GGD IJsselland volop bezig met vaccinatiecampagne

Zwolle – GGD IJsselland begint maandag 23 november in Hardenberg met de vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Woensdag 25 november is de prikdag in Zwolle. Vrijdag sluit Kampen de rij. In totaal nodigt de GGD rond de 30.000 inwoners uit, die dinsdag of woensdag hun uitnodiging ontvangen.

Alle kinderen die geboren zijn na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009 worden opgeroepen voor vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Omdat het vaccin niet geregistreerd is voor baby’s van nul tot en met vijf maanden, zullen niet zij, maar hun huisgenoten ook een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie ter bescherming van de baby. De vaccinatie bestaat uit twee prikken. Tussen de twee prikken dient minimaal 21 dagen te zitten. De eerste vaccinatieronde vindt dus plaats in de week van 23 november 2009, de tweede ronde in de week van 14 december 2009. GGD IJsselland benadrukt dat het halen van beide prikken belangrijk is om het kind voldoende te beschermen tegen deze griep. Priklocaties

GGD IJsselland gaat op totaal vijf priklocaties vaccineren. Maandag 23 november is dat de Evenementenhal Hardenberg (Hardenberg en Ommen), dinsdag 24 november Sporthal Tijenraan Raalte (Raalte, Olst-Wijhe en Dalfsen), woensdag 25 november De IJsselhallen Zwolle (Zwolle, Hattem, Heerde), donderdag 26 november Theater De Meenthe Steenwijk (Steenwijkerland en Staphorst) en vrijdag 27 november Sporthal De Reeve Kampen (Kampen, Zwartewaterland).
GGD IJsselland kiest er voor om haar mensen op postcode uit te nodigen. Ook adviseert de Gezondheidsdienst om zoveel mogelijk samen te reizen naar de locatie, dan wel met de fiets of openbaar vervoer te komen, om een grote verkeersdrukte zoveel mogelijk te voorkomen.
 
Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.ggdijsselland.nl. Voor vragen over het vaccinatieschema kan iedereen tijdens kantooruren contact opnemen met de GGD IJsselland op telefoonnummer 038-4281429. Ook is er een speciaal e-mailadres in het leven geroepen: griepvaccinatie@ggdijsselland.nl.
Het landelijke informatienummer voor alle griepvragen is 0800 1100. Op www.grieppandemie.nl staat veel informatie over de griep en ook een overzicht van de meest gestelde vragen.

Artikel delen:

Reageer