Feestelijke bijeenkomsten voor vrijwilligers

Zwolle – Ongeveer vijftien jaar lang heeft de gemeente Zwolle, in samenwerking met Vrijwilligerscentrale Zwolle, jaarlijks een feestelijke avond georganiseerd om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Alhoewel deze avond goed werd bezocht, bleek die niet meer aan te sluiten bij de wensen van de vrijwilligers uit de verschillende sectoren. Per 2009 is gekozen voor meer maatwerk.

De vrijwilligerscentrale is in gesprek met de sectoren om hun vrijwilligers op een aansprekende manier te bedanken voor hun inzet. Voorbereidingen voor de sectoren sport en recreatie, natuur en milieu en kunst en cultuur zijn al in volle gang. Ook met kerken en ideële organisaties worden gesprekken gevoerd. In 2009 zijn er feestelijke bijeenkomsten voor vrijwilligers uit de sectoren zorg, welzijn en belangenbehartiging. Op dinsdag 15 december 2009 worden vrijwilligers die actief zijn in de sectoren welzijn en belangenbehartiging bedankt voor hun trouwe inzet. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Cinema de Kroon in Zwolle worden ze getrakteerd op een besloten voorstelling van de film ‘Terug naar de kust’. Vanaf 16.00 uur worden de vrijwilligers verwelkomd met een hapje en een drankje, waarna de voorstelling begint. Rond 20.00 uur wordt de avond afgesloten.  

Op 16 december 2009 worden vrijwilligers die actief zijn in de (informele) zorg in het zonnetje gezet. Zij worden uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst op woensdag 16 december aanstaande. De bijeenkomst vindt plaats in de Rivierenhof aan de Zijpe 4 in Zwolle. Om 18.00 uur worden de vrijwilligers verwelkomd met een hapje en een drankje. Daarna start een vrolijk avondje cabaret, verzorgd door het muziektheater Spelenderwijsch. Om 21.00 uur wordt de avond afgesloten.

Vrijwilligers kunnen zich tot 8 december aanmelden bij Vrijwilligerscentrale Zwolle: 038–4225200. Daarbij moet worden vermeld in welke sector zij actief zijn. 

Artikel delen:

Reageer