Pieter van den Hoogenband geeft les in Hanzebad

Zwolle – Meervoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband geeft zaterdag 21 november in het Hanzebad een bijzondere zwemclinic aan de sporters van ReVAS De Peperbus en VG Sport Zwolle. Een aantal van de sporters met een beperking zal het ook (in aangepaste vorm) opnemen tegen Van Den Hoogenband.

Het door Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle (SEZZ) georganiseerde evenement maakt onderdeel uit van het Zwolse Jaar van de Gehandicaptensport. Belangstellenden kunnen aanwezig zijn bij de clinic zaterdagochtend in het Hanzebad, aan de Hanzelaan 300. Sportwethouder Janco Cnossen opent het bijzondere evenement. Naast de training door Pieter van den Hoogenband en de wedstrijd tussen de Olympische kampioen en de lokale sporters zal Harm Wolters een optreden verzorgen. Zwemmen voor mensen met een beperking maakt een vast onderdeel uit van het programma van SEZZ. De zwemclinic door Pieter van den Hoogenband is onder meer bedoeld om aandacht te vragen voor deze doelgroep. Het Zwolse Jaar van de Gehandicaptensport bestaat uit een aantal demonstraties en symposia die bedoeld zijn om sporten met een beperking te promoten.

Het Jaar van de Gehandicaptensport zal uiteindelijk leiden tot aanvullend beleid in Zwolle om de gehandicaptensport in de stad en de regio te versterken. Aanvang van het zwemevenement zaterdag is om 9.30 uur met een inloop. Even voor 10.00 uur zal wethouder Janco Cnossen de opening verzorgen. Van 10.00-10.40 uur zullen Pieter van den Hoogenband en bondscoach Titus Mennen een aantal trainingen verzorgen en zwemt Van den Hoogenband een wedstrijd tegen een aantal sporters van ReVAS De Peperbus. Aansluitend is er een fotomoment voor de zwemmers. Daarna volgen een demonstratie door VG Sport Zwolle en een optreden van Harm Wolters. Van 12.05-12.30 uur ten slotte deelt Pieter van den Hoogenband nog handtekeningen uit.

Artikel delen:

Reageer