Het weer: buiige regen

Zwolle – Deze zondag neemt de bewolking vanuit het zuiden snel toe en volgt er buiige regen. De meeste neerslag val aan zee en kan vergezeld gaan van een klap onweer. Het is zacht met temperaturen rond de 10 graden en er staat een matige zuidelijke wind.

15-11-2009_weerfoto_ijsselbrug.jpg

Vanmiddag trekt de neerslagzone naar het noorden weg. Alleen aan zee moet nog rekening worden gehouden met een bui. Dit betekent helaas niet dat het uitgebreid opklaart, want de aangevoerde lucht is vochtig. Alleen het zuidoosten van het land kan wellicht even een verlegen herfstzonnetje verwelkomen. Het is nog steeds zacht met temperaturen die oplopen naar circa 12 graden. De zuidenwind trekt iets aan en wordt in het westelijk kustgebied even krachtig, 6 Bft. Vanavond zijn er een paar opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Alleen boven het relatief warme Noordzeewater kan zich een bui vormen die de kustprovincies binnentrekt. Later in de nacht wordt de bewolking vanuit het zuiden dikker, maar de eerste regen bereikt ons pas in de vroege ochtend. De nacht verloopt zacht met temperaturen die dalen tot een graad of 8.

Morgen staat het weer in het teken van een frontpassage. Vanuit Belgie trekt bewolking en regen ons land in. Tijdens de ochtendspits regent het in de zuidelijke provincies. Het noorden, waar eerst nog een paar opklaringen zijn, komt tegen de middag aan de buurt. Gemiddeld valt er 3-5 mm neerslag. Later op de dag wordt het vanuit het zuiden droger, maar waarschijnlijk krijgen we de zon in de middag niet meer te zien. Wel is het zacht met temperaturen die oplopen naar een graad of 13. De hoge temperaturen worden mede mogelijk gemaakt door een naar het zuidwesten draaiende wind die flink aantrekt.

Dinsdag is het vrij rustig. Eerst zijn er een paar opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuiden weer toe op nadering van een front. De dag die fleurig start, eindigt dus grijs met wat lichte regen. De temperaturen trekken zich niks aan van het wisselvallige weerbeeld en zijn onverminderd hoog voor de tijd van het jaar.

De rest van de week zien we dat actieve depressies brutaler worden en voor een aantrekkende wind zorgen. Met de regenkansen lijkt het voorlopig mee te vallen. Alleen op vrijdag zorgt een passerend front voor een aantal millimeter regen. De temperaturen stijgen overdag met gemak naar boven de 10 graden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Idd mooie spiegelingen, de elementen water en lucht én …. niet onbelangrijk “de brug”. Niet zomaar de IJsselbrug, maar ook de brug tussen 2 provincieën.


    ⚠️ Meld

  2. Misschien ook eens een idee om de spoorbrug ernaast eens goed vast te leggen, die zal er nu de nieuwe brug gebouwd wordt niet lang meer zijn denk ik he?


    ⚠️ Meld

Reageer