Prikactie Mexicaanse griep GGD regio Zwolle

Zwolle – De GGD IJsselland gaat in de weken 48 en 51 de vaccinaties verzorgen voor de halfjarigen tot en met 4-jarigen en de huisgenoten van baby’s van nul tot zes maanden tegen de Mexicaanse griep. Het besluit behelst baby’s en kinderen geboren op of na 24 november 2004 tot en met 22 mei 2009 en Huisgenoten van baby’s geboren op of na 23 mei 2009. GGD IJsselland voert deze vaccinaties uit in zijn werkgebied in week 48 en week 51.
In de week van 16 november ontvangen de ouders een oproep. De GGD heeft in Zwolle de locatie IJsselhallen Zwolle (Zwolle, Hattem, Heerde) op het oog. Risicogroepen ontvangen een uitnodiging. Gezinsleden van mensen met een zeer hoog medisch risico en gezonde zwangere vrouwen vanaf 13 weken, kunnen zelf contact opnemen met de huisarts. Risicogroepen die buiten de GGD vaccinatiecampagne vallen en contact moeten opnemen met hun arts zijn: mensen met een medisch risico: iedereen die een oproep krijgt voor de jaarlijkse griepprik, met uitzondering van zwangeren in de eerste twaalf weken, personeel in gezondheidszorg met mogelijk direct contact met patiënten uit medische risicogroepen: gezonde 60-plussers, gezonde vrouwen die dertien weken of langer zwanger zijn, gezinsleden van mensen met een zeer hoog risico op ernstige ziekte en sterfte door griep. Voor vragen: 038-4281656 of griepvaccinatie@ggdijsselland.nl.

Voor de meest gestelde vragen en de meest recente informatie over Nieuwe Influenza A (H1N1) kunt u terecht op www.grieppandemie.nl. Dit is een gezamenlijke website van het RIVM, VWS en Postbus51.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Had net gister op het algemene log geschreven dat ik het beleid nogal ‘vreemd’ vind:

  Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u vraagt of medewerkers van een kinderdagverblijf en uw dochter, die geboren is op 27 mei 2009, in aanmerking komen voor het vaccin tegen de Nieuwe influenza A.

  Medewerkers van kinderdagverblijven of cr?ches krijgen geen vaccinatie aangeboden. Vaccinatie wordt aangeboden aan zorgpersoneel met direct contact met de medische risicogroep. Medewerkers van kinderdagverblijven of cr?ches zijn geen zorgpersoneel.

  Kinderen die zijn geboren op of na 23 mei van dit jaar zijn geboren worden niet opgeroepen. De huisgenoten van kinderen die op of na 23 mei 2009 zijn geboren ontvangen wel een oproep, om zo de kleine kinderen te beschermen.

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  mevr. X

  Publieksvoorlichter Postbus 51 Informatiedienst

  Kortom: omdat onze dochter nog geen half jaar is krijgt zij geen prik, dus moeten wij ons – als ouders – laten inenten om haar te beschermen.
  Nu is echter zo dat zij ook het kinderdagverblijf bezoekt, maar haar verzorgsters daar krijgen geen prik omdat zij geen zorgpersoneel zijn…
  Verder wordt onze dochter 4 dagen na de peildatum wel een half jaar, maar blijkbaar kan zij niet die 4 dagen later alsnog de prik krijgen…


  ⚠️ Meld

 2. Dat is nu juist ook de reden dat ik mijn zoontje van 1,5 jaar thuis houd. Op het KDV is de grootste kans op besmetting!
  Gelukkig heb ik de luxe om het met vrije dagen op te vangen totdat hij over enkele weken volledig is ingeent.


  ⚠️ Meld

Reageer