Be Quick vecht voor punt tegen Harkemase Boys

Zwolle – Een punt tegen Harkemase Boys: het is iets waar je vooraf voor tekent. Maar toch staan de roodzwarte gezichten in de zure stand als de scheidsrechter om kwart over vier de wedstrijd beëindigt. Op basis van de tweede helft zit er meer in, maar het is dan wel een selectieve teleurstelling. De ploeg uit Friesland heeft voor de rust genoeg mogelijkheden gehad om de wedstrijd in het slot te gooien.

bequickharkema1.jpg
Foto: B. Huisman

Door de schorsingen en blessures ziet vooral de verdediging van Be Quick er deze middag anders uit dan we gewend zijn. De backposities zijn ingevuld met Harvey Bischop op links en Jason Huisman op rechts. In het centrum staan Joram Hendriks en Fatih Eroglu. Op het middenveld en voorin heeft trainer Rodenhuis geen verrassend namen in het veld gebracht. Enkele honderden toeschouwers zien op een winderige middag dat de eerste kans van de middag voor Harkemase Boys is. De bal suist echter net aan het hoofd van Barto voorbij. Na dit sterke begin van Harkema komt Be Quick toch weer even wat beter in het spel. Het degelijke Harkema heeft af en toe moeite met technisch vaardige spelers als Hoep en Gwedelidze.

Na het eerste kwartier is het echter Harkema wat de klok slaat. Bij diverse corners ziet de Be Quick defensie er niet goed uit. En de ploeg zwijnt als Van der Meulen (19e minuut) de bal op het houtwerk schiet.

In de 31e minuut raakt Be Quick dan toch door het geluk heen als Martijn Barto de 0-1 weet aan te tekenen. Dat het niet erger wordt dan 0-1 dankt Be Quick mede aan keeper Koornberg.

Maar een 0-1 ruststand biedt kansen en Be Quick grijpt die na de rust. Het speelt wat meer gegroepeerd en het krijgt grip op de wedstrijd. Zelfs met een klein overwicht. Goed is het lang niet altijd. Nadat Van der Wey voor Harkemase Boys dé kans op 0-2 heeft gemist, komt Be Quick in de 57e minuut toch langszij. Het is Patrick Hoep die een vrije trap via de paal in het doel schiet: 1-1.

Na de gelijkmaker blijft Be Quick vechten voor een beter resultaat en heeft het het betere van het spel. De kansen voor Harkemase Boys worden in deze fase steeds spaarzamer, maar Be Quick komt niet meer toch scoren. Invaller Danny van Dijk van Harkemase Boys krijgt van scheidsrechter O’Neil nog een rode kaart voor een slaande beweging richting Nejim el Ataoui en kan inrukken. Het is dat Saba Gwedelidze het meedogenloze karakter van een spits mist, anders schiet hij de bal in de 89e minuut niet zo frivool tegen de paal. Het is in feite dé grootste kans van de wedstrijd, maar Harkema komt met de schrik vrij.

Be Quick pakt een punt door te blijven vechten. Het is iets waar we de laatste jaren niet altijd mee verwend zijn geweest. Het is bovendien een terecht punt gezien het spelbeeld over 90 minuten. Dat veel toeschouwers het arbitrale trio de Zwarte Piet willen toeschuiven is te gemakkelijk. De scheidsrechter speelde zeker niet voor Sinterklaas richting een van beide ploegen.

Nejim el Ataoui: "In de eerste helft mag je niet mopperen dat Harkema maar een keer scoort. Na de rust zit er meer in en dus voel ik me toch niet helemaal tevreden. Je wilt altijd winnen. en het is vreselijk jammer dat we vlak voor tijd op de paal schieten. De scheidsrechter? Die heeft verder goed gefloten en valt niets te verwijten."

Assistent-trainer Marino Promes: "Harkemase Boys is een sterke ploeg en zeker voor de rust kwamen we steeds te laat. Na de rust hebben we compacter gespeeld en toen ging het een stuk beter. We pakken een punt en dat is een goed resultaat tegen Harkemase Boys."

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Helemaal niet slecht
    Een punt pakken tegen een star team als Harkemase boys is zeker niet slecht. Was dit overigens hetzelfde team als waar Feyenoord een tijdje terug tegen speelde?


    ⚠️ Meld

Reageer