uitproberen? Op het spelterras kan je zo aanschuiven. Heb je altijd al kennis willen maken met spannende rollenspellen, wargames en kaartspellen? Ook op het gebied van Fantasy kun je op het Spellenspektakel terecht! Daarnaast vinden er verschillende toernooien plaats waarmee mooie prijzen valt te verdienen. Voor de hele familie is er dus veel te doen! Van kinderspellen tot brain games, eenvoudig tot expert, je vindt het allemaal op het Spellenspektakel.

dsc06562.jpg

dsc06572.jpg 

dsc06636.jpg

Springkussen Speelparadijs

Naast het Spellenspektakel vindt op zaterdag en zondag ook het Springkussen Speelparadijs plaats. Hier kunnen kinderen zich uitleven op onder andere springkussens, reuze glijbanen en rodeo attracties, maar ook maken zij kennis met Oudhollandse spellen zoals reuze sjoelbakken. Leuk voor jong en oud! Bezoekers kunnen beide beurzen met één toegangskaart bezoeken.

dsc06558.jpg
 Voor de springkussens was minder belangstelling, maar dat publiek zat waarschijnlijk bij de intocht van Sinterklaas…

dsc06573.jpg

dsc06577.jpg

dsc06591.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het Spellenspektakel in Zwolle heeft ruim 8200 bezoekers getrokken. Dat zijn er minder dan vorig jaar maar de beurs was dit jaar ook kleiner van opzet. Ook was het evenement een dag korter.

    Vermoedelijk door de economische crisis waren er minder fabrikanten van spellen aanwezig op de beurs. Veel bezoekers in de Zwolse IJsselhallen lieten zich aan een tafel een nieuwe spel uitleggen.

    Een van deze spellen was Agricola, dat gaat over het dagelijks leven op een boerderij van eeuwen geleden. Het spel won de Nederlandse Spellenprijs. In Zwolle was Agricola geheel uitverkocht.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.