Dames Be Quick’28 pakken drie punten in Kerkrade

Kerkrade – Na de nederlaag van vorige week tegen ’t Zand vertrokken de dames van Be Quick’28 vol goede moed naar het verre Kerkrade waar de wedstrijd tegen RKTSV op het programma staat. Vanwege wat oponthoud onderweg begint, in overleg met de tegenpartij, de wedstrijd een kwartier later.

Om 15.15 uur wordt afgetrapt. Bijna meteen na de aftrap ziet de scheidsrechter een overtreding van RKTSV. Lianne Bouwmeester eist de vrije trap op vanaf de linkerzijde. De bal belandt bij de tweede paal en wordt door goed inlopen van Ellen Marissink in het doel gekopt; 0-1. Al snel blijkt dat er nog een derde, zeer bepalende partij, zich in de wedstrijd mengt, namelijk de wind. Dit neemt niet weg dat toch veel ballen door de lucht worden verwerkt. Het spel speelt zich de eerste helft met name op de helft van Be Quick af. RKTSV creëert een aantal goede aanvallen maar deze resulteren niet in doelpunten. Bij een aanval van Be Quick ziet de scheidsrechter weer een overtreding. Lianne Bouwmeester neemt ook deze vrije trap. De keepster van RKTSV zit hier niet goed bij, waardoor Floranne van de Broek de 0-2 kan binnenglijden.

Het spel is zeer fysiek waardoor de scheidsrechter genoodzaakt is in de eerste helft twee gele kaarten uit te delen. Een kaart voor een RKTSV speelster en in de laatste minuut krijgt Anneloes Kock geel omdat ze bij een vrije trap van RKTSV het spel ophoud door voor de bal te blijven staan.

In het begin van de tweede helft is het nog steeds RKTSV dat het meeste druk uitoefent en komt een aantal keren gevaarlijk bij het doel van Be Quick. Een één op één poging strandt door een goed optreden van Maxime Welten. Ook weet RKTSV een aantal afstandschoten af te vuren, maar deze missen het doel. Een bal raakt nog onderkant lat maar ook hier is Maxime er weer goed bij. Gaandeweg de tweede helft weet Be Quick toch meer grip op de wedstrijd te krijgen. Een corner wordt door Floranne van den Broek richting doel gekopt, maar wordt nog door een RKTSV-speelster van de lijn gehaald. Ook wordt nog een doelpunt afgekeurd, nadat Floranne buitenspel staat na een vrije trap die voor het doel wordt gegeven.

In de 72e minuut wordt Anneloes Kock gewisseld voor Jennieke van der Pol. Vier minuten later wordt Angenita Lemstra binnen de lijnen gebracht voor Suzanne Herpel. Lianne Bouwmeester stuurt Ellen Marissink de diepte in maar de bal wordt door de keepster van RKTSV onderschept. Toch blijft RKTSV druk uitoefenen en krijgen nog een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Het schot wordt direct gemikt op het doel. Maxime brengt ook hier weer redding en Karin Tersteeg weet de bal in tweede instantie helemaal weg te werken. Een van de laatste pogingen van Be Quick strand in de handen van de keepster van RKTSV, doordat Jenieke uitglijdt op een bal die door Ellen wordt doorgespeeld. Na een aantal minuten extra tijd fluit de scheidsrechter af en wordt de eindstand van de wedstrijd bepaald. Hoewel RKTSV het meeste grip had op de wedstrijd is het toch Be Quick die met drie punten huiswaarts keert.Kijk voor een video van de wedstrijd op: http://www.parkstadtopvideo.nl/Opstelling:
 Maxime Welten, Carin Bakhuis, Karin Tersteeg, Annelies Tuin, Sylvia Beekhuis, Suzanne Herpel (76. Angenieta Lemstra), Linda van Beekhuizen, Floranne van den Broek, Lianne Bouwmeester, Ellen Marissink, Anneloes Kock (72. Jenieke van der Pol).

Overige speelsters:
Kitty Oerbekke, Marjolein Jansen, Linda Bunt en Karin Luchies.

Kaarten
Geel: Speelster (RKTSV)
Anneloes Kock (Be Quick’28)

Scoreverloop
0-1   Ellen Marissink
0-2   Floranne van den Broek

Door: Karin Luchies

Artikel delen:

Reageer