FraterFilmFestival Zwolle

Zwolle – De Zwolse folkband Blue Dew heeft een spannende tijd achter de rug. Nadat vier jaar geleden de verhaallijn voor het project Little Whisky Child in Polen tot stand was gekomen, was het afgelopen vrijdag de dag dat het film- en muziekproject in Zwolle in première ging tijdens de start van het FraterFilmFestival. Omdat de voorstelling vrijdag al snel uitverkocht was volgde er zondagavond een extra optreden.

blue_2.jpg

Een bijzonder project. Het is een negentig minuten durende film met livemuziek en een verhaal. De vier leden van de band en ruim tachtig figuranten spelen de personages. De opnames vonden o.a. plaats op diverse Zwolse locaties, Stavoren en op het Zweedse eiland Orust. Aan het einde klappen voor de film? Dat kon in dit geval! Blue Dew geniet nationale bekendheid dankzij haar bijzondere voorstellingen waarin de band muziek, verhalen en beelden combineert. Het FraterFilmFestival beleefde de afgelopen drie dagen de vijfde editie en dat jubileum werd uitgebreid gevierd in verschillende ruimtes van Filmtheater Fraterhuis en Odeon. Het Film Festival kent traditioneel een intrigerende mix van landelijke voorpremières en themafilms. 35 stuks in totaal. Dit jaar was één van de thema’s de regio: met lokale films, regisseurs uit de omgeving van Zwolle en met een programma vol regionale elementen. Little Whisky Child paste prima in dat thema!

blue_3.jpg
Acteur, muzikant en verhalenverteller John Beumer…

blue_4.jpg

‘Little Whisky Child’ vertelt het verhaal over drie broers die het Ierse eiland Aran Mhor verlaten. Aran Mhor is een klein eiland waar de Ieren leven van de visvangst. De dagen gaan er voorbij met het teren van boten, het knopen van netten en drogen van vis.

blue_1.jpg 

’s Avonds komt de whisky op tafel. Dan wordt er muziek gemaakt, gezongen, gedanst en gedronken. De drie broers, Bill, Louis en Drew, hebben gehoord van de Amerikaanse drooglegging en hun vader heeft hen verteld hoe er in de familie volgens een oud recept whisky wordt gestookt. Bill, Louis en Drew besluiten naar Amerika te gaan. Ze verdienen geld met het smokkelen van illegaal gestookte whisky. Maar de broers raken ook betrokken bij de teloorgang van een aan drank verslaafde moeder en spelen een belangrijke rol in het leven van haar dochtertje. Een meisje dat vermangeld dreigt te raken tussen de talrijke problemen van de volwassenen.

Meer informatie: www.bluedew.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer